• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

Witajcie.Padam z nie wyspania.Viki daja popalic zeby-jeszcze nie wyszly .Najgorzej jest wieczorem i w nocy. Evelik gratuluje powrotu do pracy, ja chyba tez bede musiala rozejrzec za czyms normalnym, a nie dorywczo.Ale to od wrzesnia jak mala pojdzie do zlobka.Nie chce jej zostawiac z tesciowa bo pozwala malej na wszystko.W domu jak Victoria je posilki to bez zabawek a u tesciowej caly stol zawalony zabawkami i jedzenie jogurtu trwa czasami godzine.
Anika ja swojej malej kupowalam sukienke do chrztu w Polsce.Tutaj przyznam sie nie znalazlam nic ciekawego a jak juz cos wynalazlam to cena jak z kosmosu-nawet 120 euro.Victoria zostala ochrzczona szybko miala 5 tygodni.No i mamy polskiego ksiedza.Tak wiec nawet w te swieta zaniose koszyczek do swiecenia z polska kielbaska i szyneczka-juz sie doczekac nie moge.Bedzie barszczyk bialy z jajeczkiem no i chrzan nasz polski przyjedzie.
Nie moge jechac do Polski na swieta ,to polskie swieta przyjada do mnie.
Dzisiaj moja gwiazda o 20:55 skonczyla 10 miesiecy.

Ostatnia edycja:
reklama
Evelik a co robisz w hotelu? fajnie,że masz krajanke;-)!ja też jak przychodziłam z pracy to padałam na twarz,juz się odzwyczaiłam no i teraz po powrocie jest jeszcze duuuzo do zrobienia! doba ma za mało godzin zdecydowanie!!!My w święta będziemy sobie pracować....ale na gwiazdke zamierzam jechać do Polski,no ale na razie to tylko zamierzam:tak:
Agnieszka-biedna Vicky męczy się okropnie pewnie!Wiesz jak bardzo płacze to daj jej może nurofen.
Wy to macie dobrze,polskie koleżanki,polski ksiądz....a ja odkąd tu jestem to jeszcze nie widziałam ani jednej polki....ale za to przewaga Rumunów....
dziewczyny jak chcecie obejrzeć sobie coś polskiego-seriale np to podaje link www.ipla.pl wszystko potem opisane co i jak. no i polecam serial Szpilki na giewoncie -nowy super co tydzień czekam na nowy odcinek,można obejrzeć wszystkie od 1 do 21 i czekać na kolejne

eve a gdzie teraz mieszkacie? i ile ma twoje dziecię?
ivi teraz najlepiej możesz się cieszyć ciążą,nic jeszcze nie boli,brzuszek się pokazuje,pierwsze ruchy dziecka,super!pewnie nie możesz doczekać aby poznać płeć,co?
pogoda super ,własnie wrócili moi chłopcy z parku.rosołek się gotuje i zaraz obiadek...papa
Oj, zebys wiedziala ze sie doczekac nie moge, chociaz bym wiedziala na jakiego koloru wystawy patrzec :-D i jescze jednego nie moge sie doczekac... wlasnie tych pierwszych ruchow.. w ktorym miesiacu dziewczyny poczulyscie po raz pierwszy ruchy? Jak zareagowalyscie? Opowiedzcie troche :tak::tak:

ivi1 ja w pierwszej ciazy ruchy zaczelam odczuwac w 20 tym tygodniu,zas w drugiej dokladnie w 16tym,za kazdym razem wrazenia nie do opisania,lzy w oczach....
data chrzcin juz ustalona,18 czerwca-sobota,tego samego dnia i tez w sobote 6 lat wczesniej chrzcilismy Alessandro
uciekam bo za chwile moj maly olbrzym bedzie jadl(ostatni raz na dzien dzisiejszy),ide przygotowac mleko,bo niestety nie karmie go piersia,na poczatku bylam przylamana,ale przeszlo mi po jakims czasie,najwazniejsze ze rosnie i to jak rosnie,ma dokladnie 3 miesiace i tydzien a wazy 7.500kg i ma 67 cm :szok:

Witajcie po długiej przerwie:-)

Nie miałam dużo do czytania, coś tu puściutko się zrobiło...ja dziś mam wolne ale za to pogoda nie dopisała rano padał deszcz i jest chłodno także w domu odpoczywamy z małym.
Agnieszko zostawiam małego z babcią i mężem i nawet powiem Ci świetnie się spisują, chociaż z pracy dzwonię co jakiś czas i pytam co słychać bo to wiadomo że się martwię ale widać niepotrzebnie.
Ostatnio Albercik jest bardziej płaczliwy bo wychodzą mu ząbki z góry i to dwa naraz także już ma cztery i wszystko co dopadnie w swoje rączki gryzie.
Aniu ja w hotelu robię wszystko co się da i co jest do roboty tzn. pokoje, kuchnia, przyjęcia weselne...ale tylko do 17, jest też tura dziewczyn na wieczór ale jest nas w sumie na tyle że spokojnie sobie pracujemy...teraz jest przewaga ukrainek chociaż one rozumią i niektóre mówią po polsku ale ja ich nie toleruję bo chcą rządzić za bardzo:tak: U nas w hotelu jest mieszanka pracowników: tylko obcokrajowcy i jedna włoszka:yes: ! Ale Ty masz zdecydowanie lepszą i mam nadzieję dobrze płatną pracę, ja jeszcze w tym roku wytrzymam ale od przyszłego będę się starać coś lepszego znaleźć bo to nie praca dla mnie...ale lepsze to niż nic. Ja mam licencjat z administracji ukończony w PL i chciałabym coś w tym kierunku znaleźć, może się uda! Ja już z ipla korzystam od dawna ale niektórych programów i filmów nie można obejrzeć tylko w PL, a szkoda...
Truskawka nie daje znaku, na pewno się szczęśliwie rozwiązała...
Anika Twój synek to rzeczywiście mały olbrzym, co na to pediatra? Ale najważniejsze że zdrowo rośnie i daje Ci satysfakcję, mój synek już od 4 m-ca przesypiał całe noce i też niestety na butelce..ale cóż, ważne że wszystko w porządku.
A chrzest Albercik miał jak skończył 4 m-ce, dokładnie 28.08. Przyjęcie było na 50 osób, przyjechała babcia, siostra i siostrzenica z PL, a Ty jak to organizujesz?
Ivi ja pierwsze ruchy odczułam w 21 tyg. wrażenie nie do opisania!!! ale synek wiercił się i kopał mnie okropnie w brzuszku w nocy więcej w dzień mniej...

Pozdrawiam Was wszystkie i do następnego razu...udanej reszty dnia...:happy2:

Witam dziewczynki,naprawde tu pusto!!Truskaweczka napewno juz urodzila...dziewczynka czy chlopczyk? evelik,giulio bedzie mial 5 i pol miesiaca w dniu chrztu,alessandro mial dokladnie 6 miesiecy,z polski nie przyjedzie nikt na chrzciny,poniewaz w pl mam tylko tate ktory jest powaznie chory i niestety nie moze podrozowac,przyjedzie z kanady jedna z moich siostr z mezem (mam 2 siostry mieszkajace w kanadzie),bedzie moja najlepsza kolezanka polka,a reszte wlosi,rodzina mojego meza,razem 23 osoby,chrzest odbedzie sie w sobote o 18 tej a o 19 tej kolacja w restauracji,w miasteczku 15 km od nas w gorach nad samym jeziorem,naprawde przeurocze miejsce
A jezeli chodzi o mojego malego olbrzymka ,to alessandro rosl identycznie,ta sama waga i wzrost porownujac miesiace zycia,tylko ze giulio urodzil sie troszeczke dluzszy i ciezszy od brata,alessandro do dzisiaj jest bardzo wysoki jak na swoj wiek,
ale ja i moj maz jestesmy wysocy,ja mam 176 cm,
serdecznie was pozdrawiam dziewczeta,,,odezwijcie sie!!!

