reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Skrzat nadal podtrzymuję moje zdanie :-)

im dłużej dziecko jeździ tyłem jest bezpieczniejsze , póki głowa nie wystaje ponad fotelik to dziecko jest bezpieczne :-) zaznaczam iż nie ma znaczenia czy nogi wystają czy nie :-) liczy sie tylko czy głowa wystaje :-)

na-tuska ty możesz mieć albo fotelik od 0-10 kg albo od 0-13 kg :-)

reklama
Zmykam do wyrka!
38.gif
Dobranoc.

Ahoj
Jesli alladyny sa na szczuple dupsko to odpada. :) Moj zadek do takich nie nalezy ;p
CO do fotelika ja przenioslam Lule do wiekszego w 7 miesiacu ale to dlatego ze ona w tym nosidle juz nie chciala jezdzic wyla, probowala wychodzic... a jak kupilismy ten do siedzienia to jak krolowa obserwuje wszystko i uwielbia jezdzic autem ;)

Jula spala od 16 do 19 a i tak po 20 poszla spac ;p dobra jest. sen ma chyba po tacie ktory to uwielbia, szkoda ze za to nie placa bo bysmy byli bogaci.

Hej dziewczyny
Widzę że się temat fotelików i krzesełek rowerowych zaczął.

mamaGabi85: jeśli chcesz dobry i bezpieczny fotelik do 400zł to polecam CHICCO KEY 1-X PLUS (9-18kg), na allegro z przesyłką spokojnie kupisz w tej cenie (wersja ISOFIX kosztuje koło 600zł - jest bezpieczniejsza, lepsze mocowanie, ale musi być auto przystosowane do fotelików ISOFIX). Ja kupowałem wersje nie ISOFIX niecałe 2 lata temu, wtedy był tańszy jeszcze. Moja Natalka dość wcześnie się na niego przesiadła (ważyła niecałe 9 kg) bo miała (i nadal ma) chorobę lokomocyjną, jeżdżąc tyłem do kierunku jazdy było jeszcze gorzej, bo nawet na krótkich trasach było jej niedobrze.

Skrzat: co do krzesełek (fotelików) na rower polecam HAMAX KISS, kosztuje koło 200zł na allegro, dobry porządnie wykonany i bezpieczny. Z kaskiem będziesz mała problem, nie ma takich małych. Kupiłem najmniejszy jaki znalazłem a i tak był za duży na Natalkę na początku mimo że pod spód zakładaliśmy jej czapeczkę.

reklama
Xsardas dzięki:) Ja myślę nad fotelikiem pewnie Romer Kinf g lub Maxi Cosi Tobi, ale nie wiem jak z tym isofixem, wiem ze mamy to w samochodzie:p Ale to jest zamiast pasów czy dodatkowo??? ech kobieta;P:-)

Do góry