reklama

czy do deserków dodaje się tłuszcz?

Temat na forum 'Żywienie' rozpoczęty przez zazu51, 11 Czerwiec 2013.

  1. zazu51

    zazu51 Zaciekawiona BB

    witam, zaleca się dodawać do zupek tłuszcz dla lepszej wchłanialności witamin - w zupkach słoiczkowych jest juz on obecny -najczęściej olej rzepakowy, a czy do przecierów owocowych ze słoiczka także powinno się dodawać tłuszcze? czy Wy tak robicie? :)
     
  2. happybeti

    happybeti show must go on...

    Ja nie dodawałam .
    Tłuszcz pomaga głownie w przyswajaniu wit. A. - zawartej m. in. w marchewce, dyni i innych "karotenowych" oraz zielonych warzywach.
    Przy owocach nie sądze, by była taka konieczność, ja przynajmniej nigdy się z taka praktyką nie spotkałam. Owoce są trawione przez trochę inne enzymy.
     
  3. reklama
  4. Mariolciaa

    Mariolciaa Fanka BB :)

    Ja nie dodawałam, i pierwszy raz o tym słyszę :-)
     

Poleć forum