reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2013

hej

ja wpadam jak po ogień, no nie ogarniam forum już zupełnie
ale może mi się poluzuje [jak głupia nie znajdę kolejnego zajęcia] - właśnie skończyłam Letnią Akademię Szycia, po 9 września będę żebrać o lajki
ech zobaczymy co z tego wyjdzie

u nas cieszę sie gdy Filip śpi, bo ostatnio jest mega maruda, drze się [nie poznaję dziecka] i najlepiej to rączki
poza tym robi kupy na rzadko, drugi raz mi prześcieradło w łóżku ofajdolił, w moim łóżku... poza tym trochę śluzu ma w kupie, ale obstawiam zęby - Artur też miał śluz w kupie w tym wieku i zęby mu szybko wyszły
więc teraz trochę mam zajęcia z nim
od poniedziałku Artur ma wolne z przedszkola, więc będzie meksyk

reklama
Natis - ja mam 3 butelki Lovi (jedną kupiliśmy, jedną dostaliśmy w SR, jedna była przy laktatorze). Jedna stoi w lodówce z pokarmem, jedna jest w użyciu, a jedna przykręcona do laktatora. I taka rotacja: ta z pokarmem do podgrzania, spod laktatora do lodówki, używana do mycia, sterylizacji (w mikrofali to trwa 1,5 minuty) i przykręcam do laktatora.

Rety - obleciałam 4 Biedronki (w mieście jest ich 5) w poszukiwaniu podkładów do przewijania Dada (raz kupiłam w Rossmanie i były tragiczne) i dopiero w czwartej dostałam. Ale chodliwy towar :szok:

Wlazłam dziś z Mikołajem na wagę (i bez niego też) i albo moja waga szwankuje, albo Młody od wtorku przytył 280 gram:confused: Może faktycznie nie dojadał...

Obcinacie paznokcie Maluszkom u nóg?

Palin ja do tej pory tylko raz obcinałam.
Dmuchawcu ciesze się strasznie :-) dziewczynki miały bilans? Ile Helenka waży?

Nudzi mi się już... cały dzień jesteśmy same. Mąż pewnie wróci późno.

Dmuchawcu czyli malutka ma objaw śpioszka i może to lepiej

Palin my jak do tej pory raz obcinaliśmy

Wzięłam się za wystawianie ubranek po Feliksie na allegro i tak od 4h mnie nie ma :baffled: Muszę to jakoś bardziej na bieżąco robić

Palin saara fotki dam już ''chrzicnowe'' bo nie ogarniam czasowo puki co :baffled: od rana do wieczora gdzieś latam cos załatwiam a jeszcze wieczorem sobie przypominam że o czymś jednak zapomniałam skleroza w tak młodym wieku :baffled::confused::nerd: niech już bedzie po i wszystko wróci do normy bo nie mam czasu nawet na bibowanie :-p
sara ja tez poproszę recepte na libido :zawstydzona/y::no: mój m juz się troche wkurza a ja zero libido :no::zawstydzona/y:

Palin tez mam czasem wrazenie że mała i odpowiada czasem tak wychodzi że ja ją o cos pytam a ona mówi nieeee :-D albo mam cały czas wrażenie że mnie świadomie woła bo jak lezy długo juz łóżeczku i chce żeby do niej przyjść to woła mam mam a czasem w złości wychodzi jej mama :szok::-D
strasznie sie zmartwiłam bo Daria zrobiła dzis pierwszy raz taka rzadką kupole ale to taka prawie wodnistą a córka koleżanki przechodziła teraz jelitówkę i podobno cos z powietrza tak mówił lekarz tak sie teraz boje bo tu chrzciny wszystko załatwione a tu jakby cos sie przyplątało :-:)-:)-( nie mieliśmy styczności ostatnio z ta dziewczynką ale i tak sie mega wystraszyłam puki co była tylko jedna ale tak się boje :-(
po szczepieniu Daria miała lekki stan podgorączkowy bo miała 37.9 dałam jej czopka na noc i rano juz było ok
a może ta kupa to po szczepieniu jak myslicie ?

oj natis to miałas przeboje w tej przychodni ja tez nie toleruje dotykania dziecka przez inne dzieci w przychodni bo przecież do przychodni zdrowe dzieci nie przychodzą :wściekła/y:
co do butelek to ja teraz uzywam 2 i tak jak kingusia mam we krwi że po jedzeniu ja myję przelewam wrzatkiem ( raz na 2 tyg sterylizuje ) i szykuje na następne wode na noc mam zawsze 2 butelki z wodą naszykowane i jakoś mi to wystarcza narazie mam z nuka platikowe takie 150 ml ale juz czękają 2 szklane z nuka takie duże 240 ml wtedy jedna mała plastikowa bedzie na piciu a duże szklane na mleczko :tak:

lece kochane bo Dari spi a zaraz trzeba sie kąpać
jutro pewnie nie bede miała czasu bo jutro najwięcej pracy mnie czeka gruntowne sprzątanie sałatki ostatnie zakupy wędlinowe i cała reszta pewnie dopiero w poniedziałek sie odezwe i to wieczorkiem bo znów rozpocżęcie roku szkolnego ech znowu wstawanie :-(jak siedze w domu to sie czasem wkurzam na taki stały rytm dnia ale chyba wolę to niz taką bieganine nie mam czasu iśc na spokojny spacerek z dzieckiem wszystko w biegu :-(

miłego weekendu kochane i do ''zobaczenia'' już we wrzesniu ;-)

reklama
Isis Daj znać jak te pieluszki. A jak one cenowo wychodzą?

Natis mam nadzieję że limit nieszczęść u was już się wyczerpał. Jak się czują dziewczynki? Co do butelek mamy 3 z TT małe z czego korzystamy do mlesia z 2 (tam są smoczki już z przepływem 2) a jedna do picia z przepływem 1

Palin Właśnie dzisiaj młodej obcinałam :)

U mnie z libido nawet ok, ale biorę tabsy i przez nie mi się nie chce... :/ Jeszcze jedno opakowanie i odpuszczam.

U nas dzisiaj dzień spokojny, mała pobawiła się z dzieciakami ja pogadałam z koleżanką, Maja była grzeczna i o dziwo dzisiaj nie było ''awantury'' przy usypianiu. Kąpiel butla i już ją jedząc zasnęła :) Wiki też już wykąpana wcina kolację a ja mam wreszcie chwilę oddechu.

Czy wasze dzieciaki też podnoszą główkę tak jakby do siedzenia? Maja od 2-3 dni jak leży czy to w wózku czy w łóżku próbuje podnieść głowę... dzisiaj nawet Pani w sklepie mówi : ooo już do siadania się zabiera... Na co ja że to chyba za wcześnie bo ma dopiero 3 miesiące... sama się kobita zdziwiła... Mam tylko nadzieję że to nie jest nic związane ze wzmożonym napięciem czy coś , ale we wt jak byłyśmy u ortopedy to było ok... we wtorek idziemy na usg bioderek to zapytam...

Spokojnej nocy

Do góry