reklama
saratonie
Mama Bartoszka 18.07.2007
Bardzo dziękuje Wam za opinie. Poważnie rozważę mozliwośc dawania mleka modyfikowanego na noc, może to jakieś rozwiążanie. A tak apropos jak Wasze dzieci budzą się do karmienia
Bartoszek jest karmiony o 20 budzi sie ok 1 w nocy później 3, 5, 6, 7 to taki mniej wiecej schemat bo każda noc wyglada inaczej,
wiecie ze bardzo znany pediatara powiedział mi ze 3 miesieczne dziecko powinno przespać 9 godz bez karmienia, jakby tak było byłabym najszczęsliwsza mamą
Muszę też zastosować rade jakieś mamy z innego wątku mianowicie odnosić małego do swojego łóżeczka po każd\ym karmieniu bo on instynktowanieszuka cyca. Inna opcja to własnie dawanie herbatek w nocy zamiast cyca ale nie wiem czy moja nieprzytomność mi na to pozwoli. Pozdrawiam
Bartoszek jest karmiony o 20 budzi sie ok 1 w nocy później 3, 5, 6, 7 to taki mniej wiecej schemat bo każda noc wyglada inaczej,
wiecie ze bardzo znany pediatara powiedział mi ze 3 miesieczne dziecko powinno przespać 9 godz bez karmienia, jakby tak było byłabym najszczęsliwsza mamą
Muszę też zastosować rade jakieś mamy z innego wątku mianowicie odnosić małego do swojego łóżeczka po każd\ym karmieniu bo on instynktowanieszuka cyca. Inna opcja to własnie dawanie herbatek w nocy zamiast cyca ale nie wiem czy moja nieprzytomność mi na to pozwoli. Pozdrawiam
Słoneczko_Ktosia
Fanka BB :)
pediatrzy mowia ze nie trzeba dopajac bo musza tak mowic a my dobrze wiemy ze w zyciu jest inaczej i czasem nie ma wyboru. ja daje czasem herbatke na trawienie poprostu dla urozmaicenia i zeby zapobiec kolkom chociaz to w zasadzie nie mozliwe zeby im zapobiec ale herbatke daje.
Super lek na kolki jest na recepte "debridat" mój synek miał straszne kolki teraz dostaje lek 2razy i po kolkach ani sladu

Co do dopajania pediatra powiedział ze jesli mam dosc pokarmu to nic wiecej nie podawac :-)
Moja Blanka jest karmiona piersia i mlekiem modyfikowanym od 2 miesiaca, i dopajam ja od ukonczenia 1 miesiaczka zycia, herbatkami hippa kopekowa i bobovita ziolowa , a czasem nawet woda przegotowana czysta,bardzo lubi herbatki.Witam!!
Mam pytanie czy dajecie pić swoim dzieciaczkom. Mój Bartoszek skończył 3 miesiące, je z obu piersi i wydaje mi sie ze ciagle mu mało, dlategoe chciałam o to zapytać. Jeżeli dajecie pić swoim maleństwom to co to takiego?![]()
Jakbym miala tak duzo pokarmu jak na poczatku w 1 miesiacu to bym nie dopajala i nie dokarmiala Blanki ale niestety , nie najada sie Dzidziula :-(
Herbatki podaje 2 razy dziennie
;-) pozdrawiamkachasek
matka-wariatka :)
jakbym miała wstawać i podawać herbatki to chyba wolałabym dać cycaBardzo dziękuje Wam za opinie. Poważnie rozważę mozliwośc dawania mleka modyfikowanego na noc, może to jakieś rozwiążanie. A tak apropos jak Wasze dzieci budzą się do karmienia
wiecie ze bardzo znany pediatara powiedział mi ze 3 miesieczne dziecko powinno przespać 9 godz bez karmienia, jakby tak było byłabym najszczęsliwsza mamą![]()
a próbowałaś np o 3 zamiast cycka (w łóżeczku) dać smoka, pogłaskać i wrócić do siebie? u nas czasem to działa i Misiek przesypia kolejną godzinę czy dwie - czyli ani nie jest głodny ani spragniony (a ostatnio schemat bardzo podobny jak u was, a było już tak fajnie, że budził się tylko 2 razy w nocy, w zasadzie ten drugi raz to już było rano ok 6)
jak jest głodny to smok nie pomoże
saratonie
Mama Bartoszka 18.07.2007
Próbowałam na krótko stosować tę metodę z pogłaskaniem , ale mały ryczy niesamowicie. Uspakaja sie jedynie przy piesri lub spiąć na moim brzuchu (po czym boli mnie wszystko rano, a i tak ilość pobudek się nie zmienia). Nierozumiem jednego w dzien 3 godziny bez jedzenia, nawet nie płacze o nie a w nocy
koszmar 
opoolanka
Początkująca w BB
Witam :-)
Ja jestem w ciazy,ale niebawem przywitam na swiecie swojego synka
I juz teraz slysze od swojej mamy i tesciowej , ze powinnam kupic kilka butelek i herbatek bo mleko z piersi to jedzenie a dziecko tez potrzebuje cos pic i mam dylemat. Czy rzeczywiscie od pierwszych dni zycia niemowlecia trzeba podawac mu inne niz mleko z piersi picie ?
Bardzo pozdrawiam wszystkie mamy :-)
Ja jestem w ciazy,ale niebawem przywitam na swiecie swojego synka
justynka1
Mamusia Antoniusia
NIE TRZEBA DAWAC NIC DO PICIA JESLI BEDZIESZ KARMIC,JUZ PISALAM WCZESNIE,NATOMIAST PROPONUJE CI DAWAC NA NOC JAKIES MLEKO,JESLI ZOBACZYSZ,ZE DZIDZIUS SIE CZESTO BUDZI,BO NA SAMYM CYSIU DLUGO NIE POSPI.ALE DOPAJAC PO CYSIU NIE TRZEBA.PZDRWitam :-)
Ja jestem w ciazy,ale niebawem przywitam na swiecie swojego synkaI juz teraz slysze od swojej mamy i tesciowej , ze powinnam kupic kilka butelek i herbatek bo mleko z piersi to jedzenie a dziecko tez potrzebuje cos pic i mam dylemat. Czy rzeczywiscie od pierwszych dni zycia niemowlecia trzeba podawac mu inne niz mleko z piersi picie ?
reklama
tulipanek
Fanka BB :)
Justynka ma racje,bo z piersi najpierw wyplywa woda a potem leci mleko i tym pierwszym ,nazwijmy to pokarmem dziecko gasi pragnienie a potem sie najada.Czesto jest tak,ze dziecko tylko pare razy possie piers ,bo po prostu chce mu sie pic,Jezeli zaczniesz dopajac opoolankato zwyczajnie pokarm zacznie ci zanikac,bo dziecko tyle ile wypije picia tyle mniej wypije mleka a to najlepza droga do sukcesywnego zmniejszania pokarmu.To mozesz robic jak juz ci sie laktacja ustablizuje czyli okolo 8-go tygodnia karmienia.;-)