reklama

Czy mimo plamienia mogę być w ciąży?

monika1990000

Zaciekawiona BB
Hej. Dziewczyny jestem kilka dni po okresie. Od 3 dni boli mnie podbrzusze a dzisiaj od rana jajniki. Ogolnie wszysto jak na okres. Kocham sie bez zabezpieczenia i staramy sie o dzidzie. Czy majac krwawienie moze okazac sie ze doszlo do zaplodnienia? Czuje w brzuchu jakies bulgotanie i czuje jakbym za chwile miala dostac okres. Okres byl mniej obfity niz zawsze i nie bolalo mnie tak jak zawsze

reklama
Rozwiązanie
Kup sobie test na ciąże i na owulacje. Może któryś wyjdzie :P
Zanim dowiedziałam się ze jestem w ciąży myślałam, że dostałam raka jajnika, od przyjmowania Duphastonu, bo jeszcze nigdy wcześniej pomiędzy okresami nie miałam takich dolegliwości bólowych brzucha i jajników właśnie + biegunka + przypływy motywacji i energi na 2h, po czym totalne zmęczenie i drzemka. Zdarzyło mi się nawet jedno zasłabnięcie :P Tylko u mnie te objawy pojawiły się myślę, że od 7-14 dni po owulacji. Test zrobiłam ciut wcześniej niż planowana data miesiączki i w moim przypadku ukazała się blada druga kreska.

Jak masz wątpliwość to nawet nie zastanawiaj się. Test to parę złoty, a już jakiś pogląd będziesz miała. Przy naszych staraniach miałam zapas testów. I...
reklama
Piszesz, że jesteś jesteś kilka dni po okresie, czyli kilka dni temu miałaś okres, tak? Pytam, jeśli dobrze z twojego postu rozumiem, to skoro kilka dni temu miałaś okres (krwawiłaś/plamiłaś) to jak teraz możesz robić test, jak radzą dziewczyny? To bez sensu... nawet jeśli miałaś wczesną owulację pod koniec okresu to po kilku dniach dopiero dojdzie do zagnieżdżenia zarodka, nie mówiąc o wykryciu ciąży.

Kilka dni po okresie mogą być objawy owulacji/płodności, czyli jak piszesz bóle jajnika i podbrzusza. Zaobserwuj ilość śluzu i jego jakość, bo może teraz właśnie masz dni płodne i teraz jest dobry czas na starania o dziecko. I tak mnie to wygląda - na czas płodny. To, ze wczesniej tak nie miałaś? No ale teraz masz albo po prostu przy staraniach tak się wsłuchujesz w swój organizm, że mocniej odczuwasz każdy bodziec z jego strony.

Test zrób w dniach spodziewanej przyszłej miesiączki (albo po staraniach w najbliższych dniach i po ustaniu objawów płodności - od tego czasu po 14 dniach, wtedy wynik będzie najbardziej prawdopodobny).

Acha, we wczesnej ciąży zdarzają się plamienia. Czy ten okres mógł byc plamieniami? Nie wiem, ale piszesz, że miałaś krwawienie - wygląda że miałaś okres.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry