Od kilku miesięcy zmagam się z łuszczycą skóry głowy i zauważyłam, że zaczęły mi wypadać włosy w większej ilości niż zwykle. Nie wiem, czy to bezpośrednio przez łuszczycę, czy może coś innego, ale bardzo mnie to martwi. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Jak sobie z tym poradziliście? Co pomaga, żeby zatrzymać wypadanie i poprawić stan skóry głowy?
reklama
Mama23?????
Fanka BB :)
Mi pomogły produkty z aloesem ( 97%aloesu ) i dodatkowo masaż skóry . Łuszczyca jest już wprawie niewidoczna no i włosy dużo lepsze .
Może to być też coś innego, np. łysienie plackowate – warto to skonsultować z dermatologiem. Ale tak, łuszczyca w fazie aktywnej może osłabiać cebulki i przez to powodować wypadanie. U mnie problem zaczął się zmniejszać, odkąd stosuję regularnie Psorisel. Zestaw zawiera płyn, szampon i emulsję, które dobrze oczyszczają skórę głowy i łagodzą stany zapalne, dzięki czemu łuska już się tak nie nawarstwia i skóra lepiej oddycha.
Ja mam łuszczycę skóry głowy od nastoletnich lat i przez cały ten czas włosy trzymają się dobrze. Oczywiście były momenty, że wypadały garściami, ale odkąd bardziej zadbałam o skórę głowy i zaczęłam używać Psorisel (kupuję tutaj: https://www.aptekagemini.pl/psorisel-zestaw-na-luszczyce-skory-glowy-3-x-75-ml-0109240 ), to widzę ogromną różnicę – mniej świądu, mniej łuski i włosy zostają na miejscu.
Ostatnia edycja:
Podziel się: