Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
...
Anbas pisalam juz , ze mieszkam w Dublinie a Ty? Mam do Ciebie takie putanie , bo chyba z tego forum tylko Ty mieszkasz w IrlandiiPo jakim czasie dostalas skierowanie do szpitala na badania krwi itp. bo ja czekam juz od miesiaca i jeszzce zadnego listu nie dostałam. ja do tej pory miałam tyllko dwa razy robione usg a tak to nic poza tym
...
Tak wiec pierwsza oficjalna wizyte w szpitalu mam 11 stycznia i wtedy beda robione wszystkie badania. W miedzyczasie mam sie zglosic do GP na standardowe comiesieczne wizyty (znaczy pojeminczek z siusiu;-) sprawdzanie cisnienia i przykladanie tej malej smiesznej sluchaweczki do brzucha w celu sprawdzenia akcji serca)
W 12 tygodniu macica dopiero siega krawedzi kosci lonowej ;-) Raczej bym obstawiala wiecej jedzonka w jelitach albo wzdecia, albo ogolne przytycie ;-) Tak wiec te dusznosci to raczej spowodowane szybkimi zmianami w naszych organizmach i ciezka praca jaka musza wykonac, a nie rosnacymi maluszkami. Dusznosci spowodowane rosnaca dzidzia to dopiero z 1-2 miesiace przed porodem.Ja tez wyybrałam Rotunde bo mieszkam obok niejU mnie było tak , że moja pani ginekolog wysyłałą meila do Rotundy i wtedy oni mieli mi wysłac list. Tyle , że to było miesiąc temu a tu cały czas cisza. Dzwonili do mnie z rotundy , ale byłam w pracy i niesłyszałam tel a jak do nich zadzwoniłam to powiedzieli , że ktoś oddzwoni . Ja nie mam takich badaN robionych jak Ty u lekarza ja miałam tylko 2 razy usg u mojej ginekolog i tzreci raz poszłam na kontrole do innego lekarza .
Pozostaje jakis upominek dla Adasia, oraz chrzesnic- mojej i J. A reszta, no trudno... nie damy rady.
znaczy nigdy nie probowalam ale ja jestem wybredna i nie tykam sie podrobow bo mnie odrzuca
.Ja mam ginekologa w Dublinie. Ale to sa prywatne wizyty bo jak zapewne wiesz w Irlandii ciaze standardowo prowadzi GP razem z polozna. Ja mialam w ostatniej ciazy mieszane wizyty tzn. GP i polozne. na wizyty chodzi sie tak jak w polsce co miesiac, od chyba 34 tyg co dwa tygodnie (tego juz nie pamietam dokladnieWlasnie napisalam wyzej , ze zadzwonilam teraz do Rotundy i jak sie okazalao wyslali na inny adres i teraz wysla nowy list. A Ty swojego lekarza masz w Dublinie? Jak czesto masz robione te badania- probka moczu, cisnienie? ja ich jeszzce nie miaalm . Czesto mialas robione usg? Bo ja trzy razy a moja mam mi przed chwila powieddziala, ze nie powinno byc tak czesto bo jest szkodliwe.