reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

cześć mamy polki we włoszech

witam sie i ja przedobiadowo:-).dzisiaj piekne slonko mnie obudzxilo i wzielam sie za porzadki bo dom o litosc wolal:-p.ale juz wszystko zrobione i wodaw wannie na mnie czeka na kapiel z babelkami................i czasem tylko dla mnie:-),jak fajnie moc odpoczac.
zmieniajac temat. zostawmy fiore i jej poglady na temat naszej Ojczyzny,to jej sprawa.nie chce byc wsrod nas ,to nie,nikt jej sila nie zatrzymuje.zamknijmy dyskusje bo to nie ma sensu,ok?
ja znikam wziazc kapiel i pewnie sie zaloguje na wieczur.milego dnia oi pieknego slonka:cool2:

reklama
U nas mgła jak ta lala,że drzewa po drugiej stronie nie widać.....Wilgotność 97%
mieszkam w Cervi-Ravenna,mąż Włoch ,dziecko jedno i tak zostanie....:-)

ania.falko witaj po dlugiej przerwie...:-)wlasnie pisalam z evelik5 na gg o tobie,tzn.ze dlugo nie zagladalas tez jak i ona na bb...;-):tak::-)
zalozony mamy nowy temat gdzie sie wszystkie przedstawiamy wiec jesli chcesz...
[h=1]przedstawmy sie[/h]co u ciebie,jak synek...widzisz zapomnialam jak ma na imie:sorry::zawstydzona/y:
u nas pochmurno i deszczyk maly:-pz obiadem jestem w tyle,pozne sniadanie wiec obiad tez,wyjelam jakas piers z indyka patrze sie na nia i nie wiem co z tym zrobic:-p:-D
sicilpol i ja moge towazystwa dotrzymac na bb...

anika, zyta- serdeczne dzieki, za towarzystwo :) wlasnie objadlam sie salatke i mi sie troche oczy zamykaja :eek: jak ja uwielbiam ten ich zwyczaj siesty hihihi, w Polsce jak chcialam pospac w ciagu dnia, musialam symulowac, zreszta do dzis musze, bowiem moja mama uwaza, ze to bardzo niezdrowo spac po posilku :sorry2:
A tutaj, do woli hihhi.
Pamietam raz wyciagnelam mojego w polsce zima po kolacji na spacer- myslalam ze mi ducha wzionie- plakal ze zawalu zoladka dostanie, bowiem nie dosc ze sie rusza po posilku, to jeszcze na zimnie ihhiihi
ania.falko- witaj, ja czytalam caaaly watek i moge sie pochwalic, ze Cie pamietam, chociaz sie nie znamy :)

Kobitki, ide w kimono :)
Milych popoludniowych zajec zycze!

fiore jezeli nie chcerz aby twoja osoba nie byla tu poruszana ,moglas sie nie odzywac,nie wydaje mi sie ze my "mamy polki we wloszech"roznimy sie od mam majowek,nie mialas wczesniej problemow poki sie tu nie pojawilas?wierz czemu?to ci wytlumacze jezeli jeszcze sama do tego nie doszlas...
poprostu na innych tematach nie piszesz tych samych bzdur co tu..
jeszcze raz sie ciebie chorem pytamy: po co piszesz na forum polskim,jezeli polacy ci sie nie podobaja,jezyk polski tazke,i wszystko to co z polska zwiazane..jest tak nieciekawe..
my z palca sobie tych rzeczy nie wyssalysmy,oczywiscie nie mozesz sobie poczytac twioch postow ,aby sobie twoje wypowiedzi przypomniec...bo ich nie ma.

:yes: popieram w 100%

jak dla mnie koniec tematu!!!!!

I ja sie witam sobotnio :-) Dziekuje za przepisy, na pewno skorzystam jak tylko maly krzykacz mi pozwoli:zawstydzona/y:nie chce pierunica spac dzisiaj, cos marudna ale nie za bardzo rozumiem o co jej chodzi, cos ja wybudza, a najedzona, przebrana.. Moze brzuszek od nowa? :szok: Drugi dzien idzie, jak odmowila bekania po posilku.. Ile sie nachodze, naklepie, nanosze a ona i tak nie beka i tak..:-(i kto wie o co chodzi?
Temat fiore po mojemu darujmy sobie dziewczynki, nikt przeciez nie bronil jej zakochiwac sie w italii, szczerze mowiac nie do konca zrozumialam o co tak sie obrazila:sorry2:ale niech tam.
Tutaj tez zaczyna padac, o mala sie drze, lece ratowac:-D

a ja po obiedzie:tak:ale sennosc cos mnie ogarnela...czyzby to bylo zarazliwe i sicilpol mnie zarazila,przez bb:blink::-Dkawe sobie nawet zrobilam i uwaga!taka po polsku,zeby nie bylo...:-ptylko to nic nie pomaga i chyba sie poloze,tylko co potem bede robila w nocy jak mezulka nie mam...:-p
Ivi1 widze,ze u ciebie cd.placzu...?a mama twoja jest czy pojechala do Polski...?no coz chyba w tej sytuacji jestesmy bezradne,coby ci pomoc...gdybysmy mieszkaly blisko to ewentualnie pomoglabym ci w noszeniu coreczki...(kurcze jak ja dawno na rekach nie trzymalam takiego okruszka;-))
a jak z pokarmem?kiedys pisalas o kryzysie laktacyjnym?
trzymam &&&&za coreczke,i oczywiscie za ciebie...;-):tak::-)

ide jednak sie poloze...

mi tez sie spac cos zachcialo,ale musze sobie odpuscic,bo napewno za moment Giulio sie obudzi,spi juz od 2 godzin
my dzis musimy poskoczyc do mc donalda,bo 18tego Ale ma7 urodziny ,wynajelismy sale i musimy zaplacic zaliczke,,,
fajna sprawa,oczywiscie dla dzieci w wieku szkolnym,placi sie 8 eu za osobe,wliczone zaproszenia i tort w cene,daja zestaw dzieciecy z mc donalda,animatorka przez 1,5 godziny..
u nas zrobilo sie szaro-buro..brrrr okropnie
a ja nieee lubiee polskiej kawy...hahha,to tak poza tematem,
pije kawe z ekspresu amerykanskiego...tak sie nazywa?buuu
wiecie o co chodzi?

oj to sobie pospalam :)
dwie godzinki, ale macie racje, jak sobie nie pospie teraz, to kiedy.. :eek: Jak dobrze pojdzie za pare miesiecy temat snu będzie tematem odległym :eek:
Ja kawusie lubię oj tak, taka z ekspresu przelewowego (amerykańska) to baaardzo.
Z braku laku jednak kupuje sobie rozpuszczalna i pije taka.
Mamy ekspres ciśnieniowy, ale on robi dobre tylko espresso i pochodne- amerykańska jest ohydna :(
Mi sni sie saeco, z niego to wychodzi pyszna kawa, ale cena jest nie do przeskoczenia :baffled: Szczegolnie gdy na nowym mieszkaniu ciagle potrzebne pieniazki na wazniejsze rzeczy, a do starego sie nie mieściło.
Zreszta teraz o kawie moge zapomnieć, sączę zbożówkę (czasem zgrzeszę z rozpuszczalna) i oszukuje sie, ze mi smakuje ;)
Tak na marginesie, jesli chodzi o rozpuszczalna kawe, to ja osobiscie nie przepadam za nescafe (chyba ze gold), wole naszego Jacobsa- ostatnio wygmeralam, ze tutaj kaza rozpuszczalna Splendid- wyrabiana jest przez firme Kraft- wiec to jest nic innego jak Jacobs- a tanzsza niz Nescafe tu.

reklama
Witajcie spiochy;-), ja to czasami tak bym chciala popoludniem sie zdrzemnac ale nie potrafie, chyba raz mi sie zdarzylo gdy bylam w ciazy podczas sierpniowych 40 stopniowych upalow. Nie umiem, owszem poleniuchowac chwilke brzuchem do gory na tapczanie to tak, ale usnac , nie ma mowy...moj P natomiast to uwielbia. Sicilpol ja pamietam w ciazy popijalam Haga bezcoffeinowa, albo orzo, teraz to nie obejde sie bez espresso, najbardziej to lubie takie klasyczne z caffetiery, czasami dla odmiany nescafe gold. W ogole stwierdzilam ostatnio, ze chyba jestem uzalezniona od kawy, rano to pierwsza rzecz jaka robie...kawa...bez niej ani rusz:blink:. W Polsce....cafetiera wloska, kawa wloska, a w filizance zupelnie inny smak! Tak ze wszystkim, wy tez tak macie?? to chyba wszystko zalezy od powietrza, wody:confused:. Anika u nas tez zaczelo padac, i mglisto sie zrobilo, brrrrrrrrrr, nie cierpie takiej pogody.
Na jutro ustalilismy z malym, ze wezmiemy sie za szopke, co wyjdzie z naszych planow to sie jeszcz okaze:eek:. Milego wieczoru

Do góry