reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy mogę oczekiwać prowadzenia ciąży na heparynie, acardzie i progu?

reklama
@Hefalump Jestem po 2 poronieniach, udaliśmy się z mężem do Kliniki Niepłodności. Lekarz zasugerował, że przy kolejnej ciąży powinnam przyjmować heparynę mimo, że nie robiłam badań w kierunku trombofilii. Miałam w planach je zrobić aby potwierdzić bądź wykluczyć ale zaszłam w ciążę. Udałam się do lekarza, u którego chciałam tą ciążę prowadzić i przekazałam tą sugestię lekarza z kliniki o heparynie. Lekarz zgodził się przepisywać mi heparynę, dodatkowo przyjmowałam luteinę i po pierwszych badaniach prenatalnych acard. W sierpniu urodziła się moja córeczka. Lekarz, który prowadził mi ciążę powiedział, że pewnie ten zestaw leków zadziałał.

@Hefalump Jestem po 2 poronieniach, udaliśmy się z mężem do Kliniki Niepłodności. Lekarz zasugerował, że przy kolejnej ciąży powinnam przyjmować heparynę mimo, że nie robiłam badań w kierunku trombofilii. Miałam w planach je zrobić aby potwierdzić bądź wykluczyć ale zaszłam w ciążę. Udałam się do lekarza, u którego chciałam tą ciążę prowadzić i przekazałam tą sugestię lekarza z kliniki o heparynie. Lekarz zgodził się przepisywać mi heparynę, dodatkowo przyjmowałam luteinę i po pierwszych badaniach prenatalnych acard. W sierpniu urodziła się moja córeczka. Lekarz, który prowadził mi ciążę powiedział, że pewnie ten zestaw leków zadziałał.
dziękuję, dajesz nadzieję.
Jestem po wizycie, jako że zakładałam wątek chciałam dać znać, że dostałam cyclogest 2x1 i neoparin 40 od pozytywnego testu w razie czego. Acard mam brać cały czas póki co, przynajmniej tak zrozumiałam, że jakby było pozytywnie to i tak brać a dołączyć heparynę. Lekarka powiedziała, że w zasadzie tego się nie przyjmuje przy moich mutacjach i w jakichś tam ich wytycznych tego nie ma, ale że jak są niepowodzenia położnicze (jak to ujęła) to ona uważa, że mam brać i zobaczymy. no to zobaczymy....

nie wiem co to ten cyclogest dokładnie chociaż nazwe oczywiście kojarzę choć bardziej w watkach o IVF. poszperam zaraz w internecie i dowiem się. znam tylko utrogestan i luteinę zwykłą :) no ale dała to to bede brać to, nie będę wymyślać.

Super, cieszę się że się udało 😊
Z doświadczenia tylko powiem, że zastrzyki Clexane są mniej bolesne od Neoparin (skład jest ten sam) i to nie tylko moja opinia 😊

Ostatnia edycja:
Do góry