• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
Evelik ja to chyba zaczne sie modlic o piekna pogode na urodziny malej,bo sie boje co bedzie.Dom co prawda duzy ,ale niewyobrazam sobie tyle osob w srodku.W tamtym roku bylo tak goraco ze w szpitalu myslalam ze padne z przegrzania.Okien nie mozna bylo otworzyc bo jedna szalona wloszka narzekala ciagle ze zimno,a z gola d... lezala (doslownie).Jezeli bedziesz"rozmawiac" z Zyta, pozdrow ja .

Przepraszam, ale mam pytanie: czy Wy wszystkie jesteście rodzinami z Polski, które wyjechały i mieszkają we Włoszech czy może macie mężów Włochów?? Ja przyjadę do Włoch jeszcze nie z mężem, ale w przyszłym roku będziemy już małżeństwem i Naszym synkiem :-)
Jaka u Was pogoda?? U mnie nawet słonecznie...
Pozdrawiam

ciao asinka85,u mnie pogoda okropna 2 dni pada bez przerwy, moj maz jest wlochem,dziewczeta ,dzis moja rocznica przyjazdu do wloch....18 lat,boze jak to brzmi....

Asinka ja jestem polka a moj P jest wlochem.Za maz mi sie niespieszy ,jest dobrze jak jest.U mnie pada na przemian ze sloncem .Szalu mozna dostac bo co wystawie pranie na taras to pada ,do domu wstawie przestaje .Anika gratulacje.Ja po prawie czterech latach mam dosc.Nie znosze ich wiecznego narzekania ze albo za goraco ,albo za zimno.A ze pada albo wieje.A juz pytanie jak sie czujesz to lepiej nie zadawac, bo mozna uslyszec cala liste chorob ktore dolegaja nieszczesnemu wlochowi.A zyja po sto lat.Chandre mam chyba dzisiaj ,bo zadusilabym kogos dla rozrywki.
Pozdrawiam wieczorowa pora.

Eve u nas tez leje,pochmurno.Ja jestem zadowolona i na ogol szczesliwa.Tylko wczoraj 2 godziny sluchalam jak to kobiecina jest chora, jak to ja wszystko boli,ze tylko na cmentarz ja poniesc.A dzisiaj pojechala do Rzymu.Zdrowiotka i zywiolowa bo poganiala wszystkich przy autobusie .No i mi sie udzielilo wczoraj to jej narzekanie.Ale dzisiaj wynagrodilam sobie dobrym obiadkiem po polsku,i troche przeszlo.No i planuje w czerwcu wypad do Polski(tylko 6 dni) bo dzisiaj w pracy planowali urlopy i mi wypada od 19 do 25 czerwca, a reszta we wrzesniu.No ale tak jest jak sie pracuje w pensjonacie.
Pozdrawiam slonecznie pomimo deszczu

Eve ja tez w turystyce , tylko pracuje z fajnymi ludzmi.No i sie dogadalismy co do urlopow zeby chociaz miec z tydzien wolnego w czerwcu.Ja jestem na pokojach ale kolezanka co pracuje w kuchni bedzie pracowac z a mnie. a po powrocie ja za nia plus moja praca.Troche ciezko bedzie ale to nic.Musze jechac do Polski bo koncza mi sie galaretki i kaszki dla malej:-D.No i jade bez mojego P. tylko z Viki.Niestety musi ktos w domu zostac ze wzgledu na zwierzeta.Za to ja odwiedze wszystkie kolezanki:happy2:
Zycze wszystkim milego dnia pomimo braku slonca.

Witam :-) U nas pada od rana... Niezła majówka :dry:
Eve916, widzę,że jesteś (byłaś) z Czechowic, to tak jak ja :-) A teraz, w której części Włoch mieszasz??
Pozdrawiam Was ciepło, mimo pogody...

reklama
Asinka to prawda, obie z Czechowic :), co prawda teraz juz na stale w Italii (Lazio) provincia Latina, ale dom, rodzina (ta polska czesc) w Czechowicach, ja to mowie zawsze, ze mam dwa domy, jeden w PL, drugi w IT. Nigdy nie wiadomo co sie jezcze w zyciu wydarzy... ;)tym bardziej, ze mojemu mezowi bardzo podoba sie w PL :)
Agnieszka najwazniejsze, ze masz fajnych ludzi w pracy, z ktorymi mozna sie dogadac, ja tez nie narzekam, ale poniewaz pracuje tylko (niestety) sezonowo (6 miesiecy) wiec urlop w naszym przypadku nie wchodzi w ogole w dyskusje, nikt go nie dostaje. Owszem jakis dzien wolny mozna zawsze wykombinowac, pozamieniac, pozastepowac, ale niestety na weekend do PL nie warto jechac, wiec jezdzimy zazwyczaj w pazdzierniku.
U nas dzisiaj wyszlo slonce :) zycze milego dnia i pozdrawiam Was serdecznie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry