reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

I ja będę miała łóżeczko z zestawu safari - z żyrafką :-) Niedaleko mnie w sklepie kosztuje 225 zł.

Cena zależy od tego czy łóżeczko jest z szufladą czy bez ;-) Ja stawiam na szufladę, bo to dodatkowy kąt żeby np. dodatkową pościel schować :tak:

Roan 4Runner :: SklepRoan.pl tu jest jeszcze sympatyczny wózeczek :)

Ładnie wygląda, ale w spacerówce gdzie dziecko trzyma nóżki?? ja jednak wolę jak jest podnóżek. Poza tym na zdjęciu nie widać, żeby wózek miał resory, a tak jak pisałam wcześniej to bardzo istotna sprawa. Ja się o tym przekonałam dopiero próbując wózki w sklepie :sorry2:

reklama
Cena zależy od tego czy łóżeczko jest z szufladą czy bez ;-) Ja stawiam na szufladę, bo to dodatkowy kąt żeby np. dodatkową pościel schować :tak:
Oooo, dobrze wiedzieć :tak: Dzięki za info. U mnie niestety szuflada się nie sprawdzi, więc biorę bez.:tak:
Co do wózeczków, jestem pod wielkim wrażeniem, że tak jesteście w nich obcykane ;-)

Maxi cosi Mura - jest super. Koleżnaki zadowolone z neij są bardzo. Ja mam teutonie cosmo. Wiec na razie niech zostanie:)

Witajcie dziewczyny.

Czytam forum sierpniówek od jakiegoś czasu, ale postanowiłam się wreszcie ujawnić :) Rodzę 4 sierpnia, więc chętnie zapisałabym się do grupy sierpniowych mam.

Zainteresował mnie temat wózka TEUTONIA COSMO.
cosmo..jpg

Podoba mi się ten model, podoba mi się to, że wózki Teutonia znalazły się w grupie najmniej szkodliwych, wolnych od chemicznych trucizn wózków.

Wózki dla dzieci powodują raka - Gospodarka - Dziennik.pl

Nie podoba mi się wysoka cena tych wózków i opinie niektórych, że mają kiepską amortyzację i są ciężkie. Poza tym wolałabym koła pompowane, a te są tylko do wyboru w typie Teutonia Mistral.

http://www.teutonia.pl/index.php?menu=2

Czy któraś z Was może coś napisać o wózkach Teutonia???????
Pozdrowienia.

Ostatnia edycja:
Ja widziałam Teutonię Mistral, bo oglądałam właśnie wózki z pompowanymi kołami (inne dla mnie odpadają) i wózio jak dla mnie był świetny! Jedyne co mi się w nim nie podobało to cena, bo dla mnie 3000zł to przesada jak za wózek :sorry2:
Co do amortyzacji to też się nie zgodzę z negatywnymi opiniami, bo akurat Teutonia Mistral ma extra amortyzację (jest regulowana). Jeżeli ktoś chce wydać tyle kasy na wózek to ten model jest naprawdę godny polecenia :tak:

my rowniez zdecydowalismy sie na Teutonie Mistarl S. mieszkam w niemczech i jest to tutaj jeden z najbardziej chodliwych wozkow - moze dlatego ze to niemiecka firma :) napewno duzym plusem sa 3 lata gwarancji.
Lillly - jesli zdecydujesz sie na ten wozek i masz kogos w niemczech, to polecam kupienie tutaj, jest taniej niz w PL. my za
-spacerowke
-przenosna gondole vario plus
-torbe pielegnacyjna
-daszek przeciwsloneczny
-pokrowce na kola
-adapter do fotelika samochodowego
-zimowy spiworek
zaplacilismy 800 euro. jest to troche taniej niz w Pl

Co do testow, to juz pisalam o tym na tym forum, ten wozek jest jednym z 4 na 14 ktore dostaly pozytywna ocene w Stiftung Warentest. z czego 3 ocene dostateczna a jeden dopuszczalna, takze wcale nie dobra :) ale testy te sa bardzo szczegolowe (ponad 30 pozycji). w zeszlym roku wywolalo to niezla sensacje w niemczech. jesli kogos interesuje ten test, moge przyslac na maila.
czytalam tu, ze zachwalalyscie maxi cosi mura 4 - niestety dostal ocene niedostateczna w tych testach.

my rowniez zdecydowalismy sie na Teutonie Mistarl S. mieszkam w niemczech i jest to tutaj jeden z najbardziej chodliwych wozkow - moze dlatego ze to niemiecka firma :) napewno duzym plusem sa 3 lata gwarancji.
Lillly - jesli zdecydujesz sie na ten wozek i masz kogos w niemczech, to polecam kupienie tutaj, jest taniej niz w PL. my za
-spacerowke
-przenosna gondole vario plus
-torbe pielegnacyjna
-daszek przeciwsloneczny
-pokrowce na kola
-adapter do fotelika samochodowego
-zimowy spiworek
zaplacilismy 800 euro. jest to troche taniej niz w Pl

Co do testow, to juz pisalam o tym na tym forum, ten wozek jest jednym z 4 na 14 ktore dostaly pozytywna ocene w Stiftung Warentest. z czego 3 ocene dostateczna a jeden dopuszczalna, takze wcale nie dobra :) ale testy te sa bardzo szczegolowe (ponad 30 pozycji). w zeszlym roku wywolalo to niezla sensacje w niemczech. jesli kogos interesuje ten test, moge przyslac na maila.
czytalam tu, ze zachwalalyscie maxi cosi mura 4 - niestety dostal ocene niedostateczna w tych testach.

Dzięki za pomoc.
Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że warto kupić wózek firmy Teutonia. Mieszkam na terenie górzystym, więc zdecydowałam się na typ Mistral P bo ma duże 4 koła.

TEUTONIA MISTRAL P
mistral pppppp..jpg

• stalowo-aluminiowy stelaż
  • obszerna siatka zakupowa
  • szelki pięciopunktowe
  • budka z siatką klimatyzacyjną na lato
  • możliwość wyprania tapicerki wózka
  • dwustronny materiał na siedzisku ( z wyjątkiem kolorów FASHION )
  • w dodatkowej opcji hamulec ręczny
  • pałąk lewo i prawostronnie podnoszony, z opcją całkowitego odpięcia
  • bezpieczny, komorowo-zapadkowy hamulec nożny
  • tylna i przednia amortyzacja kół
  • siedzisko z systemem wentylacji
  • regulowana wysokość rączki z możliwością przełożenia na druga stronę wózka
  • wygodne siedzisko z możliwością odwrócenia i regulowanym oparciem ( trzy pozycje )
  • cztery duże koła ( do wyboru model koła: 41, 50, 59, 60 )
  • kompatybilny (za pomocą adapterów) z fotelikami samochodowymi teutonia TARIO, Romer i Maxi Cosi
  • przystosowany do wszystkich gondoli teutonia
  • dostępny we wszystkich kolorach kolekcji 2010

Mam znajomego w Niemczech, więc spróbuję dowiedzieć się ile tam kosztuje ten typ wózka.
W Polsce można go kupić też na raty, ale.........zobaczymy.
Cena jest faktycznie wysoka, ale może dam radę :)

Załączniki

• mistral p..jpg
    mistral p..jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 46
Lillly - jesli bedziesz rowniez chciala fotelik do auta, to z tych 3 polecam Römer, jako jedyny ma usztywnacz do glowki, nie ma go ani teutonia Tario ani Maxi Cosi (te modele maja za miekkie)

reklama
Lillly - jesli bedziesz rowniez chciala fotelik do auta, to z tych 3 polecam Römer, jako jedyny ma usztywnacz do glowki, nie ma go ani teutonia Tario ani Maxi Cosi (te modele maja za miekkie)

Dzięki Kochana za pomoc:-).
Będę go miała na uwadze.
Do tej pory słyszałam, że najlepszy fotelik to Maxi Cosi Cabrio.

Do góry