• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

witam sie i ja..z
aczne od tego ze giulio czuje sie juz lepiej,podczas zapalenia ucha i anginy zalapal trzydniowke...ale szczescie co?
na sylwestra nie wybieramy sie nigdzie ,giulio jeszcze za maly,poprostu nie da nawet posiedziec i zjesc spokojnie,wiec postanowilismy spedzic sylwestra w domu z dzieciaczkami,na razie planow na menu nie mam,podejrzewam ryby ,crostacei,...
zazwyczaj chodzilismy do restauracji wraz ze znajomymi...ale i w tym roku sobie odpuscimy,w zeszlym roku nie dalam rady juz chodzic,a procz tego bardzo zle sie czulam ,brakowalo mi 2 dni do porodu,ale do polnocy dotrzymalam,w pizamce,ale dalam rade,a od 4 rano na nogach,a o 7.00 na pogotowiu,ale to juz tylko wspomnienia....
w przyszlym roku nadrobimy...
sil ,moja tesciowa tez sie pytala czy przyjdziemy do niej na kolacje w sylwestra,ale ja wole w moim domku posiedziec z moimi chlopakami...
daleko macie do tesciowej?
ptynia,ja po swietach jestem bardzo zmeczona,odsypiam ,to znaczy dzieci odsypiaja a ja razem z nimi,papi wstaje rano do pracy,a my nie slyszymy nawet budzika,wczoraj spalismy do 10.20.,dzis ja obudzilam sie o 9.30,a dzieciaczki spaly jeszcze do 10.00,ja zazwyczaj o 6.30-7.00 czuje sie wyspana,ale po swietach nie moge dojsc do siebie...
kosmitka,ale nazbieralo ci sie okolicznosci,pewnie zaczynaj juz dzis...
ale ten czas zlecial,napisalas do nas jak bylas w 6 lub 7 tygodniu,a to juz 20 tyg...
eve,jaka pogoda w poloni?patrych pewnie zawuwa po polsku jak prawdziwy polak...
agatka,zapisz sie w kolejke na beta,bo poki nie zrobisz to zawsze bedziesz miala niepewnosc,czy test dziala czy nie...a po krwi bedzie juz pewne tak czy nie...
luczka,biedny lory..jak dzis sie czuje,ja mam nadzieje ze pare dni moi dadza mi odpoczac od chorob...
ivi ,gdzie sie podziewsz?napisz do nas kilka slowek

reklama
czesc dziewczyny!
anika biedny Giulio mam nadzieje ze teraz juz bedzie zdrowy i tego Wam zycze na Nowy Rok
Lorenzo dzisiaj juz troche lepiej ale cala noc spal nie spokojnie chyba cos go bolalo oczywiscie wyladowal u nas w lozku a ja sie nie wyspalam ale nie chcialo mi sie co chwila wstawac do niego:baffled:
ptynia ja tez mam lenia nic nie robie ale mam wymowke ze Lorenzo mi nie daje nic zrobic chociaz troche w tym prawdy;-)
kosmitka kurcze to juz polowa:szok: a nie dawno do nas napisalas "cudze dziec szybko rosna":-D jeszcze kilka dni i usg pewnie nie mozezsz sie doczekac?
sicilpol zeby tesciowa za bardzo nie przyzwyczaila sie do Twoich pierogow:-D a ty zapisalas sie na usg polowkowe?
agatka na co masz dzisiaj ochote?:-D

my Sylwestra mielismy zamiar spedzic sami w domu zawsze robilismy go z kuzynka L ale w tym roku jakos nikt nic nie mowil nawet podobala mi sie ta idea ale wczoraj zadzwonila ze zdecydowali w ostatnim momencie ze robia u nich i czy przyjdziemy? i chyba pojdziemy
do jedzenia kazdy cos przynosi my przewaznie robimy tramezzini maz kuzynki robi primo i secondo cos alla napoletana bo on pochodzi z Neapolu. Oprocz nas beda oni i para gejow:cool2:

ide poogladac tv do poki moj maly lobuz spi:happy2:

czesc dziewczyny.
u mnie mrozno i slonecznie a do tego mgliscie.moje kurki niosa jajka na dobre,wczoraj jedno a dzisiaj dwa:szok:.nawet nie wiecie jaka to frajda zbierac codziennie jajeczka i patrzec jak kury przychodza do ciebie pod nogi i domagaja sie pieszczot,zupelnie jak psiaki:-D.moje zachcianki troszke przystopowaly ale za to mecza mnie zatwardzenia i co jakis czas mam smak metalu w ustach:confused:.wczoraj dzwonila do mnie polozna i przesunela mi wizyte na 12.01 z czego jestem niezadowolona,ale co zrobic.prywatnie chodzic nie bede bo mamy w przychodni fajnego ginka i go nie zamienie na innego i w dodatku jest ordynatorem w szpitalu na poloznictwie i ginekologi.
kosmitkawszystkiego najlepszego z okazji waszej rocznicy slubu i polowy ciazy:happy2:.
anika,luczka zdrowka dla chlopakow zycze.niech sobie pojda precz te chorobska:-p.

a u mnie kolacja sie gotuje.naszla mnie ochota na pasta fagioli i wczoraj namoczylam fasolki i sie juz pyrkoli powolutku no i mam straszne pragnienie,tylko bym pila i pila a najlepiej to cole bo mocno gazowana:-D,a juz nie wspomne jak czesto biegam do kibelka na siusiu,nawet w nocy muszse wstawac bo nie wyspie do rana.

RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PILNIE POSZUKIWANE NOWY KOMPET PIERSI,ODDAM WLASNE TAK BOLA I SA CALY ROZMIAR WIEKSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AZ MI SIE ODCISNAL SLAD OD STANIKA NA NICH!!!!!!!!!!!! JA JUZ MAM DOSC:growl:

Witajcie!
wiecie co ile razy bym tam nie byla, tyle razy wracam zauroczona, kocham, kocham, kocham KRAKOW!!:biggrin2:
Dzisiaj zrobilismy sobie wycieczke do Wieliczki, bo moj P. jeszcze nigdy nie byl w kopalni soli, ja to bylam za czasow licealnych po raz ostatni, wiec bylo to daaaawno temu;-). 3 km spacerek po kopalni, rewelacja, Patryk zachwycony, niewiele na pewno zrozumial z tego wszystkiego, ale byly slady smokow, dinozaurow i duszki, wiec to wystarczylo by dzien byl pelen emocji. Do tego polizal soli, jak wszystkie dzieci, ogolnie spisal sie na medal, bo przedreptal na swoich nozkach caly szlak turystyczny, a to nie tak malo, 3 godziny chodzenia. Potem oczywiscie sprawilismy mu kolejna niespodzianke i podjechalismy do Krakowa pod Wawel i tam obowiazkowo smocza jama ze smokiem ziajajacym ogniem, ale mial radochy, i nawet troche strachu:-D. A potem cos dla mamusi i tatusia, spacerek na Rynek, dzisiaj bylo to ekspresowe tempo, ale warto bylo, Rynek w swiatecznych dekoracjach, ahhhhhhh, no i goraca czekolada w pijalni wedla, co wam bede opisywac, jak bedziecie mialy okazje, to nie odpusccie!!!WARTO, mimo, ze musielismy poczekac 5 minut na stolik, ale naprawde warto bylo:biggrin2:.
Anika jesli chodzi o Patryka i jego polski, to powiem tak, robi wszedzie za tlumacza tatusiowi, bo moj P jak to zazwyczaj bywa, po polsku kilka slow zalapal, po prawie 9 latach znajomosci;-), wiec teraz ma wygodnie z dzieckiem. Mowi z moim tata po polsku, czasami popelnia bledy gramatyczne, ale poprawiam go na ile moge, nie wymawia poprawnie glosek szumiacych "sz""cz" ż", ale mysle, ze to normalne, bo jego naturalny jezyk (a jest nim wloski )nie zawiera tego typu "stworow":-D, na ile moge poprawiam go, ale bez stresowania, bo moze to dac odwrotny efekt. Najwazniejsze, ze rozmawia po polsku i sie dogaguje bez problemu, mimo, ze nie wszyscy rozumieja przyczyne jego" wad wymowy". Dziwi sie bardzo dlaczego po wejsciu do sklepu nikt mu nie odpowiada na jego "dzien dobry"??!!!a on przyzwyczajony, ze jak wchodzi do alimentari to wszyscy tylko "ciao, buon giorno itp"....i dwa slowa zamienia, a tu jest INACZEJ! bardzo inaczej!! no ale, co kraj to obyczaj....najwazniejsze poznawac swiat:biggrin2:.
buona serata a tutti:biggrin2:

Witajcie :)

Ptynia- My na sylwestra mamy pierogi polskie z miesem :)
Co prawda gotowane w rosole, ale ja tak i tak sobie pacne buleczke tarta ;)

Anika- my niestety nie mam za bardzo wyboru, do 4stycznia jestesmy tutaj, a powiem szczerze, ze mnie to nei rusza, przydzwigalam swoja telewizje a i ciepelko jest... u nas z tym ogrzewaniem to tragedia :(
fajnie, ze giulio czuje sie juz lepiej :tak:
Wiesz, jesli u nas bedzie chlopczyk, to juz jest postawione, ze takze bedzie Giulio :tak: To za moim tata, ktory chcial syna a ma dwie kobylki zamiast ;) wiec bedzie Julek :)
Jesli coreczka, to ja bardzo chcialabym matylde, no ale maz cos nie moza przetrawic :no: stwierdzil, ze jesli juz Matylda to o dwoch imionach i wtedy na drugie damy jej Dolorata albo Crocifissa, bo jesli ma miec przechlapane przez imie, to na calego :cool:
A mnie sie Matylda strasznie podoba :tak:

Luczka- ja na szczescie pierogi rrobie masowo hihhi, raz, ze my chyba robienie pierogow mamy we krwi, wiec szybko idzie, dwa, ze ja wspomagam sie AGD, wiec w zasadzie jedyna rzecz robiona recznie to klejenie :tak:
Co do USG, to chodze prywatnie i lekarz nic mi nie mowil, ze powinnam sie zapisac :baffled: Chodzi o to, ze trzeba to robic w szpitalu? Nie znam sie :baffled:

Agatka- niezle hihhi masz wszelkie mozliwe objawy ciazowe :tak:
Chociaz u mnie jedynym symptomem byl przerazliwy bol plecow, dopiero potem zaczela sie jazda ze smakiem, mdlosciami, bolem piersi :baffled: W skrocie, jak mi ktos powie, ze ciaza to przepiekny okres to...pobije :wściekła/y:

Kosmitka- moje szczere gratulacje z okazji rocznicy! :tak: Placki mniam mniam :tak: Ja ostatnio zrobila, ale chcialam jak najbardziej dietetycznie i olej rozprowadzilam pedzelkiem, niestety byly takie dobre :( ehhh

eve- zdolniacha z Twojego Lorenzo :tak: Moj maz tez z Polskim ma problemy, tzn leniwy jest, chociaz kiedys spedzil z moimi rodzicami sam 10dni i przezyl, tylko strasznie przytyl na obiadkach u tesciowej ;-), fajnei ze smocza jama byla otwarta, my kiedys w grudniu pojechalismy, ale bylo to pare lat temu i powiedziano nam, ze zima zamkniete :(

Zblizam sie do 16tygodnia (tzn do 17 tak? nie znam tych obliczen, na forum pisza, ze jak zaczyna sie 16 tzn ze wchodzi sie w 17--skomplikowaneee) i chyba minely mnie motylki i smyrania, bowiem dzisiaj obudzil mnie taki kopniak pod pepkiem, ze mi oczy z orbit wyszly :dry:
Brzuchol na razie widac tak seee. Dlatego kazalam mezowi mowic, bo stwieirdzlam, ze lepiej jak wiedza, niz jak na mnie zerkaja myslac pewnie, ze tej to sie utylo ze hoho :baffled: Dolujace, ale chyba taki okres, ze nie wiadomo, czy sobie podjadla, czy raczej cos tam przechowywuje ;)
Bylismy wczoraj w Chicco i Prenetalu, szukalam tego rogala do spania i przy okazji poogladalismy sobie...bylam w szoku, jak wiele bezuzytecznych gadzetow, drogich jest w tych sklepach :baffled: a ile osob to wszystko kupuje...zatrzesienie!
W polsce jest duzo fajnych sklepow, ale powiem szczerze, ze pod wzgledem tych wszystkich *******kow to Wlochy jednak przewazaja...
Do tego to postanownienie, ze mojemu dziecku nic nie moze brakowac, drogie ciuchy, szok, a czy to dziecko bedzie pamietac, ze mialo spioszek burberry czy buty hogan? Bedzie bardziej czy mniej szczesliwe?
U was tez tak jest, czy to po prostu inna mentalnosc ludzi z Sycylii? :baffled:

