reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleeth musisz tez patrzeć na produkty nieprzetworzone, naturalne itd. I patrzeć na proteiny i tłuszcz a nich zawarte. naprawdę musisz się najeść. Nie dasz rady długi tak na diecie. Ryż z pieczarkami i pora z kwaśna śmietana, jakiś makaron z warzywami itd
Jeśli chodzi o produkty to ja eliminowałam te co podnoszą testosteron ale tak naprawdę nie trzeba tego wprowadzać bo przy LE diecie są dozwolone wszystkie produkty tylko w ogrniczeniach ilościowych.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Widzisz @Kinga_1 co pisze Imama o serach... Chodzi o wartosci odżywcze. Ja "to" zastosowałam nie świadomie, (choć nie wiem jaki będzie tej imprezy final :) [emoji178][emoji170]) nigdy nie jadłam serów bo nie lubiłam, a po drugie na studiach dowiedziałam się że są szkodliwe, np zakwaszają organizm a to jest bardzo bardzo złe. Dlatego ja wierzę że trzeba zmienić coś spektakularnie w diecie aby miało to realny wpływ. Zastanów się co możesz zacząć jest kalorycznego, albo usuń coś ważnego z diety.
@ajlak gratuluję ciąży[emoji106]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Rena-na takie zabobony to nie patrz w ogóle ..chlopcy się już więksi nie rodzą aniżeli dziewczynki nie w tych czasach ;) , koleżanka urodziła córkę 4700!!!! Ma już syna, mała niska wąska kompletnie nie wiem jak ona przepchała takiego klocka [emoji14] :D hehe

Ajlak-gratulacje 2 kreseczek! :)
Niestety ja nie "betuje"nigdy , ale myślę że dziewczyny pomoga no i trzymam.kciuki za dziewczynkę ;) może samo wyszlo ;)

Kinga- dzięki ,zaraz zobaczę :)

Leeleeth- zupka chińska hahah [emoji23][emoji23][emoji23]

Generalnie z tego co ja wyczytałam to główny składnik diety LE to węglowodany , plus dodatki warzywne, to tak jak Imama pisze Ryzen makarony z warzywami , ja teraz rzucilam mięso w tym miesiącu już się całkowicie przemienie na wegetarianizm

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ajlak, gratulacje! Mam nadzieje, ze rozpoczęłaś pozytywy bo u nas na forum ostatnio z tym słabo.
Jeśli chodzi o planowanie płci to ja się pocieszam ze z wiekiem są większe szanse na córę. Mam kolegę w pracy który ma 2 synów, jego żona 39 l on tak samo i teraz spodziewają się córki. Może cos w tym jest.

dzięki dziewczyny, mam nadzieję że będzie to ciąża bezproblemowa.
imama nie widziałam Twojej pw bo z tej złości odpuściłam sobie forum, nie wierzę że prognozują u Ciebie synka, z takimi przygotowaniami i wysoką betą jest to niemożliwe.
leeleeth nie robiłam nic specjalnego na dziewczynkę, jedynie co bylismy z mężem na diecie, on schudł 8 kg a ja 2 kg, codziennie pijemy kawę, wieczorem lampkę wina, mąż pali papierosy i ma stresującą pracę. W tym cyklu mieliśmy 2 stosunki około 12 godzin przed i 12 godzin po. Aha z synem udało się w 1 cyklu z teraz zeszło nam 10.

Ajlak roznice w becie moga byc spowodowane na przykład innym dniem implantacji zarodka, czasem zarodek zagniezdza sie w 7 dniu po owu a czasem w 11 i tu sa juz 4 dni gdzie moze byc roznica w becie ;) Gratulacje serdeczne i niech bedzie babeczka tym razem &&&&

Dziewczyny jeszcze odnosnie tej diet calej to bylo kiedys kilka dziewczyn które mialy corki po diecie dukana a ona znowu bazuje glownie na bialku wiec powinna niby sprzyjac poczeciu chlopca a bylo odwrotnie, ja rowniez mam Maje po dukanie ;)

martwię się, bo nie schudłam po pierwszej ciąży, jestem grubasem, jem sporo słodyczy, owoców, orzechów czyli dużo kalorii wiec wychodzi chyba na to, że póki nie schudnę i nie zacznę ograniczać kalorii mam szansę na samych synów?
Znacie grubsze mamy z córkami? Wiadomo jest prawdopodobieństwo ale z tego co wynika znacznie mniejsze?

Rena, oczywiście że znam grubsze mamy z córkami i to niejedna. Kiedyś bym powiedziała właśnie że to grubsze mają córki. Moja babcia grubsza i ma dwie córki. Moja mama chuda ma nas trzy ale siostra mamy zawsze przy kości i ma dwie. 3 siostry męża są też wszystkie przy kości jedna to już ma otyłość i to sporą i każda ma córkę lub dwie. Mam dwie siostry jedna przy kości ma córkę druga taką zwyczajna ale nie chuda i też ma córkę.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

martwię się, bo nie schudłam po pierwszej ciąży, jestem grubasem, jem sporo słodyczy, owoców, orzechów czyli dużo kalorii wiec wychodzi chyba na to, że póki nie schudnę i nie zacznę ograniczać kalorii mam szansę na samych synów?
Znacie grubsze mamy z córkami? Wiadomo jest prawdopodobieństwo ale z tego co wynika znacznie mniejsze?
Ja znam :D moja sasiadka rozmiar chyba 58 urodzila córkę ale przyznam się szczerze, że przed jej ciążą jej nie znałam. Ja przed ciążą z córką schudlam 15kg a teraz prytyłam przed ciaza dosc sporo.

reklama
Ajlak tak myślałam ze odpuściłas forum. A byłam ciekawa jak u Ciebie. Ale dobrze ze wracasz z dobrymi nowinami.
Ja mam usg 13 listopada wiec wtedy się dowiem kto u mnie mieszka. Na prenatalnych wyszło ze chłopczyk
Maran ja mam syna po dukanie pierwszego [emoji6]
Napewno nie znajdziemy ani jednego czynnika który by każdej pasował. Taka niestety prawda
Rena nie chodzi ze musisz schudnąć. Mając większe BMI musisz tez inaczej zacząć. Poprostu liczyć kcal i proteiny i tłuszcze. Zależy czy wierzysz w ta dietę mineralna tu z forum czy ta LE z angielskiej www. Ja znam same grubsze co maja córki! Ani jedna nie ma syna akurat z mojego otoczenia. Naprawdę [emoji6]
Miciurka ba węglowodany trzeba uważać jednak. Bo owszem LE bazuje na węglowodanach i ich się nie liczy i nie ogranicza ale one trzymają cukier na wysokim poziomie przez dłuższy czas. Tak przynajmniej pisano żeby tez uważać i jednak więcej warzyw jeść niż węglowodanów. A jak ma się POCS to wogole trzeba się przerzucić na ciemne pieczywo itd. Zrezygnować z węglowodanów bo one wtedy są chłopczykowe. Mega dużo chłopców wtedy jest.

Do góry