reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Hej śliczna pogoda w sam raz na długi spacerek z dziećmi ;). ale kicha i nuda.

To prasowanie mnie chyba dzisiaj nie ominie. an, lilou w takim razie zajmujemy razem honorowe miejsce na podium. Bo ja również jestem mistrzem nie prasowania.

reklama
Hello:)
A ja sie witam od rana:) Pospałam do 9 bo zet rano zajął się Basią, ale chyba po 2 szłam spać:p Nie powiem dzięki komu i potem jeszcze poczytałam ale to mnie zmuliło:)
My dziś kawka z kuzynką, ma po mnie przyjechać, ale nie wiem czy do niej czy u mnie bo pogoda do d... i nie wiem jak potem wrócę z Basią po nóżkach;/
An, Lilou, Jagmar ja moge dołączyć do klubu mistrzów nieprasowania, zazwyczaj zalega po 5-6 pralek;/ a ja prasuje wszytko poza ręcznikami i bielizną:p Ale czasem kochana mama jak przyjedzie i Basię uspi to mi prasuje, bo ja bym chyba utonęła! Ale wynika to z tego ze przy Basi się nie da a wieczorow mi żal i tak zwlekam!
Jarzębinka fajny ten statek, ale drogi;/ Basi by się podobało bo ona uwielbia zabawy w przelewanie etc. Ale chcemy jej robić pokój więc będziemy mieli dużo wydatków latem:(
Kurcze bolą mnie mięśnie (tak pod cyckami a nad brzuchem i uda) od wczoraj zaczęłam ćwiczyć, na razie nie za dużo bo bym chyba zdechła od zakwasów ale trzeba się wziąść:p, hantle by mi sie przydały:D
Oki uciekam się ubierać i ogarnąć, jakieś pranie uszykować (coby było więcej do prasowania) i zjeść śniadanko:)
Miłego dzionka!

Hej !

Wróciliśmy wczoraj wieczorem.
Fajnie było, dzieciaki zadowolone.
Agu się pod domem rozpłakała jak zobaczyła, ze to nasz dam, a nie babci :sorry:
Ja sobie odpoczęłam od monotonii dnia codziennego ;-)
No i byliśmy w kinie, na Róży :-)

Tygrynka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !
Młoda jeszcze jesteś, musisz być, bo ja się czuje młoda, a jestem starsza ;-)
J. się ciągle pytał o "nową ciocię" :-D

ajentka uwielbiam wiosenne zakupy.
I podzielam Twoje zdanie na temat kozaków - wczoraj mówiłam do M. "najbardziej na wiosnę lubię moment, w którym pierwszy raz zakładam wiosenne buty", śmiał się ze mnie, a widzę, że całkiem normalna jestem :-D

An w środę na 17.30 mam dentystę :baffled:
Dzięki, z pamiętasz o nas.

Skrzat torebki z wyprzedaży ?
Byłam wczoraj w Reserved, tyle, ze w Katowicach i nie było ani jednej. :no:
A potrzebuje taką przez ramię przekładaną.

Wiosna się gdzieś zgubiła dziś.
A ja mam taka ochotę na spacerek po Winogradach :tak:

Póki co muszę sprzątać i torby rozpakować, nie lubię tego robić, ale mam taki sajgon, że ledwie do kuchni się przeciskam przez ten labirynt :sorry:

Hej!

A My wczoraj bylismy na spacerku na cytadeli:) A dzisiaj taka pogoda beznadziejna... Mam nadzieje ze przestanie padac i wyjde z mala chociaz na chwile na spacerek!

TYgrynka a moze zanim odwiedzisz Jarzebinke wpadniesz do mnie? Bo siedze sama z mala i mi nudno.

ajentka83 To milo ze spedzacie wieczory razem.
Ja juz mam 2 pary nowych bucikow jedne bezo-szar na koreczku sprzedawczyni mnie nacignela ale nie zaluje.
A drugie plaskie ognisto czerwone ten kolor sprwil ze nie moglam sie oprzec :).

MajkaK Ja tez jak w 12 dobie ;po porodzie trafilam z mala na krysiewicza bo nie rosla, wiedzialam
ze to tylko diagnostyka ale placzu nie moglam powstrzymac.

Tygrynka Zazdroszcze tych wieczorow moj M nigdy by na to nie wpadl ;(
Zdrowotnie jakos nie tak ciagle mi po brzuchu jezdzi, nic mi nie smakuje, w lozku laduje o 20-21 tak jak mala idzie,
nie moge sie doczekac kiedy mi to przejdzie, na nic nie mam sil ;(.
Dzis mam imieniny w pracy ale bedzie bez szalu i bez alkoholu.
Stylista podobal mi sie z ta pani mozna sie umowic nawet na zakupy ale cena ustalana indywidualanie ;).

jagmar Tak jak bys miala wplyw na szybkosc porodu ;).

jarzebinka To bylo z moimi ciuchami wiec nie ;), ale sie okazalo ze do niektorych rzeczy musialabym cos dokupic
bo nie mam ich z czym zestawic.

lilou Zdrowka ;))

Skrzat Super to na wiosne jestes gotowa ;).
O ja bym sie niedala zeby wszystko prasowac ;).

an82 Stare zoo wieki nie bylam ;).

Ishi Powodzenia z torbami, ja w druga strone mysle o wyjezdzie ale musze dojsc do siebie najpierw.

Aniaa23 Tez lubie spacerki po Cytadeli ale ostatnio jakos nam sie nie sklada.

witam się dziewuszki.

U nas lipa, kiepsko nam wychodzi wprowadzanie pokarmów :( wczoraj miałysmy rewolucję po jabłuszku...

dzisiaj na 19 jade na stare żegrze na kurs NPR, sama niestety, choć to jest dla par, ale maż dostał rozkz wczoraj i dzisiaj ma strzelanie nocne grrrr...

co do prasowania- to ja chyba przejde was wszystkie, bo ja jestem nie tlyko mistrzynią odkładania i nieprasowania ale i wmawiania sobie że to wcale nie pogniecione i wszystko ląduje do szafy :p prasuje od święta i to jak naprawde coś jest mega wygniecione:p

lilou
dzieciaczki tez jeżdża na nartach? mój A był na pocz. lutego na obozie sportowym i móił ze mu wstyd było jak takie małe dzieciątka śmigały a on co ruszył to gleba:p
a potem mąż: "Em wstawaj , em nie zamykaj oczu"
u nas to ja w ten sposób budzę mojego małża.

i oby faktycznie czwartek był ciepły bo mega mi sie spodobało spacerowanie niedzielne w słonku:)

an
mnie też zoo chodzi po głowie :p

krklisz
łaaaa czerwone buciki- mam ostatnio wielką ochotę na wszystko co czerwone:D Już sobie upatrzyłam w New yorkerze czerwone rurki.

Jarzebinka Tak, dokładnie o ten chodzi. My mamy działkę nad jeziorem więc tam chcemy wykorzystać. W takim razie dokonuje zakupu bo Marcelek lubi wszystko co z wodą związane:tak:
NabAwe Czerwone rurki mówisz, chyba muszę przejść się do New Yorkera:-D
Ishi Witaj z powrotem na wielkopolskiej ziemi. Powodzenia w rozpakowywaniu, też tego nie lubię.

Oki ja uciekam do pracy, miłego popołudnia.

No i jestem:) co za pogoda:no:dobrze że mam nowe wycieraczki, bo tamte tak rozmazywały że nic nie widziałam:eek: na rehabilitacji Staś się tak wstydził, że nie za bardzo współpracował. Potem pojechałam do firmy nowej-starej bo przeniesionej. kurcze kawał drogi:baffled: pogadałam z prezesem że wracam 1 października. przyjął to bardzo dobrze- każdemu życzę takiego szefa:tak:
Teraz Staś śpi a ja się biorę za strogonova An:-)

Nabawe u nas Oli i P jeżdżą, ja w styczniu miałam narty pierwszy raz na nogach, i uczyła mnie moja córka:-D jak zobaczyłam jak śmiga to w szoku byłam:szok:

krklisz biedna jesteś:( ale Cię trzyma ta choroba:-(zdrówka!

Ajentka miłego dnia! do zobaczenia wieczorkiem:tak:

NabAwe To podobnie jak ja prasuje tylko jak cos wymaga ;).
Ja kupilam zeszlego roku czerwone rurki ale niezbyt dobrej jakosc jeszcze sie troche rozeszly,
zwezylam je ale wciaz sa za duze i teraz juz tylko
leza moge ci podarowac jaki masz rozmiar?

lilou Dzieki, normlanie podziwiam ile ty masz zapalu :).

Ide sie podmalowac bo pozniej pewnie nie bedzie czasu, a w pracy nie wypada wugladc jak zapracowana mama ;),
ktora nie jestem bo ze wzgledu na samopoczucie raczej sie lenie .

reklama
mi też się spodobał pomysł kupna czerwonych rurek :), chociaż ja czerwonego koloru jako tako nie lubię to podoba mi się na innych no i mam czerwoną kurtkę ;)
lilou ja właśnie zrobiłam coś a'la strogonov polędwiczka ale bez pieczarek i bez śmietany ale za to dałam troszkę majonezu ;p. Zosia się zajadała aż jej się uszy trzęsły i wzięła dokładkę mięska.

krklisz a Ty pracujesz?

Zofik właśnie zakłada buciki bo che iść "do plac zabawa". Jak ogarnę sypialnie to chyba z nią do king crossa pójdę, żeby sobie na placyku dla dzieci chwilę posiedziała a tam jest zjeżdżalnia :tak:

Do góry