dzisiaj jestem pierwsza..
witajcie...
u mnie jeszcze rodzinka spi,ale pewnie zz moment sie obudzi mam nadzieje ze zdaze do was napisac w spokoju..
moj m. od dzis w domku az do poniedzialku,wiec troche pomocy,lub wiecej pracy,ktorz to wie:-D
dzis zakupy bo lodowka wola o pomoc,no i trzeba zakupic cos na jutro,moj m.i Ale chca lasagnie na pierwsze,ja bym wolala co innego,ale niech im bedzie,na drugie chyba fritto di pesce,a na antipasti jeszcze nie wiem,jak rodzinka wstanie to ustalimy...
eve,ale ci zazdroszcze,w krakowie bylam tylko przejazdem,ale nie na darmo mowi sie ze krakow to najpiekniejsze miasto w polsce,strega pochodzi z krakowa,wlasnie sie teraz gosci w swoim miasteczku,no ale jutro juz wraca,wiec nam opowie nowe wiesci...
ty zanim wrocisz to u nas wiosna zawita,patrykowski musi byc mocny...juz go widze za tlumacza;-)
agatka,moze ja w tym wszystkim sie pogubilam ale chyba nic o wizycie ginekologicznej wczesniej nie pisalas,pamietam ze kiedys pisalas cos na temat menopausa precoce,i lutero invecchiato,wiec dlatego teraz jakos nie moge sie z tym co piszesz polapac,jak piszesz "ze moze udalo ci sie za pierwszym razem",ale za pierwszym razem od czego?bralas jakies leki ,czy mialas jakis zabieg?te objawy ciazowe,piersi duze i bolace,zachcianki,cykl 40 dniowy,...
postanowilam zapytac sie ciebie poniewaz ,nie raz omijalam twoje posty, bo nie wiem co mam pisac,bo nic juz z tego nie rozumiem..wytlumacz mi cala ta sytuacje..
sil,zapomnialas o nas?nieeee,chyba ci tak dobrze u tesciowej ze nie masz dla nas czasu...mam nadzieje ze u mrowka wszystko dobrze,kiedy masz nastepna wizyta?
ptynia mama jeszcze jest?jak nasz uczen?duzo zadali mu lekcji na swieta?bo mojemu Ale bardzo duzo...z kazdego przedmiotu po 3-4 rzeczy,plus czytanie i tabliczka mnozenia...
kosmitka zaczelas juz balowac?wszystkiego naj z okazji 5 rocznicy slubu...
luczka jak lory ?spal dzis w nocy?musialas dac mu antybiotyk czy sie obeszlo bez?
ivi napewno zabiegana,zalatana...jak twoja ksiezniczka sie czuje?przeszly kolki?
asienka jeszcze u sistry czy juz wrocilas?bo nie pamietam,jak sie czuje brzucho?duzy?
ooo jak fajnie moi jeszcze spia...biore sie za robote....
a dopo..
sil,wyprzedzilas mnie,jak zaczelam pisac to twego postu jeszcze nie bylo,jezeli chodzisz prywatnie i nic lekarz ci nie mowil na temat morfologica,to napewno zrobi ci on,ja tez sie nie zapisywalam panstwowo na usg polowkowe,robil mi moj lekarz,
a jezeli chodzi o tygodnie w ciazy to niby wyglada to tak jak pisza na forum,ty jestes w 16 tym tygodniu,wiec zblizasz sie do 17 tego...

Ostatnia edycja:
reklama
witaj anika.moze to i troche skomplikowane ale da sie ogarnac.tak jak pisalam i dobrze pamietasz jestem w fzaie menopasy precoce ale pomimo wszystko postanowilismy z moi sprobowac postarac sie o dzidziusia.moj ginekolog przepisal mi 6 miesiecy temu leki na wywolanie owulacji bo cykle byly juz bezowulacyjne i zaczelismy staranka o dzidzie,dlatego gdy zaczely sie te wszystkie dziwne objawy pomyslalm pierwsze ze udalo sie za pierwszym razem ale dzisiaj rano przyszla ta glupia@ i ryczalam jak bobr w lazience ze sie nie udalo.widac musze poczekac do nastepnego cyklu,moze sie uda.ale i tak jutro rano zrobie test,dla pewnosci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry