reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Majorcia wieczorem będę miała namiary na dobrego endokrynologa ale boję się że nie będzie chciał mi dac nic na zabicie a Gino-endokrynologa w mojej okolicy nie ma musiałabym dojeżdżać po 100 km w jedną stronę.

No mi tez moja gin po poronieniach sprawdzała tsh i właśnie mówiła ze powinno być 1-1,5. Ale tez na tym się nie znam bardziej.
Majorcia tez myśle ze to co pisane to nie zmienimy. I zgadzam się miałam bym dwojke napewno. A tak i tak jak patrzę na mojego syna to cud malina i chce się ich więcej [emoji170] narazie na tym koniec ale kto wie. Przykro mi tylko naprawdę jak dziewczyny na IG próbują po 5-6 dzieci i maja same córki bądź synów. Niektórzy porostu nie będą mieli i tyle. A tez znam dużo osób co moz i by chciało trójkę ale się bali właśnie ze będzie znów ta sama płeć.
Połówkowych nie mam jeszcze ustalonych. Teraz 27 kontrola tego mojego bolącego brzuszka. Wiec pewnie tylko szybkie usg. A wtedy typowo pewnie termin mi zrobią i będę wiedziała na 100%
Marzycielka powiedz ze już starasz się rok i nie umiesz zajść w ciąże. wątpię żeby tak to olał. Ale różni lekarze. Ja jak z sercem moim byłam to tragedia jaki lekarz aż wole już nie pisac.
Maziajka jesteś tu jeszcze? Bo nurtuje mnie ta Bakusiowo [emoji85][emoji23] ze oni w 17 tc widzieli siurka, ma jakieś foto gdzieś? Nie wiesz. Boże człowiek se wkręca niemożliwie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marzycielka, ja również leczę tarczyce i staram się żeby tej oscylowało w granicach 1,5. Dobrze ze planujesz wizytę u dobrego endokrynologa.
Biedronka, który dzisiaj dc? Mam nadzieje, ze póki co wszystko OK? [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosica dzięki, że pytasz ;)
31 dc okresu nie ma, ale temp spadła ale dziś mogła być zaburzona bo glowa mnie bolała wczoraj i zimnice mialam spalam w dresie i leginsach pod kołdrą i dalej zimno haha

Aż sprawdzilam swoje tsh jakie miałam przed ciążami, przed pierwszą ciążą miałam 2,10 a przed drugą 2,31. Nie miałam problemów z zajściem w ciążę. Nie sugerowałbym się tym co piszą ludzie w internecie.
Marzycielka w pierwszej kolejności pójdz do gina, i pokaż mu wyniki, on coś już powie, i gdy stwierdzi że tsh jest zbyt wysokie on też może wypisać ci receptę lub powie konkretnie abyś udała się do endo.
U mnie wczoraj pojawila się zgaga [emoji52] dajcie spokój, teraz będzie coraz gorzej...
Po pierwszym noworodku stwierdziłam że teraz bardzo potrzebuje kołyski na kółkach i taka zakupiłam [emoji16] jestem mega zadowolona bo będę mogła wozić bobasa wszędzie za sobą po domu hihi i mieć wolne ręce. Oraz nje martwić się czy czasem starsza siostra coś nie kombinuje przy dziecku :)
@Millo urodziłaś?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kitqa moja gin już widziała wcześniejszy wynik i mówiła żeby się nim narazie nie przejmować i starać się, jedynie jakbym miała ponad normę lub poniżej to wtedy będziemy to leczyć.
Wcześniej nie badalam przed synami. Z pierwszym synem zeszło nam rok a z 2 w 2cs. Dopiero teraz po porodzie 2 synka zrobiłam to badanie.
A po jakim czasie może spaść tsh gdybym zaczęła teraz brać euthyrox.
Czytałam na forach ze niektóre dziewczyny faktycznie mają dużo ponad normę a ja mam 3 a norma jest do 4,94 i może nie zejdzie długo z zbiciem tego.

Do góry