reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
no ba! tylko z instrukcją co i jak! i jak wielka donica, bo mam ograniczony metraż balkonowy :p
o mamo to ja nie chcę Cię widzieć po Tadziu :p co ja mówię!! chcę!!! :D:D:D

DOBRANOC!!!

Witam się od rana:) Przy kawce!
Mała oczywiście zaczęła dzień od stania przy ławie i tak pewnie pół dnia będzie, bo zabawki są niefajne jak można sobie bez celu postać:)
Miłego dzionka!

Przed wyborem fotelika samochodowego przejrzyj testy bezpieczeństwa, najlepiej ADAC (najbardziej uznawane i obiektywne testy), ja się głównie tym kierowałem wybierając fotelik. Jeśli jest isofix to fotelik montuje się do mocowania isofix a nie pasami, oczywiście sam fotelik ma swoje pasy którymi zapina się dziecko :).

jesli fotelik jest na isofix to można go montować na 2 różne sposoby albo na isofix albo na pasy, fotelik posiadający mocowanie isofix zawsze posiada również mocowanie na zwykłe pasy samochodowe, a fotelik który jest tylko na pasy zostanie tylko na pasach isofixu nie idzie dokupić do takiego fotelika :-)

no to idę do pracy

hmmm dziwne z tym isofixem wolalabym zeby jak juz to i pasy i isofix ten fotelik 9-18kg trzymaly. Ale do fotelika wiekszego to bedzie fajne. Bo wtedy zwykle pasy trzymaja dziecko, a isofix fotelik, a tak to pasy musza trzymac i dziecko i fotelik...

W przypadku fotelików z grupy 9-18 kg, mają one swoje pasy, dziecko zapinasz pasami od fotelika, a nie od samochodu. Pasami samochodu zapinasz fotelik (jeśli nie jest isofix).
Inaczej sprawa wygląda w fotelikach dla starszych dzieci 15-36kg, te foteliki zazwyczaj nie mają swoich pasów, wtedy pasy samochodowe trzymają i dziecko i fotelik (jeśli fotelik jest przystosowany do isofix do dodatkowo fotelik trzyma ten system).
Ważne też jest by kupować foteliki w zależności od wieku dziecka z tych grup: 0-13, 9-18, 15-36, lepiej nie kupować uniwersalnych. czyli 0-18 i 9-36kg, są one o wiele mniej bezpieczne.

reklama
Witam sie z rana:-)
Mala juz urzeduje od 6.30 :-( ale o dziwo cos nie jestem spiaca-pierwszy raz od dawna sie wyspalam:-D albo to ta pogoda tak na mnie dziala.
Kurcze brak planow na dzis-ale bedzie mi sie dluzyc dzien:wściekła/y: moze ktos chetny jest na spacer?
Ide zrobic sobie kawke :-)

Do góry