reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2013

Witam piatkowo
Filipek wraca do formy, tylko z apetytem różnie, obiad jeszcze zje ale poza tym to jedynie chrupki kukurydziane, placki z cukini, ciasteczka, banan. Mleko na noc i w nocy a rano krzyczy jak widzi butle, więc nie chce rano pić już mleka. Co dajecie w ciągu dnia do jedzenia, bo my na razie musimy się jeszcze wstrzymać z nabiałem? Suchy chlebek lub frytki jeszcze wchodzą w grę.

gosiak_85 pewnie zdecydowałabym się bez żadnych oporów już na drugie maleństwo, ale ze względów finansowych musiałabym po półrocznym macierzyńskim znowu wrócic do pracy, najgorsze, kto zająłby się dwójką małych dzieci. Co innego gdyby mąż miał inna pracę i szybciej był w domu a tak go całe dnie nie ma a ja tez muszę pracować. Gosiu nie smutaj się… tulę

mikoto
od czasu porodu już się @@@ w miare ustabilizowała, ale zaskoczyła mnie po 20 dniach od poprzedniej i trwała 10 dni, coś dziwnego jak dla mnie, piękna koszula jeansowa

Bona87 niech trójeczki wychodzą i nie dokuczają już Michasiowi. Ja używam tylko Bepanthen i działa u nas rewelacyjnie.

Kingusia91 dobrze,ze Laura nie ulała po Nestle

Palindromea też nie mogę doczekać się spotkania, do zobaczenia jutro

reklama
Justa - nasz jedzeniowy dzien wyglada tak : ok 6 mleczko 15-180ml (zreszta jedyne juz), potem ok 10 (po I drzemce) sniadanko - tu jajko, paroweczka, kanapeczki (zalezy od dnia), potem ok 14 obiadek, ok 16-17 owoc lub jogurcik, 19:30 kaszka na noc. Plus na spacerze biszkopciki, chrupki, paluszki. O widzisz jutro kupie cukinie i zrobie placuszki !

Ech, jutro taki piękny dzień się zapowiada, ze zasnąć nie mogę. Oby tylko Miki spokojnie przespał noc, co by na jutro miał siły.

Justa - tak dawno nie widziałam Filipa, wtedy głównie był na rekach, teraz juz na nóżkach. Wtedy nasze dzieci ledwie siedzialy. Będzie jutro nie lada wyczyn je opanować ;-)

Gosia, to u nas podobnie, tylko rano nie mm a 250 kaszki, dodatkowo o 12 zupa lub mm z kleikiem, 16 drugie danie (jak Aro wraca z pracy), kolo 18 kolacja i na noc kaszka (robię 250, ale czasem cos zostawia)

Lece zbierać siły, bo jutro to Bałda będzie zaćpana endorfinami. :-D

Kochanemi
mam taki charakter, że z kłopotami milkę.Ponieważ jestesmy ze sobą blisko musze was uspokoić.Z dziećmi wszytsko ok, rodzinnie też, z P bardzo dobrze. Kłopoty innej rangi, wolę nie pisać bo musimy sobie z nimi poradzić a na razie jesteśmy w kropce. Jutro postaram sięogarnąc i popisać z wami.
Buziaki ciepłe dla was mamusie

Dzień dobry :-)

Ależ piękna noc. Przespana! W całości. Miki z Aro jeszcze śpią (Mikołaj się trochę wiercił, wiec ciężko nam było się zmieścić na łóżku, mimo, że duże, ale to takie drobne niewygody zmuszające do tesknego wspomnienia o łóżeczku), ja z Krysią juz sie wykeguje w wannie. A za 6 godzin widzimy się z Korbusiami, Justusiami i Robaczkami. Aż mi się tańczyć chce! :-D

Mikoto jak nocka, przespałyście ładnie całą?

Kingusia, jaką "kolacje" próbowaliście dla Laury? Dało jakiś efekt?

Wisienka, jeśli nie chcesz pisać wylewajac z siebie, to chociaż nie znikam. Dawaj znaki życia.

Emka, sprobojcie na te komarzyska włączyć na dobę RAID. Myśmy tak mieli kłopot z muszkami, które atakowały prawie tylko Mikołaja. Po 24 godz nie było ani jednej żywej, gryzącej (a to było latem, przy upałach, wiec i okna wszędzie pootwierane.
Rozumiem Twoje zmęczenie. Tez miewam juz chęć zostawić wszystko i wyjść samej z domu bez celu. Ech, co to serce robi z kobiety? Do szaleństwa zakochaną niewolnice :p

Dzien dobry,

ja juz po zamkupach -koszula do porodu kupiona, plus leginsy i koszulka takie zwykle czarne ale do zdjec pewnie mi sie przydadza :-ptzn ciazowych nie na porodowce. No i Tymkowi wreszcie pizamki
Wcianm wlasnie grzeska bez czekolady - wieki nie jadlam !!!

