• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

sezon chorobowy widze ze w pelni zaczety:-(ja tez zakatarzona,gardlo boli...sily brak...:-p
Anika73 to zycze zdrowka dla synka,u nas tez jak pierwsza noc kataru,co chwile budzenie,placz a nawet wymioty...,wiec zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia i oby na katarku sie skaczylo,biedaczek;-)
@kosmitka zgadzam sie z toba:tak:co do zdobytych wiadomosci o ciazy,porodzie....,ja tez mniej wiedzialam,a nawet niezbyt wiele,wiec sie zbytnio nie balam,no oprocz samego porodu.A teraz jest mi poprostu ciezko zdecydowac sie na drugie dziecko miedzy innymi z tego wzgledu,ze za dozo wiem,informacji w internecie nie brak,tych dobrych jak i tych zlych.A czas mijaaa:-pz niekorzyscia dla mnie:tak:.Ale,no coz juz my matki mamy tak i zawsze od samego poczecia bedziemy sie martwic,conajmniej do,hm no ciekawe chyba nie bedzie takiego wieku u dzieci ze przestaniemy sie martwic o nich;-):tak::-)takie zycie.
agatka13 co u ciebie?jak zdrowie?a w pracy?

I gdzie reszta dziewczyn????

reklama
Dziewczynki jestescie takie mlode...
zle mysli na bok ...to takie cudowne przezycie byc w ciazy...
zyta,nie wazne ile dzieci maja lat,zawsze beda naszymi dziecmi,
zawsze sie bedziemy o nie martwic..wiec nie martw sie na zas,i do roboty...
no nie moge powidziec tego do kosmitki bo do roboty sie juz wziela jak widac....brava kosmitka ale ci zazdroszcze...no ale coz nie mozna miec wszystkiego...

Czesc dziewczyny.
Ja czasem czytam co u Was ale nie mam czasu nic napisac, Lorenzo tez dalej chory katar po pas i kaszel,.
Tak ze siedzi w domu nie moge go zostawic samego nawet na chwile bo ciagle gdzies wchodzi czym wyzej tym lepiej:-D a najlepsza zabawa to bieganie po kanapie, on zaczal chodzic niedawno bo mial dysplazje bioder i do roku czasu byl uwieziony w aparacie ortopedycznym jak mial 2 miesiace mial gips przez 3 miesiace zmieniany co miesiac:crazy: tak ze nie jest jeszce stabilny.
Macie racje dziewczyny my mamy martwimy sie o swoje dzieci najpierw w ciazy a potem chyba do konca:-D ja boje sie ze 2 dziecko bedzie mialo dysplazje bo to jest dziedziczne nie znioslabym po raz drugi tego co przeszlismy:no:zeby nie to odrazu chcialabym 2 dzieciatko;-) oczywiscie ciesze sie ze dobrze to sie skonczylo bylo minelo.

Ostatnia edycja:
luczka ojej, to niezle Lorenzo sie wycierpial, teraz pewnie nadrabia :-) i nie szybko zwolni tempo :-)
ech, wcale Ci sie nie dziwie, ze boisz sie powtorki, chociaz pewnie jest duza szansa, ze drugie dziecko bedzie zdrowe, tylko kto wie... ech, szkoda, ze nie ma jakiejs lepszej metody leczenia tej dysplazji

kosmitka on caly czas chodzi prawie nigdy nie siedzi:-D czy sie nacierpial? napewno chociaz znosil to bardzo dobrze moze dlatego ze dla niego bylo to normalne jak mial 7 miesiecy to zaczal raczkowac a jak mial rok wstawac w tym aparacie:-) dzieci to silne stworzenia lepiej znosza choroby.
Nigdy nie wiadomo czy drugie dziecko bedzie zdrowe ale tak jak mowisz jest duza szansa napewno zrobilabym usg odrazu po urodzeniu z Lorenzo poszlam jak mial 2 miesiace naszczescie bo czym pozniej tym dluzsze leczenie mial zakladany gips bo jedno bioderko mial zwichniete nie ktorzy sadza ze gips to bardzo drastyczna metoda leczenia ale u Lorenza sie sprawdzilo naszczescie trafilismy do dobrego specjalisty przez przypadek, niektore dzieci przez bledna diagnoze musza byc operowne wlasnie za tydz mamy kontrol ciekawe co powiedza mysle ze wszystko w porzadku:tak:

Ostatnia edycja:
luczka skarbie,moj Alessandro mial devaricatore,od 3 tygodnia zycia do 4 miesiaca,naszczescie kapneli sie odrazu po porodzie,ze jest cos nie tak ,na drugi dzien zrobili mu usg i juz wtedy bylo na 100%,przy drugim dziecku pytaja sie odrazu w szpitalu czy ktos w rodzinie mial,po tygodniu Giulio mial robione usg,wszystko ok,wiec tak jak pisze kosmitka szanse sa ogromne ze drugie dziecko bedzie zdrowe,tak jak mowisz ty wykryte jak najszybciej daje duze sznse na szybkie wyleczenie

czesc kobietki:-).jestem,jestem tylko ze zmeczona jak licho po calym dniu stania na nogach,zwlaszcza moj kregoslup to odczuwa najbardziej bo mam skolioze ledzwiowa i boli:crazy:.ale nie narzekam bo praca fajna i zaloga nawet dosc sympatyczna.a moje przeziebienie ciagle mnie trzyma a sobote to mnie dodatkowo owialo na dzialce i gardlo mam a pezzi jak to mowiA wlosi.wlasnie je "dezynfekuje" drinkiem :whisky z sokiem jablkowym:-D:-D:-D:-D:-D.

4.jpgEmilcia w niedziele podczas Chrztu Swietego

luczka skarbie,moj Alessandro mial devaricatore,od 3 tygodnia zycia do 4 miesiaca,naszczescie kapneli sie odrazu po porodzie,ze jest cos nie tak ,na drugi dzien zrobili mu usg i juz wtedy bylo na 100%,przy drugim dziecku pytaja sie odrazu w szpitalu czy ktos w rodzinie mial,po tygodniu Giulio mial robione usg,wszystko ok,wiec tak jak pisze kosmitka szanse sa ogromne ze drugie dziecko bedzie zdrowe,tak jak mowisz ty wykryte jak najszybciej daje duze sznse na szybkie wyleczenie

Anika to mnie pocieszylas:-)zgadzam sie z Toba w 100% pewnie zdecydujemy sie na drugie dziecko ale za jakis czas :tak: a jaki stopien dysplazji mial Allessandro?
bedac w szpitalu kiedy zakladali gips dla Lorenza widzialam dzieci chore na takie choroby nie uleczalne ze dziekuje Bogu ze Lorenzo mial tylko dysplazje:tak: a mamy tych dzieci pocieszaly mnie kiedy mialam chwile zalamania dzieki nim zrozumialam wiele rzeczy co jest wazne w zyciu a co mniej.

agatka slodka ta Twoja siostrzenica.
Whiski z sokiem to jak najbardziej dobre lekarstwo:-D

reklama
Witam wszystkie kobietki..
luczka,Alessandro mial dysplesje oby dwoch bioder 2 stopnia..
zaraz po urodzeniu zrobili mu manovra barlow,(robia to wszystkim noworodka)i juz byli pewni ze jest cos nie tak,zaraz przyszli do mnie do pokoju pytajac sie czy ktos jest chory,u mnie ani u mojego meza nikt tego nie mial...i sie zaczela przygoda..
nameczylismy sie chyba bardziej my z tym devaricatore niz on..
zas u Giulio manovra okazala sie juz negatywna,ale i tak zrobili mu po tygodniu usg dla pewnosci 100%..
mam nadzieje ze Lorenzo w koncu z tego wyszedl i przy nastepnej kontroli bedzie wszystko ok...
agatka jaka sliczna ta Emilka...
ivi jak sie czujesz?no juz malutko ci zostalo...
kosmitka kochanie ,co u ciebie?ile ty juz jestes tygodni?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry