reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

rozalka :) a ja ostatnio miałam odwrotne spostrzeżenie. Mamuśka wjechała w śnieg (tzn przy krawężniku było sporo śniegu) i nie mogła się z niego wydostać ( małe,piankowe kółka). Xlanderem każdą zaspę pokonuję :p i baaaaaaaardzo sobie chwalę skręcane kółka. Mąż woli je blokować a ja muszę miec możliwość prowadzenia wózka jedną ręką.

reklama
rozalka :) a ja ostatnio miałam odwrotne spostrzeżenie. Mamuśka wjechała w śnieg (tzn przy krawężniku było sporo śniegu) i nie mogła się z niego wydostać ( małe,piankowe kółka). Xlanderem każdą zaspę pokonuję :p i baaaaaaaardzo sobie chwalę skręcane kółka. Mąż woli je blokować a ja muszę miec możliwość prowadzenia wózka jedną ręką.

No włąśnie sama już nie wiem,czy to ta duża ilośc śniegu tak przeszakdza i w sumie każdym wózkiem żle sie jezdzi.Boszszsz....bedzie ciężko z wyborem:-D
A o małych piankowych kółkach to nie wspomne,koszmar w śniegu jechać.;-)

Ja na razie rozgladam sie za wehikulem dla Malenstwa i jeszcze nie mam jakis szczegolnych typow. To na co zwacam uwage:
- na pewno chce wozek 3 w 1 (gondola, spacerowka, fotelik) plus dodatki - jak policzylam sobie to taka opcja wychodzi taniej nize kupowanie kazdej czesci osobno, no i oczywiscie im wiecej dodatkow tym lepiej,
- wozek musi miec w miare duze i pompowane kola (biorac pod uwage ze zima Dzidzia bedzie miala okolo 6 miesiecy),
- chce wozek w przekladana raczka,
- na pewno w miare lekki stelaz (biorac pod uwage ze w wiekszosci sama bede z dzieckiem jezdzila a moj kregoslup juz cierpi),
- rozmiar wozka po zlozeniu (mam male autko wiec chce zeby bez problemu wszedl mi do bagaznika),
- patrze tez na resory,
- rozstaw kolek (wiekszosc podjazow jest na szerszy rozstaw),
- zwracam uwage na glebokosc budki zarowno przy foteliku jak i przy gondoli (niektore wozki maja tak plytkie budki ze niewiele chronia dziecko przed wiatrem czy opadem),
- przy spacerowce patrze na mozliwosc polozenia oparcia jak dziecko usnie,
- patrez tez na to czy mozna cale pokrycie zciagnac i wyprac,
- jaki jest koszyk pod wozkiem (zebym mogla jakies zakupy wlozyc).
Patrzylam za x-landerem, jane (ale tutaj sa male kolka), quinny. Wiosna pochodze troche po sklepach i poogladam na zywo te wozki.

Ostatnia edycja:
Ja na razie rozgladam sie za wehikulem dla Malenstwa i jeszcze nie mam jakis szczegolnych typow. To na co zwacam uwage:
- na pewno chce wozek 3 w 1 (gondola, spacerowka, fotelik) plus dodatki - jak policzylam sobie to taka opcja wychodzi taniej nize kupowanie kazdej czesci osobno, no i oczywiscie im wiecej dodatkow tym lepiej,
- wozek musi miec w miare duze i pompowane kola (biorac pod uwage ze zima Dzidzia bedzie miala okolo 6 miesiecy),
- chce wozek w przekladana raczka,
- na pewno w miare lekki stelaz (biorac pod uwage ze w wiekszosci sama bede z dzieckiem jezdzila a moj kregoslup juz cierpi),
- rozmiar wozka po zlozeniu (mam male autko wiec chce zeby bez problemu wszedl mi do bagaznika),
- patrze tez na resory,
- rozstaw kolek (wiekszosc podjazow jest na szerszy rozstaw),
- zwracam uwage na glebokosc budki zarowno przy foteliku jak i przy gondoli (niektore wozki maja tak plytkie budki ze niewiele chronia dziecko przed wiatrem czy opadem),
- przy spacerowce patrze na mozliwosc polozenia oparcia jak dziecko usnie,
- patrez tez na to czy mozna cale pokrycie zciagnac i wyprac,
- jaki jest koszyk pod wozkiem (zebym mogla jakies zakupy wlozyc).
Patrzylam za x-landerem, jane (ale tutaj sa male kolka), quinny. Wiosna pochodze troche po sklepach i poogladam na zywo te wozki.

Jestem dokładnie tego samego zdania !! :-p

Pajeczko dla mnie to nie był żaden problem i wózek spoko sobie radził na róznych nawierzchniach często jeździliśmy z Majcią po wałach przeciwpowodziowych które byłe niedaleko :tak::tak: ja myślę że to wszystko to kwestia wymogó i anstawienia ale na Twoim miejscu sprawdziłam bym np. w sklepie jak się czujesz z wózkiem ze skrętnymi kołami i bez takowych

reklama
Do góry