reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy mogę oczekiwać prowadzenia ciąży na heparynie, acardzie i progu?

reklama
tu może być przyczyną poronień. Zbyt wysoka insulina to zabójca dla komórek rozrodczych. Często są po prostu słabej jakości, więc ciąża nie ma szans się rozwinąć. W takiej sytaucji nie pomoże tona leków. Musisz unormować ten temat. Metformina to tylko dodatek. Ruch (mądry) i dieta (zbilansowana), higiena snu i ograniczenie stresu. Tu nie ma niestety drogi na skróty...
Czy gdyby cykle były stymulowane to jakość komorek jajowych byłby lepsza? czy to tak nie działa?
Fakt faktem jest taki, że w ciążę zaszłam (te dwie poronione ale jednak...), gdy byłam na diecie KETO...

Czy gdyby cykle były stymulowane to jakość komorek jajowych byłby lepsza? czy to tak nie działa?
Fakt faktem jest taki, że w ciążę zaszłam (te dwie poronione ale jednak...), gdy byłam na diecie KETO...
Stymuluje się cykl jak nie występuje owulacja.
Po za tym czemu o sobie piszesz ? Co z mężem? Zbada się?

Nie, to tak nie działa. Poprawa jakości komórek jajowych to długi proces, a nie kwestia stymulacji jednego, czy też kilku cykli. Stymulacja ma wywołać owulację. Ponownie piszę- tu nie ma drogi na skróty. Jeśli masz nadwagę/otyłość, która idzie w parze z zaburzeniami metabolicznymi, podstawą terapii niepłodności jest utrata wagi. Nie tylko w przypadku kobiety. Kropka. Uprzedzając komentarze- nie ma to nic wspólnego z body shamingiem, to czysta fizjologia.

Do góry