• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czy moje dziecko urodzi się zdrowe?

Chciałabym rozwiać moje wątpliwości... Mam 23 lata. Ostatni okres miałam 12 października. We wtorek miałam wizytę u ginekologa, który potwierdził ciążę i określił jej wiek na 12-13 tygodni. Powiedział, że z tego, co widzi na USG to płód rozwija się prawidłowo, serduszko bije poprawnie. Lekarz zapisał mi witaminy z kwasem foliowym. Nigdy ich nie brałam, gdyż nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Czasem napiłam się piwa bezalkoholowego (0,5 %)W grudniu wypiłam z chłopakiem kilka lampek wina (9 %). Za kilka dni jedno piwo (4 %). W Sylwestra tylko dwa małe łyczki wina musującego. Dziś byłam na badaniu krwi. Czasem napiłam się Pepsi czy Coca-Coli. We wtorek kolejna wizyta u ginekologa. Mam nadzieję, że z moim dzieckiem będzie wszystko dobrze, że będzie zdrowe... Czy któraś z Pań była w podobnej sytuacji? Martwię się o swoje maleństwo.

reklama
Rozwiązanie
Nie wiedzac o ciazy wypiłam połówkę piwa. Duszkiem. Powinnam się zorientować bo w pierwszej ciazy piwo za mną chodziło jak głodny pies za rzeźnikiem. Ale to bylojeszcze na grubo przed miesiączka...jakis drugi tydzień. Synek zdrowy, różowy i okragly.
Jak miałam 19 lat zaszłam w pierwszą ciążę, 1/10 ostatnia miesiączka, pod koniec cyklu ugryzienie psa, antybiotyk, okres nie przyszedł, sądziłam że to całe zdarzenie i leki tak zawirowały, test zrobiłam dopiero kiedy kolejny już w grudniu się nie pojawił a ja zaczęłam miewac straszna zgagę wieczorami, chciało mi sie ciągle spać itd ciąża była ostatnią rzeczą o której pomyślałam wtedy. Między czasie wiadomo piwko jakieś było i też się później przejmowałam. Co prawda był to 10tc nie 12 ale tak czy siak życie jest różne, nie zawsze wie się o ciąży od samej owulacji i planuje (tak było w przypadku mojej drugiej ciąży:p). Co się stało to się nie odstanie, teraz dbaj o siebie i słuchaj lekarzy, do 13+6tc masz czas na pierwsze prenatalne USG,

reklama
Jak miałam 19 lat zaszłam w pierwszą ciążę, 1/10 ostatnia miesiączka, pod koniec cyklu ugryzienie psa, antybiotyk, okres nie przyszedł, sądziłam że to całe zdarzenie i leki tak zawirowały, test zrobiłam dopiero kiedy kolejny już w grudniu się nie pojawił a ja zaczęłam miewac straszna zgagę wieczorami, chciało mi sie ciągle spać itd ciąża była ostatnią rzeczą o której pomyślałam wtedy. Między czasie wiadomo piwko jakieś było i też się później przejmowałam. Co prawda był to 10tc nie 12 ale tak czy siak życie jest różne, nie zawsze wie się o ciąży od samej owulacji i planuje (tak było w przypadku mojej drugiej ciąży:p). Co się stało to się nie odstanie, teraz dbaj o siebie i słuchaj lekarzy, do 13+6tc masz czas na pierwsze prenatalne USG,
Ma Pani zdrowe dziecko? 😉

Stało się jak się stało nie ma co teraz tego roztrząsać. Ja sama strasznie się upilam nie wiedząc o ciąży, ale to był 4 tydzień. Dla pocieszenia znam kobietę, która nie dość, że miała 40 lat to jeszcze całą ciąże paliła i piła (4-pak wieczorem musiał być). Urodziła zdrowe bliźnięta, teraz mają już 11 lat. Oczywiście jej zachowanie jest godne najwyższego potępienia, ale jak widzisz to o niczym nie przesądza. Poza tym nie wypilaś kosmicznych ilości, więc tym bardziej nie popadalabym w paranoję. A Cola? Nienawidzę, nie piję, ale w każdej z obydwu ciąż miałam na to mega zachciankę i pozwalała sobie czasem. To nie zbrodnia [emoji6]. Życzę zdrowego dzidziusia i spokojnej ciąży.

Nie wiedzac o ciazy wypiłam połówkę piwa. Duszkiem. Powinnam się zorientować bo w pierwszej ciazy piwo za mną chodziło jak głodny pies za rzeźnikiem. Ale to bylojeszcze na grubo przed miesiączka...jakis drugi tydzień. Synek zdrowy, różowy i okragly.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry