reklama

Czerwiec 2013

Nie ale zastanawiam się nad tym. Córka koleżanki miała robaki-trzylatka nie chciała się ubierać, cyrki jak Tymciowe. Odrobaczyli ją i jest spokój. My Tymka ubieramy w dwójkę. Wychodzę do pracy cała spocona. Dziś walczyłam sama. Ł jechał po 6 do Tarnowa

reklama
Dziewczyny a mozna tak w ciemno samemu odrobaczac czy lepiej najpierw zrobic im badania kalu?

Mikoto u nas nocka jako tako,kilka razy kaszlnela i koniec. Od rana cisza,ale wdrozylam w leczenie mucofluid na rozrzedzenie smarkow,jesli nadal ja mecza i jej tam splywaja to mam nadzieje,ze cos uda sie sciagnac.

No wlasnie o tym pomyslalam,ze ten lek ,o ktorym pisalyscie na fb jest na recepte...tez bym mala odrobaczyla ale nie chce ujezdzac po lekarzach i im sie prosic o recepty-bankowo uslysze,ze bez badan ani rusz.

Madziu, Emka ja mam syrop Pyrantelum, na receptę. Emciu owsiki nie zawsze wychodzą w badaniu. Odrobaczalac powinno się profilaktycznie, raz na rok, w okresie jesiennym. Zosie będę Odrobaczala na dniach. Madziu mojej szwagierki córka spala bardzo.niespokojnie, płakała, rzucała się po łóżeczku, podnosiła pupę, zrobiła badanie kału a nic nie Wyszło. Po syropie w kale były owsiki.

Emka czy Mucofluid jest na receptę?

Madziu chyba Palin jeszcze nie Odrobaczala.

Mikoto ;) wolalam zapytac,bo czesto leki przepisywane tak malym dzieciom w ulotce maja info,ze np.od 2 czy 6r.ż. wtedy nie ma rozpiski z dawkami dla tych najmniejszych i lekarz ze swoja wiedza sam mowi ile czego podawac.

reklama
Hej kochane :)
Już glupio mi pisać i obiecywać poprawę skoro nie mogę słowa dotrzymać więc jestem tu i teraz i piszę.
U nas już w miarę dobrze. Obylo się bez szpitala Julci choć latwo nie bylo. Ale jestem dumna z mojego męża że pomimo 9 godz ciezkiej pracy, złego samopoczucia (biegunka) cała noc siedzial przy Julci co by leciec z nią do lazienki gdy bedzie wymiotowac a męczyła się całą noc :(
Tosiu juz praktycznie zdrowy. Katar przechodzi, kaszlu nie ma. Najważniejsze że zastrzyki odstawione bo już szkoda mi było tej mojej dupeczki. Ale od czasu choroby jego jedyna drzemka w dzien trwa 3-4 godz i jak od urodzenia nadal przesypia cale noce. Nasz maly cud <3
Julia od 9 w zerowce a my z Tosiem posprzatalismy, wstawilismy pranie i przygotowalismy wszystko na obiad. Teraz Toniu śpi a ja wcinam jablko i odpoczywam co by zaraz za szafę się wziąść. Buziaki kochane. Wieczorkiem włączę lapka to was nadrobie i poodpisuje. Mikotku dzieki za przywolanie :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry