reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Jezu ja znowu do tylu. U mnie juz lepiej. Jakos nam wiecej checi do zycia, juz mniej zmeczona jestem i mam 1000 pomyslow na minute. Gorzej z czasem i silami na wykonanie. Okresu dalej nie ma, jedna krecha dalej na tescie. Ostatni okres 25 czerwca ..
Fifi budzi sie rano z placzem. W ogole jakis marudny. Spac nie da. Dzisiaj znalazlam 8 zeba. Na szczescie m na l4 to wstaje do niego.
Kolezanka z grupy czerwcowej rodzi wlasnie drugie dziecko !! A siostra ma termin na 15 wrzesnia. Wczoraj bylam z nia na zakupach dzieciowych, az sie zdziwilam pozytywnie, ze sie mnie o wszystko pytala bo ona zazwyczaj wszystko wiedzaca :D ale ja mam jakies juz doswiadczenie a to jej pierwsza dzidzia :) juz sie nie moge doczekac malej Wiktori. Chce jej zrobic tort z pampersow. Tylko kiedy?

Gosiak powodzenia. Fifi juz spi u siebie! U nas ta m twarda reka bo ja bym z checia brala Filipa do nas :D dacie rade tylko trzeba byc konsekwentnym :)

Bona to sie relaksujesz widze :) fajnie ze wypad sie udal. :)

Skalbka super ze fasolka rosnie zdrowa ! To najwazniejsze ;)

Poza tym chcialabym ogorki czy jakies inne konserwy zrobic i pokazac sie z perfekcyjnej strony pani domu, ale nie umiem i raczej nie znajde czasu :( wkoncu najwyzszy czas byc przykladna pania domu .. latka leca. We wrzesniu 23 na karku.
Sorki ze glownie o mnie ale pisze na szybko z pracy.

reklama
Emka - tak pamietam o Twojej "fance " :-p mam nadzieje, ze ktoras z dziewczyn poda nr tel bo do mnie to nie ma co wysylac ;-) alez jestem ciekawa jak Twoja corcia wyglada !

Anaka - mi tez przy opoznieniu 5 dni test wyszedl negatywny. DOpiero po tygodniu a moze i lepiej byla delikatna, ledwo widoczna kreseczka. Ale mialam jeszcze wszystko nieregularne i moze dlatego tak bylo.

Tymek przespal nocke sam :-p wstalam do niego raz ok trzeciej i do 6 spal ladnie. Potem juz byly jeki i kweki wiec wizelam go do nas i dospal jeszcze do po 7 . A teraz juz marud nie z tej ziemi a godzinke temu wstal. Lezy w lozeczku - moze zasnie. Moze to byc wina szczepienia ??? ze taki markotny i senny ?? bylo trzy dni temu

Gosiak no mowi sie,ze 3 doba po szczepieniu moze byc najgorsza,ze beda to bardziej odczuwac,ze jesli ma cos wtedy wyjsc to wyjdzie-chodzi tu o nop. U nas dopiero druga doba i nadal trzese gaciami,do wiwatu daje jej skwar i zeby,ktore hurtem ruszyly...dobrze,ze od rana pada,chlodniej jest. Dwa wieczory miala placzaco-krecace,zganiam to na zeby.
Co do zdjec to teraz pozostalo nam poczekac na jakis nr tel.:)

Ankaka ale Ty mloda jestes! Ja w Twoim wieku nie myslalam jeszcze o zakladaniu rodziny,o dziecku,w glowie glupoty mialam,wiec gratuluje takiej dojrzalosci:)

Ależ dawno mnie tu nie było :zawstydzona/y:

Kingusia- na pocieszenie napiszę, że my też jeszcze nie chodzący i coś czuję, że nie prędko to nastąpi

Gosiak- brawa dla Tymka :-) Wow, u Ciebie już 28tc, kiedy to zleciało

Emka- my dzisiaj idziemy na szczepienie (w końcu upał zelżał na chwilę) i też już zaczynam trząść gaciami

Ankaka- a staracie się o dzidziusia? :-) Jeśli tak to kciukam na pozytywny test :-) Ja bym już chciała znowu zajść w ciążę, ale póki co jestem na etapie owulacji ;-)

U nas jest tak. Oboje chcemy ale moj mówi, zeby najpierw z dlugow wyjsc i w sumie ma racje, ale i tak ja zawsze przypominam o zabezpieczeniu, a i tak najczesciej wychodzi, ze go nie ma :D

Witam się z kawką!

Noc fatalna. Zosia budziła się co chwilę, popłakiwała albo szlochała, nie wiem czy spałam ze dwie godziny. Z samego rana pojechałam nabić klimatyzację w aucie. Sofii została z moją siostrą. Pospacerowały póki było jeszcze znośnie, bo teraz na dworze jest skwar.

Kingusia jak cv? O której masz spotkanie? Trzymam kciuki! Jak Laura?

Bona jeszcze jutro i się widzimy! :-D Mikotki w liczbie 3 stawią się w wyznaczonym miejscu o ustalonej porze ;-)

Gosiak jestem ciekawa jak ten rozsuwany bok sparwdzi się u nas, bo poki co Zosi nie wie o jego istnieniu :-D:-pBrawo dla Tymcia! To marudzenie można powiązać i z zębami i ze szczepieniem. obserwuj

Asiulka ale wymodziłaś z tym łóżeczkiem :szok: Chłopcy śpią już sami? Mają wspólny pokój?

Skalbka jak noc? Natalka piła wodę! Trzymam kciuki za dalsze sukcesy! Remont budynku gospodarczego w toku ( zrobione jest orynnowanie, podbitka, wiatrówki, wymienione drzwi, czekamy na ekipy od elewacji i schodów), odswiezanie jadalni ( w ubiegłym tygodniu malowałam i przemeblowałam jadalnię)

Emka, tak jak pisałam Ci na priv, czekam na sygnał ;-)U Zosi póki co beż na ścianie, ale chce wprowadzić kroplę koloru w postaci sówek, ptaszków, lisków czy sarenek. Tez się obawiam etapu księżniczkowego :-ppóki co wystrzegam się Hello Kitty (która, mam wrażenie, że opanowała wszystko :szok:) Oby obyło się bez odczynu! Niech zęby szybko się wyrzynają!

Ankaka. gratuluję kolejnego ząbka! 23 lata to dopiero się ma na życie :-D Mnie za rok strzeli 30! Ja też nie wiem kiedy porobię ogórki :eek:

mama2013 wieki Cię tu nie było! co u Was?

DzikaBez
jak Panny? podjęłaś decyzję odnośnie pracy?

Wenusjanka co u Was? Jak Bella?

Minnie masz więcej czasu? Mąż już przyjechał? Ogród zrobiony?

Robaczku co u Was?
Jak Dzieciaczki? Dajesz radę w firmie? Jak spisuje się niania? byliście na wakacjach pod namiotem?

Korba jak Dziewczynki? Znalazałaś nianie? Byłas u lekarza? jak się czujesz?

Sara wiem, że jesteś zabiegana, ale wróc do nas, brakuje tu Ciebie:-(

Teri u Was dzisiaj też tak grzeje? :szok: Jak Daria? Porobiłas resztę ogórków?

Anula jak się mieszka w nowym mieszkaniu?
Pokój Dzieci już zrobiony? Pamietam dylematy z fototapetą , co w końcu postanowiłaś? Dalej się karmicie piersią? Jak Tosia? Ma nowe koleżanki? Kiedy zaczynasz opiekować się dzieckiem koleżanki?

Marys jak w pracy?

Anusiakanusia
jak Sebastian i Zuzia? Jesteście w domu czy stacjonujecie w Norwegii?

MatkaEwa co u Was
? Wróciliście już z wakacji?

Martam jak się czujesz?
Jak po wakacjach? Odpoczeliście?

Wisienka nadal zaganiania? Dajesz radę? Na pewno! ale pewnie też jesteś zmęczona :-(

Witam kochane
Przerwa kawowa dla was. Jestem zalatana to fakt. Koniec miesiąca i wielkie papierologie. Generalnie jednak daje radę i już wpadam na tory. Gdyby tylko maluchy szybciej zasypiali miałabym wieczory dla siebie. A tak nie śpią do 22 i potem to ja się kąpiel i padam.
Mikoto Bona miłego spotkania!
Skalbka to wy jeszcze cycusiowi? Też czeka cię intensywny tydzień
Martam
jak samopoczucie ?
Marys
Jak tam praca ? Dajesz radę ?
Mini
co do ogrodu to ja ostatnio uwielbiam hortensje i róże
Dzika
i co zdecydowałas w sprawie pracy
Mama

Witaj i wpadaj czesciej
Emka, Mikoto my właśnie Mili zmieniamy pokój. Chcę oczywiście Róż. Nad wystrojem jeszcze debatujemy
Gosiak
U nas też niedługo Tosiu wylatuje do swojego pokoju a w łóżeczku już śpi sam.
Kingusia ??
U nas pada. Ogórki rosną. W weekend robię sałatkę z cukinią.
Tęsknię za wami

Mikotku - u nas na przebiciu druga gorna jedynka i juz widze dolna swojke zblizajaca sie do wyjscia, takze marudzenie usprawiedliwione :-p

Wisienka - Tymek spi w lozeczku bez wiekszch problemow, chce jedynie aby spal sam w pokoju co chyba nie bedzie wiekszym problemem. Zostawiamy otwarte drzwi wiec jojczenie nocne slysze :-p Super ze w pracy coraz lepiej !

Tymek zasypia na druga drzemkie, wiec i jak wywale brzucha do gory "odpoczywajac" choc tyle do zrobienia jest ....

Moje kochane, rozmowe miałam o 9:15. Było całkiem sympatycznie. Nawet się nie zestresowałam tak bardzo

:-p
Praca jest minimum na 1,5 roku (bo to na zastępstwo), od wtorku do soboty, być może na początku miałabym tam staż a potem dopiero byłabym normalnie zatrudniona. Średnio mi to odpowiada ale z braku laku brałabym co by było.
Na razie muszę czekać na decyzje do poniedziałku.
Nie robie sobie większych nadzieji ale myślę że rozmowa przebiegła fajnie i luźno ;-) najśmieszniej było jak zapytała "a nie uczył Pani mój mąż?" :-p
Generalnie wrażenia miłe, mam nadzieję że i ja takie po sobie zostawiłam :tak:

Na szczęście rano jeszcze tak nie kichałam itp. Od południa alergia daje czadu i ledwo widze na oczy :dry:

Z Laurunią wszystko ok. Moja śmieszka i łobuziara próbuje w końcu chodzić za jedną rączkę... ach jak ona się boi...

reklama
Kingusia brawo dla Laury-nadrabiam kilka stron i zaczęłam czytanie od marudzenia, że tylko ona nie chodzi a tu taka niespodzianka w ostatnim poście :D Tak jak my z Gosią na Tymków narzekalysmy w Bytomiu :)
Wczoraj pokonalam samą siebie - przejechaliśmy na rowerach ponad 100km. Jestem z siebie (skromnie) dumna :)
Jutro wraca Starszak z wakacji z Babcią. Ostatni spokojny wieczór przed nami a Tymcio dopiero zasypia..

Buziaki Kochane :*

Mikoto, Bona udanego spotkania :* Prosimy o fotyyyy :)

Do góry