reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy ktoś miał podobnie?

Może za szybko zrobiłam tą betę.. Zagnieżdżenie teoretyzując może trwać od 5 do nawet 12 dni.. Z reguły jestem gadatliwa, pełna energii, a czuję się jak po lekach na uspokojenie na takim „haju”, śpiąca mimo wyspania. Dziwne to wszystko dla mnie.. Może faktycznie przesilenie..
Beta negatywna oznacza, że Twoje objawy nie są objawami ciąży.

Natomiast jeżeli wbilaś sie w owulację, to ta ciąża jeszcze może się pojawić. Tylko nie łączy się to z objawami.

reklama
Studiuje pielęgniarstwo - może te dane przydadzą mi się do jakiejś pracy czy prezentacji, a że kupiłam kilka paczek, nie wiedząć, że ich jest po 5 sztuk to już wykorzystam.. Co do owulacji śluz kurzego jaja obfity był od rana 5 kwietnia, ale zgadzam się z tym, że organizm ludzki to wielka zagadka.. Także jeśli nie wyjdzie ciąża, a wyniki tych testów nadal będą wręcz pozytywne, skłoni mnie to do szerszych badań mojego zdrowia. Ja wiem, że służą do wyznaczania owulacji, ale krąży wiele teorii co do nich.. Pozdrawiam :)

Fakt, iż ciagle odwołujesz się do objawów nie świadczy jakoś o researchu pod studia. Ale już nieistotne.
Jeśli beta jest negatywna, nie ma ciąży. Każdy cykl może się od siebie różnić, PMS także.
Miałam kiedyś taki PMS, że z rana X dni pod rząd rwało mnie na wymioty jak przy dobrej grypie żołądkowej i nie było to żadne morning sickness.
Tak się zwyczajnie zdarza. 🙂

Witam ponownie i życzę Wam wszystkim Wesołego Jajka w gronie rodzinnym. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszła blada kreska, dziś powtorzyłam i również, ale ciut mocniejsza (do przewidywanego okresu został 1 dzień). Myślę, że jednak organizm mi coś sygnalizował od tego 10 kwietnia... Pozdrawiam serdecznie :)

Witam ponownie i życzę Wam wszystkim Wesołego Jajka w gronie rodzinnym. Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszła blada kreska, dziś powtorzyłam i również, ale ciut mocniejsza (do przewidywanego okresu został 1 dzień). Myślę, że jednak organizm mi coś sygnalizował od tego 10 kwietnia... Pozdrawiam serdecznie :)
Nie sygnalizował, to nie były objawy ciąży. Zbieg okoliczności.

Czy jeżeli 10 kwietnia puściłam siarczystego bąka. Co mi się nigdy nie zdarza, a 18 kwietnia miałam pozytywną betę oznacza, że organizm bąkami dawał mi znać o ciąży? :D

Nie, ale mialam objawy opisane w literaturze medycznej jako możliwe u niektorych kobiet tydzień po stosunku... :) A to, że nie każdego to dopada to inna kwestia. Gdyby chodziło o bąka czy zwykle objawy grypy żoładkowej nawet nie pisałabym na tym forum... Czasami warto wsłuchać się w siebie.. pozdrawiam :)

reklama
Nie, ale mialam objawy opisane w literaturze medycznej jako możliwe u niektorych kobiet tydzień po stosunku... :) A to, że nie każdego to dopada to inna kwestia. Gdyby chodziło o bąka czy zwykle objawy grypy żoładkowej nawet nie pisałabym na tym forum... Czasami warto wsłuchać się w siebie.. pozdrawiam :)
Ale Ty je miałaś po 5 dniach, gdzie nie ma szans na to, żeby wytwarzala sie beta, ktora te objawy powoduje. Zresztą mialaś wtedy negatywne testy, więc to nie były objawy ciązowe.

Masz troche syndrom studiow okolomedycznych, czyli dopasowujesz sobie objawy bez podstawy, przez co doszukujesz się znaczenia calkowicie normalnych rzeczy.

Do góry