reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

skrzat - byłam w luboniu w solarfit... bardzo fajne miejsce, a zumba prowadzona rewelacyjnie!!!! Polecam ten sposób zrzucania sadła :D:D:D:D Ze słodyczami na razie daję radę, ale oszukuję mój nałog, bo jem np płatki kuku z cynamonem i wmawiam sobie, że to słodkie :))))krklisz - a jakiego rodzaju to stylista??? Też bym poszła :))) Aha już doczytałam, ze ubraniowy - ojjj super!!!!!
na-tuska - a może by do lekarza iść??? Kurcze, mój jeszcze tak nie miał, ale jak już smecta nie pomaga to krucho.... Trzymam kciuki, żeby minęło!
kozaczino - przyjemności w przeprowadzce, na swoim to jest pełen relaks, nawet z kredytem ;)))))))))
tygrynka - planuję chodzić dwa razy w tyg i robić w domu program 300 brzuszków :))) Chodziłabym częściej, ale z dzieckiem to już nie tak łatwo - ot tak wyjść sobie na fitness :)))) Nie martw się, jak młodemu zasady zaczniecie wrpowadzać i tłumaczyć, że sie nie bije to się nauczy bardzo szybko :)

A u nas dziś zawiewało nuda generalnie... szybki spacer, żeby deszcz nas nie złapał... szybkie zakupy... generalnie jakiś szybki dzień... :))))

reklama
MajkaK no właśnie on miał zawsze tłumaczone i nigdy nie bił nikogo, ani nas, ani innych dzieci (nawet jak mu ktoś zabawkę zabierał to odpychał ale nie uderzył), więc nie wiem dlaczego nagle wczoraj postanowił machnąć łapką.. i co prawda nie było to bicie ani nawet prawdziwe uderzenie tylko machnięcie w stylu "mama cicho", no ale mnie musnął, więc zaliczam to do uderzenia :/ zresztą już sam fakt, że tę łapkę na mnie podniósł :/ nie podoba mi się to bardzo, mam nadzieję, że więcej nie będzie próbował :/

ja wysprzątałam sobie łazienkę, przejrzałam kosmetyki.. dziewczyny dwa pytania: co na kamień osadzający się dookoła kranu?? i jaką datę ważności mają próbki kosmetyków?? nie na wszystkich pisze..

Tygrynko ja na kamien uzywalam bref tornado i dzialal swietnie. Tak swietnie ze az ktoregos dnia tak wygryzl kamien ze az mi kolor kranu zmienil:-D ale jak dotad nic lepszego nie znalazlam;)

hmmm no chyba aż tak mocno działającego to bym nie chciała :D a serio to chyba spróbuję, tylko szybko by mi nic koloru nie zmieniło ;)

Ale kamen znika po tym brefie naprawde rewelacyjnie;)

Ja dzisiaj meza w domu mam:) Zrobil lasagne na kolacje, jejku jakie to sycace jest! Mala nam zasnac nie chciala, bo tatus dal jej pospac popoludniu do 18 az... No ale w koncu padla wiec my sie teraz relaksujemy przy piwku:)

Aniaa miłego piwka :)

TYgrynka u nas swego czasu pomagało przytrzymanie reki tłumaczenie, ze reak uschnie i dopadnie jak bedzie innych bił, teraz ma ta manie chodzenia poakzywania paluchem i mówienia "sioo" ale skąd sie to wzięło to baldego pojecia nie mam ;/

Skrzat, lilou smiejscie sie smiejcie :p taka zapsana byłam ze ta meduza najbardziej wydawałami sie prawdopodobna, zreszta naczytałam sie ostatnio o latającym słoniu dumbo, to co meduzy na oknie nie moge miec? :-D zreszta jest nadal wiec jutro padac nie bedzie :p

z Emilą na sczescie lepiej :) nafaszerowałm ją marchewką i od 15 nie zrobiła zadnej kupy :tak:tyłek wygla fatalnie ale jak przestanie robić co 5 minut to i tyłek dojdzie do siebie :)

Bylismy dzisiaj na szczepieniu z młodszą zniosła to dzielnie i na razie nic jej nie jest i mam nadzieję, że tak zostanie. Tylko mamy problem z wagą bo w ciągu 6 tygodni przybrała niecałe pół kilo. Nawet 6 kg nie waży. Za kolejne 6 tygodni kolejne szczepienie i kolejna kontrola wagi. Tylko, że wydaje mi się, że ona ma właśnie taki "słaby" przyrost wagi.
Krklisz a twoja mała też miała tak mało przybierała jak ją karmiłaś? Jak długo karmiłaś ją piersią? Gdybym miała ją dokarmiać to musiałabym albo bebilonem pepti albo nutramigenem :(.

lilou dlatego mirena że tabletek niestety nie mogę bo źle się po nich czułam i miałam częte stany zapalne, z tego samego powodu nie moge miedzianych wkładek a gumki to gumki...psuja nastrój a w NPR nie wierzę.

tygranka ja stosowałam jakiś odkamieniach z lidla W5 i sprawdzał się całkiem nieźle.

edit: Tygranka Zosia też lubi czasem mnie uderzyć. Na szczęście rzadko i zawsze jej tłumaczę, że tak nie wolno bo to mnie boli i ze ja ani tatuś jej nie bijemy. Ona to robi na złość bo wie, że jej nie wolno. Uderza mnie ręka np. w ramie i patrzy na reakcje skubaniec jeden, na tej samej zasadzie rzuca zabawkami.

Ostatnia edycja:
A ja uzywam żelu kamien i rdza tytan, calkiem niedrogi, wydajny i mozna nim umyc cala łazienkę (niebieski z rozowa nakretka), a do zlewu w kuchni jest niezastąpiony:p Apropo to mi sie przypomnialo, Na-tuska dobrze piszesz te w5 sa dobre;) ja mam jakis do kuchni (pomaranczowy) i lazienek (rozowy) ale ten rozowy smierdzi na maksa, ale dziala dobrze:p i ich kostki do zmywarek tez sa dobre:)
Moja dzis nie chciala zasnac a kapalismy ja tak wczesnie bo ledwo oczy trzymala, padla o 21 z nami w lozku, tatus spi z nia nadal:p a ja chyba sobie poczytam!
Na-tuska dobrze ze z Emilka lepiej:)
Jagmar dzielna mała:)

tygrynka - podobno działa gorący ocet spirytusowy lub sok z cytryny! Sama tego nie próbowałam, bo szoruję szczoteczką albo jakimś płynem do wc, albo mleczkiem (jak ju,z jest zaawansowany kamień :)), bo normalnie to zwykły płyn do myciA łazienki "kamień i rdza" wystarxcza :)))

jagmar - mój mały tylko na cycu był do 4 miesiąca - ważył wtedy ok. 8 kg.... Ale on jadł co 2 godziny całą dobę :/ także był absorbujący... bebilon pepti dobrze się sprawdza, mały pije go nawet bez mieszania z moim mleczkiem (którego jest coraz mniej po wpr. pokarmów stałych i mm) :( Trzymam kciuki za malutką, będzie dobrze, może już będzie taką drobinką... i przybiera w swoim tempie?... Będzie dobrze!

reklama
Natuska - ja przy odparzeniu tyłka małego stusuje tetre rumianek i sudocrem lub w zamian octonisept, w aptece jest specjalny hipp na sraczki i ja podawałam herbatke z borówek ale nie wiem czy Emilka może

krkrisz - wklejając linka chodziło mi o darmową próbkę :-D nie o reklamę tych pieluszek

Lilou
- zdrówka
Kozaczinko - zdrówka dla wszystkich i powodzenia przy przenosinach tylko nie rób prapetówe :-pbo ci się wszystkie zwalimy:-)

Tygrynka - co na kamień osadzający się dookoła kranu?? Ja stosuje Cilit cream ale trzeba szorowac a teraz sobie pomyśłałam o odkamieniaczu ale nie mam koncepcji i pomysłu jak to zrobić ;)

Ania ale masz fajny wieczorek ;)

Kurcze dzisiaj chyba wszystkie nasze dzieci przechodziły etap marudzenia. Mój też a przeszło mi uwaga o 18.

My dzisiaj w SZamotułach u kumpeli z Technikum dzień świetnie spędzony mały trochę marudny ale to pewnie dlatego że nie u siebie. ZAuwżyłam że coś mało je w ciągu dnia rano zjadł parówkę (całą) potem 5 łyżeczek ziemniaków a potem 170 ml kaszka z mlekiem i wczoraj tez mało a w nocy dalej sie budzi na mleczko nie wiem czy to może byc jakiś etap rozwojowy czy zęby nie mam pojęcia wiecie coś ?
My jutro sami w domu od rana to polecimy z babcia na deptak po stanik i potem caly dzień sami. ES będzie robił znowu samochód a w nd idzie do pracy więc znowu sami :-(

Nienawidzę tego jego samochodu spaliłbym go i byłby spokój :wściekła/y:

Teraz sobie siedze przy kompie i oglądam film na tvp2 ale zaraz ide spać bo oczy mi się same zamykaja

Do góry