reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy łuszczyca skóry głowy może powodować wypadanie włosów?

Od kilku miesięcy zmagam się z łuszczycą skóry głowy i zauważyłam, że zaczęły mi wypadać włosy w większej ilości niż zwykle. Nie wiem, czy to bezpośrednio przez łuszczycę, czy może coś innego, ale bardzo mnie to martwi. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Jak sobie z tym poradziliście? Co pomaga, żeby zatrzymać wypadanie i poprawić stan skóry głowy?

reklama
Ale łuszczycy raczej nie masz dopiero od kilku dni.... To na pewno łuszczyca?
Wypadanie będzie raczej związane z nadmiernym drapaniem lub zbyt silnymi środkami.

Mi pomogły produkty z aloesem ( 97%aloesu ) i dodatkowo masaż skóry . Łuszczyca jest już wprawie niewidoczna no i włosy dużo lepsze .

Może to być też coś innego, np. łysienie plackowate – warto to skonsultować z dermatologiem. Ale tak, łuszczyca w fazie aktywnej może osłabiać cebulki i przez to powodować wypadanie. U mnie problem zaczął się zmniejszać, odkąd stosuję regularnie Psorisel. Zestaw zawiera płyn, szampon i emulsję, które dobrze oczyszczają skórę głowy i łagodzą stany zapalne, dzięki czemu łuska już się tak nie nawarstwia i skóra lepiej oddycha.

Ja mam łuszczycę skóry głowy od nastoletnich lat i przez cały ten czas włosy trzymają się dobrze. Oczywiście były momenty, że wypadały garściami, ale odkąd bardziej zadbałam o skórę głowy i zaczęłam używać Psorisel (kupuję tutaj: https://www.aptekagemini.pl/psorisel-zestaw-na-luszczyce-skory-glowy-3-x-75-ml-0109240 ), to widzę ogromną różnicę – mniej świądu, mniej łuski i włosy zostają na miejscu.

Ostatnia edycja:
Też miałam problem z wypadaniem i myślałam, że to przez łuszczycę. Ale jak się okazało – duży wpływ miała dieta i niedobór witaminy B. Po zmianach żywieniowych i włączeniu suplementów włosy przestały lecieć, a skóra głowy też się uspokoiła.

Do góry