anika dzieki wielkie! czyli sa dwa rodzaje szkol, statale i comunale i mozemy sie zapisac do jednej takiej i jednej takiej, zgadzaloby sie idealnie z tym co ta kobieta nam probowala wytlumaczyc :-) jeszcze raz dzieki!
mamy jakies papiery wydrukowane z netu do zapisu do szkoly comunale, jeszcze tylko do statale musimy zdobyc :-) ale jak juz wiem czego szukam to pikus ;-)
eve dzieki, u nas chyba do 10 lutego sa, ale my to musimy isc juz, bo jak nic costam namieszamy i bedziemy 3 razy poprawiac ;-)
strasznie szybko ten czas leci...
mamy jakies papiery wydrukowane z netu do zapisu do szkoly comunale, jeszcze tylko do statale musimy zdobyc :-) ale jak juz wiem czego szukam to pikus ;-)
eve dzieki, u nas chyba do 10 lutego sa, ale my to musimy isc juz, bo jak nic costam namieszamy i bedziemy 3 razy poprawiac ;-)
strasznie szybko ten czas leci...

(primo, secondo, contorno, frutta/yogurt/gelato, acqua), w Sperlondze moje znajome placa 2.50 € dziennie, zerknelam na te tabelke, ale chyba ja zle odczytalam, bo kwoty tam podane wydaja sie kosmiczne, ale Anika, poszperalam glebiej i to sa kwoty miesieczne,wiec miesiecznie to sa w normie, ty placisz 5 € dziennie wiec prawie 100€ miesiecznie, jak w Rzymie kochana,anzi wiecej