reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

paulina-to ze mną musi być coś nie tak...ja sie o izę nie zamartwiałam....na usg każde jedno szłam rozpromieniona i radosna nigdy nie martwiłam sie że może coś być z nią nie tak....teraz do staranej też podeszłam na light....nakreciłam sie na testowanie ale tylko na to i już w sumie mi przeszlo....każda kobieta inna, każda ciąza inna- nie ma co ludzi oceniać własnymi miarkami

a pożegnałam sie bo nie chce sie przywiązywać jak wiem że nici z ciązy.....ale podczytuje jak widać i czekam na pozytywne wieści każdej z was w tym twoje paulinka chyba najbardziej

moniabed-a gdzie twój test....czy ja coś przegapiłam?

reklama
Pam a ktory to dc? i liu dniowe masz zazwyczaj cykle? :) u mnie ciaze zapowiadal bol piersi i w tej i w poprzedniej ciazy, w tym cyklu zrobilam chyba z 5 testow jakos 10 dni po owu i pozniej w nastepnym dniu i jedna krecha a w 17 dniu po owu dopiero pojawila sie 2 :) wiec jeszcze nic straconego :) ja kciukow nie puszczam :)
u mnie to jest 28dc... cykle mam 29dni.... wiec powinna @ przyjsc dzis badz jutro bo kurde nie pamietam czy @ mialam 1 czy @ bo w nocy dostalam i niepamietam czy bylo juz po polnocy i ciezko mi policzyc.... :zawstydzona/y:
ale pamietam ze w pierwszej ciazy pozytywny test wyszedl mi dopiero jak bylam w 10 tygodniu.... tzn wiedzialam ze napewno jestem w ciazy (tutaj nie robia bety) a lekarz tez sie dziwil ze tak pozno test wyszedl... (nie robia usg przed 12 tygodniem)

To juz malo czekania Ci zostalo :D nie wiem jak tam u Was z testami ale tu na kazdym napisane jest ze najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki wiec u Ciebie powinna byc chociaz delikatna druga kreska :) ale wiadomo ze testy tez nie sa niezawodne. Z Twoich objawow mozna wnioskowac ze jestes zaciazona ;) no ale wiadomo ze jak ktos bardzo chce dzidzi to nawet nie swiadomie wmawia sobie wszystkie objawy(sama tak mialam az trudno uwierzyc co psychika potrafi zrobic, wywolac wymioty itp ;) ) ja mimo wszystko jestem dobrej mysli :)

To juz malo czekania Ci zostalo :D nie wiem jak tam u Was z testami ale tu na kazdym napisane jest ze najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki wiec u Ciebie powinna byc chociaz delikatna druga kreska :) ale wiadomo ze testy tez nie sa niezawodne. Z Twoich objawow mozna wnioskowac ze jestes zaciazona ;) no ale wiadomo ze jak ktos bardzo chce dzidzi to nawet nie swiadomie wmawia sobie wszystkie objawy(sama tak mialam az trudno uwierzyc co psychika potrafi zrobic, wywolac wymioty itp ;) ) ja mimo wszystko jestem dobrej mysli :)
mam nadzieje ze w poniedzialek cos wyjdzie :)

Emalia witaj kochana ;)

Ja mierze wenetrznie, podobno najskuteczniej :)

Witam kochaniutka.Trzymam kciuki za ten cykl. A tobie gin pozwolił w tym cyklu, bi mi kazała sie wstrzymać do października, tylko ,że mojemu K. się zapomniało troszku i nie uważaliśmy:tak: Jak Bozia da to znak ,że tak miało być:-D Nie chce się nakręcać, ale mnie zaczynają cycy boleć :-)

Emilia witaj kochanie :)

Ja bylam dzis u pielegniarki na uczelni i zorbila mi test wyszedl negatywny ale powiedziala ze moze byc za niskie stezenie hormonu jeszcze i jesli nie dostane @ w weekend to mam wrocic w poniedzialek zrobi drugi. Zaczela ze mna rozmawiac itp naprawde usper jest wiec wspiera mnie....bylam tez u lekarza rozmawialam z nim duglo i zdecydowalam ze jesli teraz sie nie udalo bede miec zakladany implant podskore.... taka decyzja zapadla poniewaz ja moge urodzic tylko w wakacje bo potem uczelnia i studia musze wrocic.... i zaczely mie tez meczyc mysli ze moj nie podola sam w dzien, ze bede sie przejmowac czy wszystko ok i poporstu nie zdam ostatniego roku. A wiec jesli w tym cyklu sie nie udalo zaprzestajemy staranka na rok... moze glupia jestem ale tak to juz ze mna jest....

mam nadzieje ze w poniedzialek cos wyjdzie :)

Pam witaj serduszko. Na pewno będzie dobrze. Już widzę te dwoje kreseczki.

No to sie od razu przywitam. :-) Nazywam się Emilia, mam 30 lat i jestem szczęśliwą posiadaczką dwójeczki dzieciaczków. Od jakiegoś czasu staramy się o trzecią pociechę. Jak widać na suwaczku jestem niedoszłą majówką ale się nie poddajemy. Może po raz drugi będę czerwcówką:-D
Wszystkim zafasolkowanym życzę szczśliwych ciąż,ale póki co za bardzo nie będę się rogaszczała :)

Hej dziewczyny ;) Ja tak od rana czytam Was i czytam i w koncu cos moze napisze... Oczywiscie, nawet nie pamietam co kto pisal, przepraszam dzisiaj dorwala mnie jakas chandra ...

Pam mi test pozytywny wyszedl dopiero 2 dni po dniu spodziewanej @ ;) Wiec nic straconego. Ja trzymam kciuki caly czas... A co do implantu to chyba ja bym wolala spirale. Slyszalam bardzo duzo negatywnych opini o implancie.

Emalia Kochana mi pozwolil, dlatego, ze stwierdzil ze to byla bardzo wczesna ciaza 5tydz z OM, wiec mogla nawet byc i mlodsza. I powiedzial, ze poprostu mam to potraktowac jako spozniona @... Przyznal,ze nie moze powiedziec czy owu wystapi normalnie czy nie, ale jezeli mamy ochote to mozemy sie starac... Tylko nam cos nie idzie w tym cyklu :( Przed wczoraj powinne zaczac sie dni plodne wedlug mojego normalnego cyklu, i tylko przed wczoraj sie przytulalismy, wczoraj nie chcialo sie ani mi ani mojemu m ... A dzisiaj marze, zeby gdzies wyjsc z kolezankami na plotki, ale jak na zlosc wszystkie powyjezdzaly ;( I postanowilam, ze to ostatni cykl, jak sie nie uda to zaprzestaje staranek na jakis czas... A za Ciebie Kochana trzymam kciuki ;)

Ostatnia edycja:
..

Pam mi test pozytywny wyszedl dopiero 2 dni po dniu spodziewanej @ ;) Wiec nic straconego. Ja trzymam kciuki caly czas... A co do implantu to chyba ja bym wolala spirale. Slyszalam bardzo duzo negatywnych opini o implancie.

ja nie chce spirali bo po tym podobno ciezko zajsc w ciaze a u nas chyba nie robia... ja siedzialam u lekarza godzine i gadalismy o roznych opcjach i stweirdzilam ze implant bedzie najodpowiedniejszy mimo wszystko.... lekarz powiedzial ze zawsze moge wyciagnac juz po 6 miesiach i odrazu bede plodna... a nie chce zby mi wsadzali jakies spirale czy cos do macicy tego sie poprostu boje wole jak mi cos pod skore wsadza... bede mogla wyczuc i bede miala pewnosc ze jest i ze dziala a jak nie widze (w macicy) to sie bede zamartwiac :sorry2:

u mnie w poniedzialek powinno byc juz dwa dni po @ , jesli @ nie przyjdzie.... wiec mam nadzieje ze cos wyjdzie.... kurde u mnie te apteki tak daleko a bym poszla i kupila czulszy test ale jakos tak... chyba poczekam

Pam skoro masz byc spokojniejsza, widzac implant to ok ;) Ja mialam spirale jakies 3 lata i po wyjeciu w pierwszym cyklu zaszlam w ciaze z moja Zuzia ;) Bardzo sobie chwale i mysle, ze jeszcze raz zdecyduje sie na jej zalozenie... Ostatnio bralam tabletki anty to niestety nie sluza mi. Nie dosc, ze mam dosc obfity biust to jeszcze bardziej mi piersi urosly :/ i do tego doszlo zle samopoczucie + pare kg ...

pam zrób jutro testa jak @ nie przyjdzie. Będzie chyba 2 dni między jednym testem a drugim jak sie nie myle, może wtedy bedzie więcej hormonu w organizmie i coś już się pokaże. Trzymam kciuki!!

emalia hej!! Pamietam Cie z majówek, przykro mi ze się nie udało... Mam nadzieję ze tym razem bedzie już tylko lepiej :***

Ostatnia edycja:
reklama
mamolinka80- witaj :-) mnie też dzisiaj dopadła chandra i wściekłość... na moją drugą połówkę. Kiedyś go uduszę, albo wymienię na inny (czyt. lepszy) model. Wszędzie gdzie się pojawia zostawia zniszczenia jak huragan. Robi śniadanie - w kuchni tajfun przeszedł, idzie brać prysznic - łazienka do godzinnego sprzątania...Wrrrrrr... Wziął moją ładowarkę do komórki i szukam jej od 2 godzin. Ma szczęście, że pojechał do pracy, tak to tylko przez telefon mu się oberwało.

Hormony już też zaczęły mi nieźle buzować, bo mam takie wahania nastrojów, że szok. Od euforii do płaczu w 5 minut. Nie wiem jak to zniesie moja rodzina, nie wiem jak sama siebie zniosę ;-).

Pam - mi też test wyszedł dopiero 2 dni po spodziewanej @. I to jeden test b. czuły [0,1] wyszedł, a [0,25] wyszła ledwo widoczna 2 kreska. Gdybym ten mniej czuły robiła jako pierwszy to przyjęłabym znów brak ciąży. Robiłam też test dzień przed @ i nie wyszedł. Przyjęłam więc,że ciąży brak i poszłam na imprezę. A tu taka niespodzianka. Myślę, że u Ciebie będzie podobnie :). Daj zaraz znać. Poszukaj tego najczulszego testu.

misianka - trzymam kciuki za fasolkę. A wczoraj miałam imprezę, 13 osób narąbanych, a ja jedyna trzeźwa :-( . W poprzedniej ciąży od razu odrzuciło mnie od kawy, alkoholu, a tutaj nic. Moją ulubioną limonkową Finlandię pili, a ja miałam takiego smaka...
Dasz radę, choć samej na myśl o odwiedzinach teściów robi mi się słabo :-).

Już nie pamiętam co chciałam jeszcze napisać. Odezwę się więc później.
Aha - jak mogę wstawić suwaczek? Jakoś nierozgarnięta jestem ostatnio :)

Buźka i miłego dnia

Do góry