reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

krklisz
A czy Twoje dziecię dobrze nabiera na wadze? bo jesli tak, to może poprostu ma taki okres i trzeba to uszanować? Moja Emilka ma dni, ze nie je przez kilkanascie godzin i wychodzi na to ze zwyczajnie głodna nie jest, bo potem jak złapie cycka to wyssie całego.

ja mam wiekszy problem z teściowa, bo mam ciągle wrażenie że buntuje mi męża... niby też jest zawsze za mną i sporo mi ustepuje. Ale i tak jest jeszcze niedojrzały w pełni, broni swojej rodziny na łeb na szyje, złego słowa nie można na nich powiedzieć... no i co najgorsze- nie bardzo lubi moich rodziców... problemy zaczęły sie przy przygotowywaniu ślubu i tsak od tamtej pory. Najlepiej jest kiedy jesteśmy sami w domu, jak tlyko wchodzi w gre wyjazd do moich lub jego rodziców zaraz jest coś nie tak..
chociaż my to w ogóle z natury kłócimy sie i to często...mam ciągle nadzieje że w końcu sie dotrzemy, ale cięzko bywa. Choć i tak jest dla mnie calym światem ;)
ania23
no teraz działa ale odstawiłam bo nie działał ostatnio... teraz podaję znowu i dziecko do zacałowania normalnie!sempe
witam ;) czy ja dobrze widzę że masz 4 dzieci i 5 w drodze:) kurczę to np ja przy Tobie to jestem leser, lamus i tyle :p

jagmar
jagoooo 12 kg przy karmieniu masakra! zazdroszczę... Mam kuzynke która tez duzo schudła karmiąc, a przez całe życie była grubiutka. Po porodzie za to wygląda lepiej niż kiedykolwiek. Z Tobą pewnie jest podobnie, albo poprostu już Cie nie ma bo schudłaś do "niewidoczności":p

reklama
Malutka, sempe witajcie :)

Majka super , ze masz z kim Piotrusia zostawić, zazdroszczę:-)

jagmar
Ty gdzieś w okolicy King Crossa mieszkasz ?
Jakoś lubię to centrum i często tam jesteśmy :tak:

lilou Ty wiesz co :-p (brakuje tu ikonki grożącej paluszkiem) :-p

NabAwe jakbyś opisywała moje problemy z P sprzed 5 lat... ale to właśnie chyba kwestia dotarcia. też miałam problemy z teściową, z jego poglądam na jej temat.a z czasem (no u nas po większych perypetiach ) jest dobrze. chłopaki dojrzewają;) tego Tobie życzę!

Ishi zazdrośnico:p

Ostatnia edycja:
witam porannie:-)
ja juz po wizycie w labolatorium, dzis mam wizyte u gina, mam nadzieje ze moje wariacje górskie nie zaszkodziły malenstwu!

NabAwe nie mów ześ leser, każda matka to cudowna matka:-) a czy to 5 dzieci czy jedno to chyba bez różnicy hihihi

no nic idę wstawić kolejne pranie, do jutra muszę wszystko posuszyć bo robimy imprezke dla dzieci z okazji 5latek Angelinki.

miłego dnia

Witam się porannie:)
Mój wczoraj padł z bólem głowy...ale odbiłam sobie rano:p
Basia właśnie tańczy z tatą i nie daje mu się szykować dopracy:p
Mialam Wam pisac dwie rzeczy i ciagle zapomniam - Mamy dzieci które wyciagaja szczebelki, a jeszcze nie powinny to my zupelnie przez przypadek strone lozeczka z wyciaganymi szczebelkami mielismy do sciany i jak basia wyjela jakis przez przypadek to i tak byla bezpieczna:)
A drugie to mialyscie kiedys cala kuchnie w pepsi?? Ja wczoraj wyciagalam wode mineralana z szafki i mi się butelka wywrocila i na nieszczescie nadpekla nakretka i poszlo z gazem, sikalo jak z gasnicy a my z basia stalysmy jak osupiałe,efekt 1,5l pepsi na kafelkach, w moich papciach i co 3x myta podloga a dzis nadal sie klei:( Więc czeka mnie nadal sprzątanie dzisiaj, może zrobię porządek w szafkach kuchennych i łazienka;P W Weekend myłam piekarnik 1h ale wyglada prawie jak nowy:D
Mydzisiaj do kina na Żelazną Damę, moja mama przyjedzie do Basi iznow spi boja jutro rano do okulisty, wiec znow jest okazja by wyjsc z domu, to trzeba korzystac;)
Miłego dzionka i pewnie będę zaglądać!

Witam :)
o matko, ile do czytania, ale fajnie :)))
Skrzat jejku wyobrażam sobie to sprzątanie po klejącej pepsi uuuch :D milego oglądania, daj znać potem jak film! mój małż dziś w domu, no bo przecież on się źle czuje :D aaa i też czytałam o szczepieniu 2 tygodnie po infekcji, na moje lepiej zaszczep priorixem a 6w1 odwlecz chwilę ;)
Krklisz to jak Ty byłaś niejadkiem to bardzo możliwe że Oliwka też :) ja byłam chudziutka w młodości (hehe) i lekarz mówił że widać Seba ma to po mnie, więc może coś w tym jest.. jak się malutka dzisiaj czuje? biedulka, mam nadzieję, ze już więcej nie wymiotowała! i kochana naprawdę się nie przejmuj, jesteś najlepszą mamusią pod słońcem dla Oliwki, widziałam - to bardzo uśmiechnięte i radosne dziecko :) a to że się musisz troche natrudzić przy jedzeniu - taki los ;) za mną też ganiali z jedzeniem a teraz to by odganiać musieli :p najważniejsze to pilnuj wagi, ogólnego rozwoju i jak wszystko jest ok to się nie martw! piszesz że jest na 20 centylu - Seba od 1 miesiąca był (nie wiem jak teraz) na 3/10 centylu, a ze wzrostem ponad 90 :D
Sempe witaj serdecznie, niech Ci się miło z nami pisze :)) ferie w Kudowie - ale fajnie, zazdroszczę :)) no i: 5 dzieci?? ale fajnie, zazdroszczę!!! :)))
MajkaK o matko, już do pracy.. z jednej strony fajnie, a z drugiej ciężko co? na razie sobie nawet nie wyobrażam pracować, z tym że ja muszę znaleźć pracę a nie wrócić gdzieś :/ ale za to opiekunów będziesz miała super, najlepszych jakich Piotruś może mieć :D
NabAwe szkoda, że masz taki problem z teściową.. a może pogadaj ze swoim że Wasze rodziny to Wasze rodziny, ale teraz Wy macie swoją małą rodzinę i ona powinna być dla Was najważniejsza? i tylko od czasu do czasu, przy okazji wyjazdu do Twoich czy jego rodziców, jedno lub drugie musi się trochę naginać i robić dobrą minę do złej gry? ;) szkoda życia na kłótnie o rodziny, których i tak się nie zmieni.. powodzenia w docieraniu się!
Ania23 to kiedy zaczynamy?? :D

ufff nadrobiłam, chyba o nikim nie zapomniałam?? :) Seba chyba w końcu zdrowy, ale dzisiaj siedzimy w domu (już 3 dzień!! oszaleję!!), bo nie dość że mu wszystko na dwór wyprałam to i widzę że wiatrzysko wielkie... niech dojdzie chłopina do siebie ;) miłego dnia!

jarzebinka - po drugiej ciazy latwiej Ci bylo psychicznie wrocic do pracy..?tez chcialam troche posiedziec z drugim a potem jednak trzeba zarabiac na zycie:-(

akurat mi po drugirj było trudniej, a złożyło sie na to wiele czynników- będąc w pierwszej ciąży przeprowadziliśmy się z Poznania do Jarocina ( aby byc bliżej teściów i mieć pomoc przy dziecku) ja miałam tylko pracę na umowe o dzieło czyli żadnych swiadczeń po porodzie i bylismy tylko na utrzymaniu M, i brakowało nam strasznie towarzystwa, życie towarzyskie zamarło nam na amen.... więcbyłam juz starsznie stęskniona za towarzystwem, ludzmi innym otoczeniem, więc jak nadarzyła się praca i przeprowadzka do Poznania to skorzystaliśmy i jak Kacper miał 20 misięcy poszłam do pracy....z Kamilkiem było inaczej,pracowaliśmy już na dobre,mieliśmy spowrotem znajomych,miałam wszystkie świadczenia..... ale znowu życie w momencie jak dowiedziałam sie,że jestem w ciązy dostałam propozycje awansu, ale musiałam szybciej wrócić do pracy, bo nie chcieli babce, na której szłam stanowisko przedłużyć dłużej umowy i tyle.... nie bardzo chciałam wracać, ale cóz...kredyt zrobił swoje.... :tak:

Jagmar no właśnie gratki dla siostry:) Apropo ile kosztuje ten placyk zabaw w KingCrosie (ten koło empiku taki mały).

on jest za darmo, ale dla dzieci od 3 roku życia :tak:...... chyba, ze pójdziesz jak jest zamknięty czyli rano to pod Twoją opieką dziecko też może się tam bawić.....

jagmar Ty gdzieś w okolicy King Crossa mieszkasz ?
Jakoś lubię to centrum i często tam jesteśmy :tak:

ja też w tej okolicy, dalej od King Crossa niż Jagmar ale tylko troszeczke..... :tak:

Bartek w nocy gorączkował w ogóle nie spłam on tez dałam mu nurofen i teraz jest troche lepiej ale ząb idzie jestem padnieta ide na sniadanie pozdrawiam pa

reklama
Dobry dien:-)

Obudziłam się chora:-(gardło zawalone , ból głowy i brak głosu. Teraz już ok, rozruszałam struny poganiając moich;-)Mam nadzieje że się nie rozłożę, jutro imieninki, chcieliśmy iść do kina..(Skrzat daj znać czy warto iść na "żelazną")

Tygrynka no wiesz:shocked2:a o mnie zapomniałaś:wściekła/y: :-D:-D:-D

Skrzat hehe dobrze że nadrobiony wieczór:tak:prześlij trochę faworków:-pz jakiego przepisu robisz?

ajentka gdzie Ty??? miałaś pisać codziennie:-p

sempe powodzenia u gina!

an ojj współczuje,dobrze że nurofen dał radę! oby szybko ten ząb wyszedł!

Ostatnia edycja:
Do góry