reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Znowu ja Wam posmece
po owulce ani sladu na tescie tylko 1 kreseczka w zasadzie nie wiem po co go robilam ot tak chyba dla swietego spokoju bo strasznie mnie bola jajniki ( albo podbrzusze nie znam sie) raz z jednej raz z drugiej strony wkurza mnie to i zaczynam miec jazde udalo sie czy nie :baffled::errr:

reklama
Dorotko, to podobnie jak u mnie.Mdli mnie cały dzień, głowa ćmi i potwornie boli brzuszek(jak na @)Mam nadzieję, że jesli jest dzidzi małe, to sie utrzyma,bo ten ból brzuszka jest bardziej nasilony niż na @. Śluz biały, piersi nie bolą,ale temp.czuję że jest wyższa,ale nie mierze. I straszna okropna senność,ale to niedziwota,naprawde dziś mało spałam.

Kurcze,zaraz wraca mężuś z pracy..a ja nie mam nastroju zupełnie aby się cieszyć, jakoś przymulona jestem :(
Dorotko,trzymaj się dzielnie, ale by były niezłe jaja gdyby się potwierdziła i u Ciebie dzidzi. Chyba będziemy wiedziały w tym samym czasie, koło czwartku co i jak (no chyba że będzie wredota)

Beatko, nic nie przyszło od Ciebie. No nic, to innym razem. W każdym razie jestem protetykiem słuchu, nie lekarzem,ale coś tam liznęłam jeśli chodzi o słuch.Dawaj relację co i jak.Dobrze że robisz badania w szpitalu. Powiedz tylko od jakiego czasu małemu szumi? Jedno uszko,czy oba?I czy był wcześniej chory,przeziębiony? Niedenerwuj się, to może być przypadłość dość czesto spotykana u kilkulatów.
kASIU WIEC SZUMI MU W USZKU OD POCZATKU LIPCA ALE POTEM JAKBY PRZESTALO, TERAZ SZUMI W PRAWYM I JAK SIE DO NIEGO PRZYTULE TO TEZ TO SLYSZE, TAKI SZUM JAK NAD MOZEM. OSTATNIO NIE CHOROWAL, CZESTO CHORUJE NA GRYPE ZOLADKOWA, KATERU NIE MA , NIE NURKUJE I NIE ZANUZA GLOWY, NA BASEN TEZ NIE CHODZIMY. DOKTOR POWIEDZIAL ZE W UCHU JEST TAKA MAZ POD BEBENKIEM I JEST ONA WYPELNIONA TAK DO POLOWY A OSKAREK MA TROSZECZKE JEJ NA DNIE, PRAWIE WCALE.

Znowu ja Wam posmece
po owulce ani sladu na tescie tylko 1 kreseczka w zasadzie nie wiem po co go robilam ot tak chyba dla swietego spokoju bo strasznie mnie bola jajniki ( albo podbrzusze nie znam sie) raz z jednej raz z drugiej strony wkurza mnie to i zaczynam miec jazde udalo sie czy nie :baffled::errr:
:-)KASIU SPOKOJNIE, BADZ CIERPLIWA KTO WIE MOZE SIE UDALO.:tak:
;-)MOJ MAZ JUZ WRACA , JEST GDZIES KOLO LODZI

:-)KASIU SPOKOJNIE, BADZ CIERPLIWA KTO WIE MOZE SIE UDALO.:tak:
;-)MOJ MAZ JUZ WRACA , JEST GDZIES KOLO LODZI
wiem Beatka wiem panikuje bo mnie tak nigdy nie bolalo musze zmienic nastawienie zmeczona jestem poniedzialkiem jutro bedzie lepiej
a Ty szykuj sie na przyjazd meza....
caluski dla Synka wszystko bedzie dobrze !

kASIU WIEC SZUMI MU W USZKU OD POCZATKU LIPCA ALE POTEM JAKBY PRZESTALO, TERAZ SZUMI W PRAWYM I JAK SIE DO NIEGO PRZYTULE TO TEZ TO SLYSZE, TAKI SZUM JAK NAD MOZEM. OSTATNIO NIE CHOROWAL, CZESTO CHORUJE NA GRYPE ZOLADKOWA, KATERU NIE MA , NIE NURKUJE I NIE ZANUZA GLOWY, NA BASEN TEZ NIE CHODZIMY. DOKTOR POWIEDZIAL ZE W UCHU JEST TAKA MAZ POD BEBENKIEM I JEST ONA WYPELNIONA TAK DO POLOWY A OSKAREK MA TROSZECZKE JEJ NA DNIE, PRAWIE WCALE.

Acha,wszystko jasne od strony teooretycznej.Ale na tym moja wiedza się kończy,czyli dalej to już medycyna i tu nie poradzę.bardziej bym mogła coś wiecej wiedzieć,gdyby to spowodowane było chorobą i chwilowym (bądź nie,problemem ze słuchem)Ale beatko,będzie dobrze.To jest dziecko,młody organizm,który się rozwija i będzie dobrze.Gdyby te obajwy pojawiły się w naszym wieku byloby gorzej.Ale fakt, szum może mieć podłoże neurologiczne.Najważniejsze to teraz trafić w dobre ręce i dobrze,że tak szybko interweniowałaś.

Milego przywitania z mężusiem.Działajcie działajcie, a własnie, robiłaś teściory już (owu?)

Dorotko,tak jak radziłaś,powiedziałam męzusiowi o teście.Na razie czekamy jeszcze do końca tygonia,ale na spokojnie.Ale już po ciutku się cieszymy.

Na szczescie brzusio przestał już boleć (tez bolał z przerwami ale tak intensywnie momentami i takie dziwne mokro-ze wstawałam do kibelka pewna że zalało @) ale już się te objawy skończyły.
Masz rację, ból piersi i mdłości są również gdy długo nie ma @ (ja tak miałam)dlatego tak złudne są objawy i niejasne,można nieźle się wkręcić.

Kasiu, spokojnie, jak coś boli w jajniczkach,znaczy że coś może się dzieje. Choć to trudne,staraj się wyluzować.Teraz to już w rękach Boga. A ty cierpliwie czekaj do terminu @ i nie testuj po tygodniu absolutnie. Mierz teraz temperaturkę. Powinna już wzrosnąć do ok 36,8 i wyżej. I jesli będzie się utrzymywać ponad 10dni,to jesteś na dobrej drodze. I łykaj kwas foliowy i oszczędzaj się,jak najmniej stresu

Kasiu 2005 Lekarz Najpierw Postawil Diagnoze- Niedowlad Sluchu Ucha Prawego, Dzis To Podtrzymuje Ale Powiedzial Tez O Jakims Ucisku Na Jakis Nerw W Mozgu, Jakis Guzach Itp. Jestem Troszke Zdenerwowana, Dzis Jak Malego Badal Wkladal Mu Jakas Rurke W Ucho . Oskar Mowil Ze Mu W Uchu Woda Leci, A Doktor Na To Ze Tam Wody Nie Ma. Czy Ty Kiedys Slyszalas O Podobnym Przypadku? Doktor Leczy 40 Lat I Sie Spotkal Z Takim Przypadkiem Pierwszy Raz.

Kasiu 2005 Lekarz Najpierw Postawil Diagnoze- Niedowlad Sluchu Ucha Prawego, Dzis To Podtrzymuje Ale Powiedzial Tez O Jakims Ucisku Na Jakis Nerw W Mozgu, Jakis Guzach Itp. Jestem Troszke Zdenerwowana, Dzis Jak Malego Badal Wkladal Mu Jakas Rurke W Ucho . Oskar Mowil Ze Mu W Uchu Woda Leci, A Doktor Na To Ze Tam Wody Nie Ma. Czy Ty Kiedys Slyszalas O Podobnym Przypadku? Doktor Leczy 40 Lat I Sie Spotkal Z Takim Przypadkiem Pierwszy Raz.

Nie Beatko, nie spotkałam się z czymś takim (ale miałam tylko liźnięcie teoretycznie o chorobach słuchu,ja zajmowalam się raczej jak już nic nie dało się naprawić medycynie)przynajmniej na pewno u dziecka. A szumy i uciski to tez raczej u starszych osobach. Niedowład słuchu,to w tym przypadku na takim etapie to zrozumiałe,to jest skutek uboczny,króry minie. Ale faktycznie niepokojące są te guzy i usisk nerwu. Beatko, jakby co..to jedna z najlepszych w Polsce (i w ogóle światowa sława) to Warszawie profesor Skarżyński i jego załoga.Wyśmienity specjalista,ale to już Cię pokierują. Jak znajde troszkę czasu to pogrzbie w sieci,może uda mi się znaleźć jakieś informację na temat co Twojemu synkowi jesti dam znać(sama jestem ciekawa)

ps.wybieram się z męzulkiem do kina (na shreka hihi,bo nic innego nie grają)korzystamy z okazji że moja mama przyjechała i jakby co to przypilnuje synka (śpi zreszta już smacnie)

Kasia_2005 milego wieczoru
a moj maz pojechal grac w pilke i siedze sobie sama i grzebie sobie w necie a tutaj na forum jakies pustki nikt nic nie pisze
Baw sie dobrze!!! i zdaj relacje czy powiedzialas mu czy nie no i jak zareagowal :tak:

reklama
Kasia_2005 cieszę się,że powiedziałaś mężusiowi o niespodziance. A jak zareagował? Podejrzewał, że z czymś takim bombowym wyskoczysz :-)?
K-asia ty spokojnie teraz musiasz czekać. A test zrób najszybciej po 10 dniach, bo wcześniej raczej napewno ci nie wyjdzie.
Beatko a ciebie to niech już odpowiednio mężuś wyluzuje :-p. Postarajcie się o chwilę zapomnienia i oderwania myśli od kłopotów. A tak wogóle to wkońcu ma ten papier?
NiaNia, Eni czemu do nas nie zaglądacie i nie doradzacie nam jak przystało na "fachowców w dziedzinie zapładniania" :tak::-D

Do góry