reklama

Czy gdyby cykle były stymulowane to jakość komorek jajowych byłby lepsza? czy to tak nie działa?tu może być przyczyną poronień. Zbyt wysoka insulina to zabójca dla komórek rozrodczych. Często są po prostu słabej jakości, więc ciąża nie ma szans się rozwinąć. W takiej sytaucji nie pomoże tona leków. Musisz unormować ten temat. Metformina to tylko dodatek. Ruch (mądry) i dieta (zbilansowana), higiena snu i ograniczenie stresu. Tu nie ma niestety drogi na skróty...
Fakt faktem jest taki, że w ciążę zaszłam (te dwie poronione ale jednak...), gdy byłam na diecie KETO...
93kora
Moderator

Stymuluje się cykl jak nie występuje owulacja.Czy gdyby cykle były stymulowane to jakość komorek jajowych byłby lepsza? czy to tak nie działa?
Fakt faktem jest taki, że w ciążę zaszłam (te dwie poronione ale jednak...), gdy byłam na diecie KETO...
Po za tym czemu o sobie piszesz ? Co z mężem? Zbada się?
lady in black
Moderator

Nie, to tak nie działa. Poprawa jakości komórek jajowych to długi proces, a nie kwestia stymulacji jednego, czy też kilku cykli. Stymulacja ma wywołać owulację. Ponownie piszę- tu nie ma drogi na skróty. Jeśli masz nadwagę/otyłość, która idzie w parze z zaburzeniami metabolicznymi, podstawą terapii niepłodności jest utrata wagi. Nie tylko w przypadku kobiety. Kropka. Uprzedzając komentarze- nie ma to nic wspólnego z body shamingiem, to czysta fizjologia.Czy gdyby cykle były stymulowane to jakość komorek jajowych byłby lepsza? czy to tak nie działa?

Podziel się: