• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

reklama
pinky,musisz poprosic sama akt urodzenia,oni sami nie daja..
tak jak w polsce,jak potrzebujesz,idziesz i ci wydaja..
akty urodzenia czy slubu mozesz sciagnac przez konsulat czy ambasade,jak nie masz innej mozliwosci,ja zawsze wszystko robie przez konsulat,wszelaki dokument mozna zalatwic.tylko nie sprawy notarialne..

hej hej kochane wstawac spioszki:-)
wczoraj pojadlam sobie kabanosow polskich ciocia nawiozla prezentow dla Fiammi a i zapomnialabym co najwazniejsze chrupki kukurydziane ktore tak kocha malutka:tak:czy Wy tutaj w Italii je gdzies widzialyscie'?ja przeszukiwalam wszystkie sklepy i u nas nie ma:szok:
co tam u was??
milego dnia

Cucciola .... ja zawsze chrupki krakowskie przywoze z Polski ...na szczescie sa leciutkie..i nawet nie gniota sie w walizce. Moi rodzice troche paczek nawiaza.... tutaj nie spotkalam sie z takimi chrupami.
One w skladzie maja albo sama kukurydze ...a sa tez te z dodatkiem soli.

Cucciola .... ja zawsze chrupki krakowskie przywoze z Polski ...na szczescie sa leciutkie..i nawet nie gniota sie w walizce. Moi rodzice troche paczek nawiaza.... tutaj nie spotkalam sie z takimi chrupami.
One w skladzie maja albo sama kukurydze ...a sa tez te z dodatkiem soli.
no wlasnie tutaj nie ma a w sklepie polskim babka miala ale jakies rumunskie mowila,za sa jak nasze polskie :cool:w sklad oprocz kukurydzy i soli wchodzil olej roslinny ,jakos tym rumunom non mi fido jak to moj maz mowi,kto wie jaki olej uzywaja wole nasze krajowe chociaz wiem co dziecko je!!!

cucciola...Mati rano wstal o 6.30 czyli standardowo..ale to przyzwyczajenie..bo jak idzie do zlobka to zebym sie wyrobila do pracy na 8 to musimy tak wstawac. sniadanie zjadlzerkajac na "giardino dei sogni",...antybiotyk przyjal po wczesniejszej ucieczce wiec musialam V z lozka zedrzec..zeby go przytrzymal .....no i jezdzil swoim jeepem od rana..wiec chyba w normie.
Wczoraj wieczorem byl maruda..ale ucial sobie drzemke na drugie sniadanie wiec popoludniu juz nie spal i byl zmeczony. nocka z dwoma pobudkami, bo raz cos mu sie snilo i wolal mame a drugi raz szukal swojego mimi czyli smoka.

Buon giornooooo,
u nas piekny dzionek dzisiaj, choc jeszcze l'aria fresca tira...
moje dziecko to chyba jedyne, ktore tych chrupek kukurydzianych nie lubi, mowi, ze sie mu do zabkow przyklejaja :),
za to z czekolada i prince polo va a nozze:tak:, oczywiscie pod kontrola mamusi

reklama
zyta a ty masz meza Polaka czy wlocha?
I czemu Mala ma nazwisko konczace sie na ski?

Jeli ja np zdecydowalabym sie dac Mateuszowi moje nazwisko a nie taty.... to tez by sie nazywal ...ska??? ...tzn w moim przypadku ...cka ....bo ja jestm cka???? a nie jak powinno byc Mateusz...Xxxxcki, bo nierozumiem ????

Sa takie jaja przy odmienianych przez rodzaje nazwiskach??????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry