Palin - gdyby nie drugie dziecko i wszystkiego rzeczy do zdjec, byloby nam tu jeszcze przez jakis czas dobrze, choc myslelismy juz wczesniej o zmianie a tak..nie poatrzy jak ja bede sobie radzic z 2. Nie wiem jak z wozkiem dam rade (bo nawet laskawie nie sprawdzil czy wszytsko sie pomiescil tylko upchal gdzie sie da, nie mowiac juz o psie, ktory bedzie czekal az on wroci z pracy. A jak ja bede miala wrocic to jak wyjdzie ?? nie patrzy na wszytsko tylko jak on chce
reklama
Bona87
Mama Michasia
Dzień dobry!
Nocka u nas bardzo dobra, spanie od 20.15 prawie do 7
Przed snem dałam Panadol, ale też posmarowałam górne trójki Dentinoxem. Zobaczymy, co będzie dzisiaj.
Ja po pracy mam kosmetyczkę, robię stopy i dłonie, więc mama ma wychodne :-) Chłopaki sami urzędują dzisiaj. Rano zdążyłam wstawić jedno pranie, rozwiesić i włożyć drugie, M. zrobi trzecie, więc wieczór z żelazkiem mnie czeka, ale nawet się cieszę
W ogóle mam dziś świetny humor, la la la la... Przesyłam pozytywne fluidy!
Justa- wiem, co czujesz... Mnie też na chwilę podcięło skrzydła, jak się dowiedziałam o umowie zlecenie, ale teraz cieszę się, że nadal tu pracuję, bo uwielbiam to, co robię! Co używasz na odparzenia dla Filipka? Pytam, bo Michaś przez te trójki bardzo często robi kupy (nawet 5 dziennie, a standardowo robił 1, w porywach do 2) i ma zaczerwienione jajeczka. Na razie sudokrem wystarcza...
Gosiak- aż się uśmiecham, jak piszesz o zakupach, które zrobiłaś i które planujesz
Będziesz miała trochę czasu dla siebie w sobotę, wykorzystaj to! Co do E, to ciężki temat... W końcu musi zrozumieć, że Jego potrzeby nie są najważniejsze...
Asiulka- dobrze, że się wyspałaś! A Wojtuś na pewno nauczy się mówić "dzień dobry" ;-)
Palin- może chociaż Krysia będzie bardziej skora do spania, bo jak będziesz musiała wstawać do dwójki, to się wykończysz :-(
Mikotku- jak nocka? Zosia spała spokojnie?
Miłego dnia!
Nocka u nas bardzo dobra, spanie od 20.15 prawie do 7
Przed snem dałam Panadol, ale też posmarowałam górne trójki Dentinoxem. Zobaczymy, co będzie dzisiaj.Ja po pracy mam kosmetyczkę, robię stopy i dłonie, więc mama ma wychodne :-) Chłopaki sami urzędują dzisiaj. Rano zdążyłam wstawić jedno pranie, rozwiesić i włożyć drugie, M. zrobi trzecie, więc wieczór z żelazkiem mnie czeka, ale nawet się cieszę
W ogóle mam dziś świetny humor, la la la la... Przesyłam pozytywne fluidy!Justa- wiem, co czujesz... Mnie też na chwilę podcięło skrzydła, jak się dowiedziałam o umowie zlecenie, ale teraz cieszę się, że nadal tu pracuję, bo uwielbiam to, co robię! Co używasz na odparzenia dla Filipka? Pytam, bo Michaś przez te trójki bardzo często robi kupy (nawet 5 dziennie, a standardowo robił 1, w porywach do 2) i ma zaczerwienione jajeczka. Na razie sudokrem wystarcza...
Gosiak- aż się uśmiecham, jak piszesz o zakupach, które zrobiłaś i które planujesz
Będziesz miała trochę czasu dla siebie w sobotę, wykorzystaj to! Co do E, to ciężki temat... W końcu musi zrozumieć, że Jego potrzeby nie są najważniejsze...Asiulka- dobrze, że się wyspałaś! A Wojtuś na pewno nauczy się mówić "dzień dobry" ;-)
Palin- może chociaż Krysia będzie bardziej skora do spania, bo jak będziesz musiała wstawać do dwójki, to się wykończysz :-(
Mikotku- jak nocka? Zosia spała spokojnie?
Miłego dnia!
Witam się!
Pospalysmy do 8, potem spacer, krótka posiadowka u szwagierki, biegiem do domu na drzemke. Pogoda cudna!
Asiulka kiedy masz rozmowę kwalifikacyjna?
Gosiak :-( po ślubie wszystko jest wspólne, także obstawaj przy swoim. Teraz robi się ciasno, a co będzie jak Nelka juz zamieszka z Wami? Kiedy przyjdzie zima i większość rzeczy trzeba wnieść do domu. Wiem ze sprzęty są niezbędne do zdjęć,ale chyba potrzeby Dzieci i Matki,która musi to wszystko ogarnąć, są ważniejsze. Zmieniam, bo Zosia pije sporo wody na noc a czasami i w nocy, a ze spi na.brzuchu to pampers nabiera. Ostatnio miała pupę lekko zaczerwieniona :-( ale linomag zielony i juz jest ok.
Palin bezpiecznej podróży! Czekamy na zdjęcia! Wiem jak taka bezsenność umeczy :-( Mikołaj spi?
Bona kosmetyczki Zazdroszczę! pięknie Michas pospal!
Twój humor i mnie się udzielił
Zosia juz wierci. A ja zaledwie zdążyłam pomyc okna :-/ w kolejce czeka lodówka. Na obiad krupnik. Także gotowanie dzisiaj odpada.
Szykujemy się na dwor. Póki pięknie,idziemy na rower. Zosia pięknie zjadla jajecznica, bawila sie u siebie, a ja w tym czasie umylam lodówkę i Sprzatnelam szafki kuchenne.
Pospalysmy do 8, potem spacer, krótka posiadowka u szwagierki, biegiem do domu na drzemke. Pogoda cudna!
Asiulka kiedy masz rozmowę kwalifikacyjna?
Gosiak :-( po ślubie wszystko jest wspólne, także obstawaj przy swoim. Teraz robi się ciasno, a co będzie jak Nelka juz zamieszka z Wami? Kiedy przyjdzie zima i większość rzeczy trzeba wnieść do domu. Wiem ze sprzęty są niezbędne do zdjęć,ale chyba potrzeby Dzieci i Matki,która musi to wszystko ogarnąć, są ważniejsze. Zmieniam, bo Zosia pije sporo wody na noc a czasami i w nocy, a ze spi na.brzuchu to pampers nabiera. Ostatnio miała pupę lekko zaczerwieniona :-( ale linomag zielony i juz jest ok.
Palin bezpiecznej podróży! Czekamy na zdjęcia! Wiem jak taka bezsenność umeczy :-( Mikołaj spi?
Bona kosmetyczki Zazdroszczę! pięknie Michas pospal!
Twój humor i mnie się udzielił
Zosia juz wierci. A ja zaledwie zdążyłam pomyc okna :-/ w kolejce czeka lodówka. Na obiad krupnik. Także gotowanie dzisiaj odpada.
Szykujemy się na dwor. Póki pięknie,idziemy na rower. Zosia pięknie zjadla jajecznica, bawila sie u siebie, a ja w tym czasie umylam lodówkę i Sprzatnelam szafki kuchenne.
Ostatnia edycja:
Bona , Mikotko - ja mu to wszystko powiedzialam, tym bardziej, ze ogordka przed nie mamy a za jest naprawde malutki kawaleczek na kosze na smieci i pare doniczek, ale tam tez strpme schody. Do niego nie dociera. Dzis dzwonil zaczal temat, ale uslyszal, ze juz sie zdenerwowalam i skonczyl - lepiej dla niego, bo moglo sie zrobic niemilo. Nie wiem gdzie pomiescimy dwa wozki, aby bylo gotowe do jazdy, bo ten ktory mamy chcialabym zostawic aby E po pracy mogl wyjsc z Tymkiem nadal... juz poporstu nie mam sil do tych rozmow. Dla mnie logiczne jest...chcesz cos wieksze, sprzedaj to co masz. On przeplacil za to mieskanie jakies 10-12 tys i tyle bylby teraz stratny sprzedajac, ale to tak czy siak nieuniknione, bo nie sprzed go nawet za 2 lata za tyle co kupil... ehhhh
I kompletnie nie czuje tej wspolnoty malzenskiej... :-(
Ja za jakies 4 tygodnie ruszam z oknami
chyba ze szybciej mnie dopadnie 
U nas tez sie slicznie wypogodzilo jest 21 stopni, slonko swieci. Tymek dzis w dobrym nastroju, zjadl pieknie obiadek i usypia na drzemke.
I kompletnie nie czuje tej wspolnoty malzenskiej... :-(
Ja za jakies 4 tygodnie ruszam z oknami
chyba ze szybciej mnie dopadnie 
U nas tez sie slicznie wypogodzilo jest 21 stopni, slonko swieci. Tymek dzis w dobrym nastroju, zjadl pieknie obiadek i usypia na drzemke.
Kingusia91
Fanka BB :)
Witajcie!
Laura dzisiaj kończy 15 miesięcy i chyba z tej okazji wyje od rana jak syrena
teraz zasnęła ale musiałam ją przez pół godziny smyrać po pleckach a ona łkała. Idzie jej ostatnia czwórka. Dostała nurofen, co chwile smaruje żelem ale nie wiele to daje 
A więc moje 15-miesięczne dziecko nadal nie chodzi samo (choć czasem próbuje), nie chce jeść, źle śpi w nocy i ogólnie jest strasznym wrażliwcem ale i nerwusem.
Kocham ją ale strasznie marze o tym żeby odpocząć od niej :-(
Potrzebuje pracy... jakiejkolwiek...
No to się wyżaliłam
Laura dzisiaj kończy 15 miesięcy i chyba z tej okazji wyje od rana jak syrena
teraz zasnęła ale musiałam ją przez pół godziny smyrać po pleckach a ona łkała. Idzie jej ostatnia czwórka. Dostała nurofen, co chwile smaruje żelem ale nie wiele to daje 
A więc moje 15-miesięczne dziecko nadal nie chodzi samo (choć czasem próbuje), nie chce jeść, źle śpi w nocy i ogólnie jest strasznym wrażliwcem ale i nerwusem.
Kocham ją ale strasznie marze o tym żeby odpocząć od niej :-(
Potrzebuje pracy... jakiejkolwiek...
No to się wyżaliłam

Palindromea
My juz w drodze. 2/3 drogi juz za nami. Miki śpi, pewnie na olsztyńskich ulicznych wertepach się obudzi.
Bona, dziś nocka była jakąś wyjątkową. Normalnie Miki śpi bardzo spokojnie, w dodatku śpi dużo w dzień. Jak Krysia będzie spala jak Miki to będę mega zadowolona. Pierwsze miesiące o prawie nie miałam dziecko. Trudno to może być tylko jak będę na noc sama (Arto na służbie, poligonie, ćw, itp).
Mikoto, aparat naladowalam i zabrałam ;-) Miki zaliczył 1 drzemke, teraz też drzemie.
Kingusia, doskonale cię rozumiem. Tez czasem zazdroszcze Aro wyjścia do pracy. Owszem tam tez się męczy, ale to inny rodzaj zmęczenia, odpoczywa od domu, dziecka, żony. A ja będąc 24h/dobę w domu i z dzieckiem nieraz dostaje kolby. I to nie znaczy że nie kocham. Po prostu brak czasu żeby zatesknic.
No i jesteśmy Olsztynie. Zostało 45 km. Oczywiście takie dziury, że Miki się obudził :-\
Korba, odmierzam juz godziny!!!!
Bona, dziś nocka była jakąś wyjątkową. Normalnie Miki śpi bardzo spokojnie, w dodatku śpi dużo w dzień. Jak Krysia będzie spala jak Miki to będę mega zadowolona. Pierwsze miesiące o prawie nie miałam dziecko. Trudno to może być tylko jak będę na noc sama (Arto na służbie, poligonie, ćw, itp).
Mikoto, aparat naladowalam i zabrałam ;-) Miki zaliczył 1 drzemke, teraz też drzemie.
Kingusia, doskonale cię rozumiem. Tez czasem zazdroszcze Aro wyjścia do pracy. Owszem tam tez się męczy, ale to inny rodzaj zmęczenia, odpoczywa od domu, dziecka, żony. A ja będąc 24h/dobę w domu i z dzieckiem nieraz dostaje kolby. I to nie znaczy że nie kocham. Po prostu brak czasu żeby zatesknic.
No i jesteśmy Olsztynie. Zostało 45 km. Oczywiście takie dziury, że Miki się obudził :-\
Korba, odmierzam juz godziny!!!!
Niedawno wrocilysmy z roweru. Spotkalysmy się jeszcze z moim bratenkiem i kuzynka. Teraz Zosia śpi. Dopiero :-/ musialm ja przetrzymac. Pójdzie później spać ale też dłużej pospi jutro rano, a zależy mi aby jutro miała jedna długa drzemke. O 15.30 mamy chrzest.
Gosiak niestety, wszystko traci na wartości :-/ ale chcąc zmian na lepsze, trzeba podjąć decyzję. Wóz albo przewóz. kochana, bardzo mi przykro, że nie czujesz tej wspólnoty. Mimo że praktycznie od zawsze to J.nas utrzymuje,nigdy nie dał mi tego odczuć. Wystaw miesięczny rachunek za prowadzenie domu, obiady,śniadania, kolacje, pranie dywanów prasowanie koszul, odkurzanie. To jest ciężka praca. Kiedyś, e jakimś programie tv, podsumowano kobieca prace w domu, pracująca pani domu powinna zarabiać 6000 zł! To jest etat na 24 godz przez 7 dni w tygodniu, niedziele, święta, ferie, wakacje i nie ma dni wolnych!