Witam wszystkie mamy i nie tylko.
Anika ja swoja Victorie chrzcilam jak mala miesiac i 3 tygodnie.A powodem byl wyjazd polskiego ksiedza na urlop.Moja"rodzina" z Polski nie przyjechala bo sie poobrazali na mnie jak przestalam sponsorowac .Za to byli znajome trzy polki ktore sa dla Viki jak ciocie - babcie.No i msze mialam w dwoch jezykach.A kolacje po chrzcie zrobilam sama na 55 osob z mala pomoca kelnerow.Dom duzy i ogrod szkoda mi bylo wydawac pieniadze na restauracje.Tylko pozyczylam talerze i sztucce z restauracji co kiedys pracowalam.Nie znosze talerzy i sztuccow jednorazowego uzytku.
Evelik my juz mamy trzy zeby ,wreszcie z gory jedynka wyszla .Tylko czekac na druga.No i dzisiaj pierwsza nocka przespana w miare normalnie.
Ja pracowalam w restauracji i tam dopiero byla wieza babel.Marokanczyk,ja polka ,ukrainiec(och jaki sliczny chlopak), Dwoch kelnerow wlochow,franzuz, dziewczyna z angli co studiowala i pracowala jednoczesnie,A reszta co dochodzila i odchodzila to roznie bywalo(rumuni,kosowo).Szef jest wlochem .
tez mysle ze Truskawka juz urodzila ,teraz czekac tylko na wiadomosci.
na razie to tyle bo alarm sie mojej wlaczyl .Musi zjesc drugie sniadanko.

nikt tu juz nie zaglada....szkoda!!
dziewczeta co u was?
pracujecie?u mnie wszystko po staremu,urwanie glowy od rana do wieczora,ale jest super,dzieciaczki rosna,coraz blizej lata,a przede wszystkim coraz blizej wakacji,
jakie macie plany na wakacje?
pozdrawiam serdecznie,odezwijcie sieeeeeeeeeee............

Witajcie!

Ostatnio jestem zapracowana tak, że czasu na komputer nie mam...ale dziś postanowiłam zaglądnąć no i co ......pustki są. Ja co prawda od 8 -17 praca, potem przyjdę to odpocznę trochę i nie wiem w co mam ręce włożyć ale tak to już jest jak się pracuje.
Co do roczku synka, to już tort zamówiony na 25, wolne sobie zaklepałam i oby tylko pogoda dopisała...bo będzie przyjęcie w plenerze.
Agnieszko Albert ma już 4 ząbki 2 z góry i 2 z dołu...łobuz się już z niego zaczyna mały robić oby tylko na niego nie wyrósł bo nie wiem jak tak dalej będzie:-)
Anika plany na wakacje niestety spełzły na niczym bo pracuję, więc urlopu nie będzie w tym roku. Ale nad morze oczywiście będę się starać pójść z małym w miarę wolnego dnia.
Co u Ani, Ivi i Truskawki? odezwijcie się...

Jak Święta spędzacie?

Pozdrawiam słonecznie........

reklama
Witajcie ,my kazda chwile spedzamy albo w ogrodzie ,albo ja w pracy jestem.No i nacieszyc sie nie moge paczka z Polski,ktora przyslala mi znajoma.Szyneczka,boczek ,kielbaska wszystko wlasnej roboty.No i ptasie mleczko i sledziki.Narazie siedza w lodowce i czekaja na Wielkanoc Tak wiec wielkanoc polska przyjechala do mnie.Nawet pisanki bede robic.
Evelik mojej sie zatrzymaly zeby.Ale gryzie wszystko i wszystkich.No i jak sie powie daj caluska to daje.I zrobi cacy cacy(najczesciej sama sobie).
Anika co do wakacji my zawsze wyjezdzamy we wrzesniu.Moze i w tym roku uda nam sie wyskoczyc na grzyby do Polski,chociaz na dwa tygodnie.
Ivi,Truskawka ,Ania co tam u Was?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry