reklama

Czerwiec 2013

kari też myślę, ze wszystko bedzie dobrze!
joasiu ja pierwszą ciąże przeszłam wspaniale, zero przykrych objawów. Jedyne co pamiętam to bolące piersi na początku (tak jak teraz) i skurcze łydek w ostatnich 3 miesiacach podczas przeciągania się. Poza tym tylko dzięki rosnacemu brzuszkowi i kopniaczkom synka czułam że jestem w ciaży :-)

U nas OKROPNA pogoda i zimno. Cały dzień jesteśmy w domku i ani myslimy wychodzić na zewnatrz :-D

reklama
No ja mam ten sam wiek ciąży co Wy natis i joasia i już jak wiecie czuję się fatalnie przez te mdłości. Ale właśnie wcinam herbatniki i jest lepiej. Poza mdłościami z objawów to sikanie non stop i wrażliwe sutki, ale bez przesady:) No i chodzę niewyspana, mimo, iż położę się spać o 22 a wstanę o 9.
Jutro wizyta u gin, ciekawe czy już coś konkretnego tzn serduszko będę widzieć :)

Kari podobno te plamienia to zjawisko budującego się łożyska. Trzymamy kciuki :)

motylek - fakt, zapomniałam o sikaniu - do 4-5 razy w nocy (normalnie to mnie atom w nocy nie ruszy), i też wiecznie jestem śpiąca, niewyspana, nawet jak wstaję o 10. Napisz zaraz po wizycie. Jestem strasznie ciekawa :).

Natis widze, ze u ciebie tez intensywniej, ja nie mam mdlosci wcale, zero boli gdziekolwiek oprocz poklowania jajnikow jakby od niechcenia. Apetyt owszem wiekszy, ale ostatnio i wybredny jakis. Sikam tez normalnie.

Paulinka mam nadzieje, ze u mnie ta ciaza przejcdzie jak u ciebie ze szczesliwym zakonczeniem, nie obraze sie wtedy na brak objawow :)

Motyleksw, z tym spaniem tez tak mam ze jak robot budze sie zawsze wczesnie rano. a na mdlosci sprobuj szklanke wody z cytryna zanim podniesiesz sie rano z lozka, zagryz sucha kromka chleba albo herbatnikiem, slyszalam ze skuteczne.

Fajnie dziewczyny, ze mozecie isc tak wczesnie na usg i uslyszec serducho. Ja tu w uk musze czekac do 12-13tc, takie zasady, tylko cierpliwosci brak.

A czym się suplementujecie? Kupiłam femibion ze względu na jod, startuję z nadwagą i muszę uważać z tyciem :/ Poprzednio przybrałam około 12 kg

jeszcze narazie sam kwas foliowy ale planuje zakupić Pregna Plus koleżanka mi poleciła ma jod i bardzo ważne kwasy omega 3 dla rozwoju mózgu zawiera też kwas foliowy więc musze zapytac lekarza czy wtedy brać jeszcze dodatkowo sam kwas a wizyte mam jutro wieczorem idę tak wcześnie ze względu na moją cystę żeby zobaczyć czy sie sama wchłania mam nadzieje że tak bo jak nie to nie wiem co dalej z tym ale czuje że nie znika wręcz przeciwnie bo ból w prawym jajniku coraz większy :-( mam nadzieję że jutro mój gin wyparzy chociaż jakiś pęcherzyk to się trochę uspokoję

spokojnej nocy dziewczynki :rofl2:

reklama
dziekuje dziewczyny, przynajmniej sie uspokoilam troche. narazie nie plamie. zastanawiam sie czy isc do polskiego gina, wywale 100f a nie wiem czy bedzie w stanie dostrzec juz serducho... z drugiej strony boje sie ze ryzykuje tym utrate maluacha. zazywam witaminy ale w ostatnim tyg prawie nie jadlam bo mi niedobrze :baffled: co do objawow... ja mam bol w cyckach i w pachwinach. i nudnosci..... blee :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry