Czy AZS u waszych dzieci się skończyło? Jeśli tak to jak długo trwało? Czy udało się Wam wyeliminować alergen? Moje dziecko ma 2 lata i dalej to trwa i jestem załamana
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie skończyło się. Znaczna poprawa nastąpiła po przeprowadzce z starszego domku jednorodzinnego do bloku. Sugestia dermatologa, że być może w starszych murach tkwią grzyby i pleśnie których nie widać. Z naprawdę kiepskiego stanu skóry, gdzie całe ciałko było w zmianach (czasem aż się sączyło) przeszliśmy w dużo lepszy stan. Po przeprowadzce stan skóry stopniowo się poprawiał. Oczywiście jeszcze jakiś czas stosowałam maści przepisane przez dermatologa. Zmieniliśmy miejsce zamieszkania jak dziecko miało 4,5 miesiąca. Obecnie 4 latka. Skóra idealna nie jest. Mamy gorsze momenty ale to są już punktowe jakieś plamki+więcej zmian przy każdej infekcji. Zawsze ciut gorzej jest u nas jesienią gdy rusza sezon grzewczy, a na zewnątrz wszystko zaczyna gnić. Między tym co było, a tym co jest teraz to niebo a ziemia. Może kiedyś całkiem znikną zmiany i już nie wrócąCzy AZS u waszych dzieci się skończyło? Jeśli tak to jak długo trwało? Czy udało się Wam wyeliminować alergen? Moje dziecko ma 2 lata i dalej to trwa i jestem załamana![]()
A zawsze musi być alergen? Ja mam AZS a alergii żadnych nie mam...Czy AZS u waszych dzieci się skończyło? Jeśli tak to jak długo trwało? Czy udało się Wam wyeliminować alergen? Moje dziecko ma 2 lata i dalej to trwa i jestem załamana![]()
A czy córka miała ciężkie AZS ? Moje dziecko ma krosty w zgięciach kolan i przedramieniach rąk. Dodatkowo wysypka drobna na brzuchu i parę krostek na twarzy. Stosowalas sterydy, dietę, czy wystarczyły kremy?U syna zaniklo jak mial poltora roku, u corki ok 3 lat
Nie nie u nas typowe plamy, placki suche, szorstkie, zaognione przy dluzszych kąpielach zwlaszcza w cieplej wodzie, czego unikalismy pozniej szczegolnie. Kremow przeszlismy sporo az wkoncu trafilam na leti at4, plyn do kąpieli i balsam do ciala, wtedy zaczelo sie poprawiac, ale czy to czas czy zasluga kosmetyku nie wiemA czy córka miała ciężkie AZS ? Moje dziecko ma krosty w zgięciach kolan i przedramieniach rąk. Dodatkowo wysypka drobna na brzuchu i parę krostek na twarzy. Stosowalas sterydy, dietę, czy wystarczyły kremy?