Kingusia długo myślałam co mam Ci napisać. Jesteś zmeczona, niewyspana, zrezygnowana cala sytuacja, Twoje nerwy udzielają się Laurze. Dlatego trzeba zacząć od siebie. Tak :-* porozmawiaj z M. Ustalcie dni i godziny,kiedy on zajmie się Laura a Ty wyjdziesz z domu. Potrzeba Ci oddechu. Chwili ze sobą, koleżanka, Sasiadka, ekspedientka. Musisz odpocząć psychicznie.
Palin szybciutko!
czekam na zdjęcia!
Cześć kupionych rzeczy:
Gosiak niestety, wszystko traci na wartości :-/ ale chcąc zmian na lepsze, trzeba podjąć decyzję. Wóz albo przewóz. kochana, bardzo mi przykro, że nie czujesz tej wspólnoty. Mimo że praktycznie od zawsze to J.nas utrzymuje,nigdy nie dał mi tego odczuć. Wystaw miesięczny rachunek za prowadzenie domu, obiady,śniadania, kolacje, pranie dywanów prasowanie koszul, odkurzanie. To jest ciężka praca. Kiedyś, e jakimś programie tv, podsumowano kobieca prace w domu, pracująca pani domu powinna zarabiać 6000 zł! To jest etat na 24 godz przez 7 dni w tygodniu, niedziele, święta, ferie, wakacje i nie ma dni wolnych!
Kingusia długo myślałam co mam Ci napisać. Jesteś zmeczona, niewyspana, zrezygnowana cala sytuacja, Twoje nerwy udzielają się Laurze. Dlatego trzeba zacząć od siebie. Tak :-* porozmawiaj z M. Ustalcie dni i godziny,kiedy on zajmie się Laura a Ty wyjdziesz z domu. Potrzeba Ci oddechu. Chwili ze sobą, koleżanka, Sasiadka, ekspedientka. Musisz odpocząć psychicznie.
Palin szybciutko!
czekam na zdjęcia!
Cześć kupionych rzeczy:
Załączniki
Kingusia91
Mikotku wszystko pięknie i ładnie tylko że u nas nie da się nic ustalić bo M. wie tylko dzien do przodu jak będzie pracował więc jak tu coś zaplanować
on by chętnie dał mi czas dla siebie tylko jak pracuje 14 czy więcej godzin to nie ma jak...
on by chętnie dał mi czas dla siebie tylko jak pracuje 14 czy więcej godzin to nie ma jak...Mikotko - Boskie ciuszki !!! wszytskie bez dwoch zdan !!! Zosienka bedzie pikenie wygladac ! Mi juz nawet nie o pieniazki chodzi, bo cos na koncie swoim zawsze mam, ale o to uczucie, ze nie liczy sie za bardzo z moim zdaniem
Kinia - mam nadzieje, ze uda Ci sie jakos wyjsc z domu odetchnac - to duzo daje. ja juz na sama mysl o jutrzejszych zakupach przebiram nozkami, choc bedzie to w miare szybkim tampie. Wiadomo sobie nic nie kupie, bo workow na ziemniaki nie sprzedaja ale chociaz sie przejde. (nie no musze koszule do porodu kupi wisz szal bedzie
)
Kinia - mam nadzieje, ze uda Ci sie jakos wyjsc z domu odetchnac - to duzo daje. ja juz na sama mysl o jutrzejszych zakupach przebiram nozkami, choc bedzie to w miare szybkim tampie. Wiadomo sobie nic nie kupie, bo workow na ziemniaki nie sprzedaja ale chociaz sie przejde. (nie no musze koszule do porodu kupi wisz szal bedzie
)reklama
emka01
Szczęśliwa mama:)
Kinga mam podobnie,umeczona jestem do granic,ale jak tak sobie gdzies sporadycznie wyjde to i tak mysle co u malej,po 3 h juz tesknie...i jak tu sie zrelaksowac? Marzy mi sie choc jedna cala noc przespana,mimo,ze mala pije jedna butle w nocy ,ja i tak juz zeschizowana jej ostatnia choroba co chwile sprawdzam jej temp,dotykam czola. Jak tylko sie powierci,zasteka,zaplacze ja juz mam wielkie oczy.
Do tego nie wiem jakim cudem ale co noc pojawiaja sie komary! Na sam ich dzwiek dostaje szalu! Gryza mala po buzi. Zapalam swoja magiczna lampke i lapie te gnoje.
Do tego nie wiem jakim cudem ale co noc pojawiaja sie komary! Na sam ich dzwiek dostaje szalu! Gryza mala po buzi. Zapalam swoja magiczna lampke i lapie te gnoje.