reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czy możliwe, żeby to była ciąża?

reklama
Ja plamienia mam od owulacji, jak jeszcze nie spodziewalam sie ze jestem w ciazy. A progesteron był 11. Bylam w szoku, ze przy plamieniach moze byc ciaza. No i od kiedy wiem raz mniejsze raz wieksze te plamienia. A dzisiaj ta krew.

Leżę cały czas, prawie w ogóle nie wstaje. Strasznie mnie to męczy:(. Teraz tak zdenerwowalam się tą krwią, ze nie wiem jak dotrwam jutro do wyników badań. Powiem Wam, że marzyłam o tej ciazy, a teraz to same lzy.
u mnie też na poczatku były plamienia. Mikołajkowy poranek spedzilam na ip z krwawieniem. Została mi zmieniona luteina z dopochwowej na podjezykowa. Na jakiś czas pomogło potem plamienie jeszcze kilka razy wróciło. Okazalo się, że łożysko było blisko szyjki i prawdopodobnie to była przyczyna plamien. Odkad łożysko mam wysoko z tyłu nie mam problemu z plamieniem nawet po odstawieniu luteiny. Leż i odpoczywaj.

Jutro beta i wizyta u lekarza. Ja czuję, że to niedobrze się skończy. Nie powinien mnie przecież boleć krzyż i ten ból podbrzusza. No ale nie będę jechać teraz do szpitala bo nie ma krwawienia.
No to dobrze, ze masz wizytę.
Pamiętaj, że na Twoje odczucia mają wpływ hormony. Jak w kolejnej ciąży po poronieniu jechałam do szpitala z krwawieniem, to byłam pewna, że to koniec. A jednak ciąża się utrzymała i wszystko skończyło się dobrze.
Daj znać jutro po wizycie.

@Lilith92 czy przyjmujesz luteinę dopochwowo?
Bóle takie jak na miesiączkę pojawiają się w ciąży, także w tej wczesnej. Mój lekarz tłumaczył, że jeśli przechodzą po No-spie to nie ma się czym denerwować. Kiedy pierwszy raz mnie tak zabolało w 5 tygodniu ciąży to byłam pewna, że to poronienie. Taki ból lubi też się pojawiać w terminie spodziewanej miesiączki, męczyło mnie przez pierwsze 3 miesiące zawsze wtedy, kiedy teoretycznie powinnam mieć okres. No-spa jest dozwolona w ciąży, miej ją przy sobie.

reklama
Do góry