Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
myślę że to zależy od rejonu w którym mieszka bo w niektórych miasta normalnie werandująMam znajomą w Norwegii, pisała mi nieraz, że tam nie ma "werandowania", maluszki od razu po urodzeniu spacerują po mrozie, a w żłobkach i przedszkolach śpi się pod gołym niebem. Dzieci po prostu mają odpowiednią, wełnianą bieliznę, w porach deszczowych ogumowaną etc.
![]()
,a co przedszkolaków to prawda że bardzo dużo czasu spędzają na świeżym powietrzu niezależnie od pogodypisałam o tym na innym wątku ,ale spacery w zimie bardzo pozytywnie wpływają na nas i nasze maluszki , codziennie maszerowałam z młodym na spacer jak tylko skończył 2 tygodnie , musiało być albo bardzo zimno albo konkretnie sypać żebyśmy zostali w domu ;-)Od razu podkreślę, że nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi ale zastanawiam się nad tym co napisała SSabrina. Czy rzeczywiście zimą nalezy ograniczać spacery? Oczywiście jak śnieg po kolana i ponizej -10 to na spacer się nie da, ale przy innej pogodzie uważam, że dziecko należy hartować i na spacery wychodzić. Dlatego według mnie gondola się przyda, właśnie zimą, bo chroni dziecko od zimna. Proszę doświadczone mamy o wypowiedź w tym temacie.
nimfii a może spraw sobie wózek w którym w gondoli jest podnoszony zagłówek ;-)

a zaluje bo Macka moglam werandowac, ale to juz byl luty-marzec wiec dalo rade 

Dltego młodsza dzidzia chcąc, czy nie chcąc będzie zmuszona do oddychania zimowym powietrzem 
za nówkę 
Mnie tam za pompowanymi kolami,duzymi nie zalezy gdyz mieszkam w miesci wiec mysle po centrum i po sklepach czy na jakis spacerek bylby idealny,lekki,zwrotny
Czekam na jakies opinie,moze ktoras z was sie z nim spotkala :-)