Chlopaki pojechali do sklepu, jak wroce Emil bedzie sie wybioeral na ta imprezke urodzinowa - kolezanka robi swemu lubemu gre terenowa.

Nakupilam owowco, zrobie ciasto jogurtowe z rabarbarem :-p Nawet polski chlebek byl w sklepie nawet nawet :tak:

Palin - super, ze nocka przespana, ja przypuszczam, ze Tymek jakby znami spal tez by sie nie budzil ;-) ja za to wpadam w ciazowa bezsennosc co nie jest dobre, bo krece sie wierce, i ulozyc sie nie moge

Wisienka - dawaj znaka , choc tyle ze u Was oki - zdrowi i zadowoleni :tak:

Emka
- tez tak mam, ze wyjde a po chwili juz mi sie teskni, a po dwoch chwilach dzwonie. Lub jak chlopaki wyjda i sa dluzej niznormlanie dzwonie czy wszystko dobrze :eek:

Witam się w biegu!

Na 15.30 jedziemy na chrzest św. Od rana wysokie obroty. Wczoraj Wieczorem przetrzymalam Zosie dłużej, dzięki czemu pospala do 9 i wlasnie ma.drzemke. Mam nadzieje,ze Jeszce pospi, chcoiaz pół godziny, bo to będzie jedyna drzemka dzisiaj, Sofii nie usnie poza domem :-/ od rana ogarniam dom i siebie. Musze JesCze spakowac rzeczy dla Zosi.

Palin, Korba, Robaczku, Justa udanego spotkania! Czekamy na zdjęcia!!! :-D

Wisienka :-* musi się ułożyć! Musi!!!

Gosiak czekam na zdjęcia zakupów ;-)

Emka u nas tez raid do kontaktu świetnie się sprawował. Jak Ninka?

Uciekam, udanego weekendu Kochane :-*

Mikotko - zrobcie sie z Zosia na bostwa !!!!! I udanej imprezki ;-)

A prosze bardzo oto moja sexi bordowa koszula do porodu 20140906_134241.jpg co prawda ma tylko 4 guzikiczki, ale po i tak bede pewnie bez niczego trzymac malutka przez 2 godzinki wiec bedzie w sam raz. I 2-pak pizamek dla Tymka plus cieple skarpetki do kaloszy ;-)20140906_134337.jpg

Załączniki

• 20140906_134241.jpg
    20140906_134241.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 48
  • 20140906_134337.jpg
    20140906_134337.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 45
Alez tu cisza...

Tymek testujedzis pizamke wygldal w niej super musze koniecznie rano zdjecie mu pstryknac.

Wyjelam mutez dzis 2 szczebelki z lozeczka. Frajda byla niesamowita , Emil oczywiscie panika ze bedzie po nocy wychodzic i wogole, bo tak jego chrzesniak robi :/

Dzis prawie caly dzien sama z Tymkiem i jutro teztak sie zaowiada bo szanowny jedzie robic jakas sesje i oczywiscie raczyl mi owiedziec o godz 20. Juz mi rece opadaja, tlumacze mowie jak do ściany. Bo pewnie jiech jedzie ale niech mi powie o tym wczesniej nawet jesli nie jest to pewne.

reklama
Melduję się wieczornie!

Wrocilysmy przed 20, Zosia niedawno usnela. Padam :-/ bylo super! Wspaniale spotkać się z Rodziną, z którą spotykamy się za rzadko :-( skorzystaliśmy z pięknej pogody i spora grupa poszliśmy na spacer i.pobliski plac zabaw.

Gosiak świetne zakupy. Piżama super, mam.słabość do.kropek :p a pizamki Tymka, fantastyczne! Skarpety HM? Wydaje mi się,że w ubiegłym roku też były w sprzedaży. Co do E. Brak słów :-/ wiem jak się czujesz :-( powiedz Mu wprost ze jesteś zmeczona i.potrzebujesz odpoczynku. Niech Zatroszczy się o Ciebie.

Jutro Idziemy do Rodziców, a potem musimy jechać na zakupy,bo na Poniedziałek Zapowiedzieli nam się goście.

Spokojnej nocy :-*

Do góry