• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Ciotki wirtualne poplakalysmy sobie to teraz trzeba "pepkowe" wirtualnie wypic za zdrowie Giulio:-D co wy na to? to tak starym Polskim zwyczajem;-) gdzie sie podzialyscie????

reklama
ej luczka jestem i ja,pisze z pracy i zagladam co jakis czas atu pusto,wiec myslalam,ze juz opijacie maluszka,beze mnie:-Da swoja droga mysle ciagle o nich...mam nadzieje,ze sil napisze cos potem...to co z tym opijaniem?ja jestem za:-)

ja tez jestem za...o ktorej godzinie i gdzie?
ja tez wchodze i patrze czy ktos cos napisal,i tak sobie czekamy jedna na druga...
a wy dziewuchy jak sie czujecie?anja,jak krtan?lory w szkole wszystko ok?
u nas zachmurzone niebo ,popoludniu zapowiadaja deszcz,jutro tez,a od czwartku poprawa pogody
zaprosilam sobie tesciowa na obiad w niedziele ,ale musi mi dac odpowiedz czy przyjdzie czy nie,ale ona mnie wkur....powiedzila mi ze jak bedzie padac to przyjdzie ja nie bedzie to chce na dzilke jechac,a co ja kuz....jestem z braku laku dobry kit?powiedzilam jej ze ja z gotowym jedzeniem do niedzieli rano nie bede czekala z nadzieja ze bedzie padal deszcz..bo jak nie to sama bede musiaal jesc wszystko..kazalam jej sie zastanowic,pogadac z mezem i jutro dac mi odpowiedzi,czy przyjdzie czy nie...e che cavolo,,,scusate lo sfogo..

anika dzieki,ze pytasz wiesz co juz ciut lepiej,ale jeszcze ten kaszel,mam jeszcze antybiotyk jutro i pojutrze i krople na kaszel,ktore pomagaja...ta opijawa moze byc u mnie problemu nie ma,bylebyscie tylko dopisaly:-Dz ta tesciowa to masz racje,ze sie wkurzasz,co bedziesz czekala na ostatnia chwile z przygotowaniami?malpa jedna,jakby nie mogla przyjsc a potem na ta dzialke jechac,ale nie bo tesciowe sa po to,zeby zycie utrudniac i nas denerwowac,w wiekszosci przypadkow....nie daj sie,a co:-)moja tez czasami ma zjazdy,a teraz bede ja miala 24/24 przez 3 dni mam nadzieje,ze dam rade:-) choc chiara sie bardzo cieszy,bo ta jej na wszystko pozwala,wrrrr:wściekła/y:

Anika ...no i dobrze,ze sie wyslowilas tu :-)
Ja jakos specjalnei nie lubie tych swiat...wiadomo wole BN. spedzilam 3 razy wielkanoc we Wloszech i niestety nie byl to moj wybor..raz na erasmusie, raz jak bylam w ciazy 2 lata temu...bylo juz zbyt pozno la latanie samolotem dla mnie a trzeci raz rok temu...i spedizlam je z Matim w szpitalu. w tym roku ze wzgledu na nowe meiszkanko zostajemy tutaj tez..ale zaprosilam rodzicow. Na obiad idzimey do tesciowej wszyscy bo my nadal gazu nie mamy. Obiad bedzie porazkowy jak zwykle , bo moja prawie tesciowa...nie lubi gotowac i wszystko robi na odwal sie i sa to jakeis gotowce z eurosparu. I z kazdej okazji to samo menu...jeszcze jakby ta jej kuchni dobra byl....no ale nic trudno.

Ja za to mam zamiar przygotowac jakies cos w stylu torta pasqualina jako antipasto... i wielkanocna pasche polska z mleka..ale bede ja robic u szwagierki ..bo meko musi sie gotowac az do oddzielenia sie twarozku i serwatki....a niestety w naszym domu gaz zawita jak dobrze pojdize dopiero po swietach.

a co to opijania to ja tez chetna!!! .-)))

Ostatnia edycja:
Czesc Giulio, tu Aleks, ale mnie przerobiles, mialem byc Twoim starszym BB kuzynem a bede mlodszym, troche Ci juz zazdroszcze, bo mi ciasno w tym brzuchu u mamy i nudno ;-)
sicilpol sciskam z calej sily, gratuluje synka! rzeczywiscie malenstwo, ale jaki zuch, 9 pkt!!! to moj Antek mial 7,
trzymamy mocno za niego kciuki, niech zdrowo i szybciutko rosnie i niech go za bardzo nie mecza! ja slyszalam, ze bardzo dobrze wczesniakom robi glaskanie, klepanie, w kazdym razie dotyk, wiec jak tylko pozwalaja to go dotykajcie
a tez podobno kladzenie u mamy na brzuszku jest super, tylko nie mam pojecia od kiedy mozna, ale to pewnie lekarze Wam wszystko powiedza...
a jak Ty sie czujesz?

anja duzo zdrowka!
luczka ja tez sie dolaczam do pepkowego, z soczkiem, zeby nie bylo ;-)
bylam dzis u lekarza, nie zwazyli mnie, cisnienia nie sprawdzili, zbadali mnie od dolu i dali recepte na USG, mam sie zjawic na nastepna wizyte 15 maja, troche watpie ze jeszcze wtedy bede w dwupaku, a jak nawet to nie wiem jaki sens do nich isc ;-) pytalam, czy mam isc do szpitala na jakas wizyte, powiedzieli, ze nie, dziwne to troche, a te rozne posiewy itp. co na koniec sie robi to niby kiedy?
bylam tez na USG, maly juz glowa w dol, ma ok. 2100g i wyglada, ze wszystko ok

teraz ledwo doszlam do pracy, jest strasznie goraco i duszno, moze bedzie burza?
pozdrawiam

sicipol gratulacje i buziaki dla synka
zyta widze , ze mamy zamiar zrobic to samo rafaello.myslalam , zeby zrobic na Wielkanoc zamiast tiramisu , ale jeszcze nie wiem, bo za kokosem nie przepadam, wrecz go nie cierpie.ale jak to ja juz wymyslilam ,ze zrobie chyba krem z przepisu a kokos zastapie brzoskwiniami z puszki(chyba) i zrobie warstwowo tak jak tiramisu.ale to po swietach raczej a teraz zrobie tiramisu i sernik jak Lena mi pozwoli.

Dziewczyny to opijanie to chyba tylko wirtualnie a szkoda:cool2: to co pijemy? wodeczke tradycjonalnie czy winko?

Anika Lori w zlobku wszystko ok wczoraj bylam na zebraniu i powiedzialam paniom o jego buncie a one stwierdzily ze nie wiedza o kim ja mowie bo tam Lorenzo jest zlotym dzieckiem czasem chodzi swoimi drogami ale ogolnie jest ok. martwi mnie jedna rzecz bo LLorenzo praktycznie mowi juz wszystko wiadomo nie zdaniami i czasem trzeba tlumacza ale ogolnie gada jak najety oczywiscie po wlosku a w zlobku mowi bardzo malo i ciekawi mnie dlaczego? jezeli w domu buzia mu sie nie zamyka a tam bardzo malo wiem ze ze jest wstydliwy ale zlobek to tak jakby jego drugi dom ogolnie mowia ze jest dzieckiem pogodnym.Pewnie tam spokojny a w domu odreaguwuje.
Dobrze powiedzialas tesciowej niech sie zdecyduje.
strega kurcze kiepsko z tym gazem:wściekła/y: fajnie ze rodzice przyjezdzaja pewnie Twojej mamie bedzie sie podobalo na obiedzie u Twojej prawie tesciowej;-)
Anija mogloby ci juz przejsc to chorubsko moze po dzisiejszym opijaniu malutkiego Giulio ci przejdzie setka dobra na wszystko:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry