reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasiu zawrotow glowy niema, ani utraty przytomnosci, czuje sie dobrze.
Dziewczyny czyli, teraz na 48 godz. luzik, testuje codziennie o 16. Czyli akcja za pare dni, bedze was informowac.

reklama
Kasiu ja juz to wiem ze jestes w ciazy, tylko jeszcze na Doroty potwierdzenie czekam. Powodzenia i trzymam za was kciuki. Jutro wam opisze sprawe meza, nie chce dzis mi sie juz klikac, bo bzykanku, ale dalam czadu.

U mnie nadal żadnych objawów na @. Dzisiaj już 4 dzień z rzędu czuję dyskomfort w piersiach, ale nadal nic w brodawkach :sorry2: . Więc piersi mogą być zwiastunem i nadchodzącej @ i ciąży. Mdłości dzisiaj nie mam, ale ogólnie jedzenie też nie sprawia mi dzisiaj specjalnej przyjemności (poza kremem czekoladowym, mniam ;-):-):-p). Ale to też na dwoje babka wróżyła. Muszę czekać i już :wściekła/y:

Dziewczyny ogladam ten tescior z kazdej strony, jedna krecha ciemna druga jest jasniejsza ale jest. Jest cienka ale widoczna , nie trzeba sie dlugo wpatrywac. Czyli jak bzykanko bylo o 2 , to plemniki zyja od 24 do 72 godzin a nawet 96 godzin, czyli przetrwaja do poznych godzin w sobote a to bedzie 13 dc , moze z nerwow owulka bedzie predzej, drugi bzykanko sie nie liczy bylo o 7 rano. Wiec teraz 48 godzin przerwy a potem znowu akcja. Dziewczyny czy ja dobrze sobie to licze, bo juz sie zakrecilam?

U mnie nadal żadnych objawów na @. Dzisiaj już 4 dzień z rzędu czuję dyskomfort w piersiach, ale nadal nic w brodawkach :sorry2: . Więc piersi mogą być zwiastunem i nadchodzącej @ i ciąży. Mdłości dzisiaj nie mam, ale ogólnie jedzenie też nie sprawia mi dzisiaj specjalnej przyjemności (poza kremem czekoladowym, mniam ;-):-):-p). Ale to też na dwoje babka wróżyła. Muszę czekać i już :wściekła/y:
Dorota bedzie dobrze, jeszcze pare dni i juz bedziesz wszystko wiedziec , co i jak.:-)

Dziewczyny ogladam ten tescior z kazdej strony, jedna krecha ciemna druga jest jasniejsza ale jest. Jest cienka ale widoczna , nie trzeba sie dlugo wpatrywac. Czyli jak bzykanko bylo o 2 , to plemniki zyja od 24 do 72 godzin a nawet 96 godzin, czyli przetrwaja do poznych godzin w sobote a to bedzie 13 dc , moze z nerwow owulka bedzie predzej, drugi bzykanko sie nie liczy bylo o 7 rano. Wiec teraz 48 godzin przerwy a potem znowu akcja. Dziewczyny czy ja dobrze sobie to licze, bo juz sie zakrecilam?

Beatko testuj do czasu aż zobaczysz 2 ciemne krechy. A bzykanko do tej pory co 2-3 dni,żeby plemniczki się wzmocniły. Jeśli chcesz dziewczynkę to jak zobaczysz 2 identyczne krechy to kończ przytulanie na ok. 7-10 dni (no chyba,że z zabezpieczeniem):tak:. Jeśli ci obojętnie i chcesz zwiększyć prawdopodobieństwo zafaslkowania to dajcie czadu nawet jak będą 2 krechy, bo po ich pojawieniu owulacja będzie w ciągu 24-36 najbliższych godz, a wiafomo,że podczas owulacji są największe szanse na zaciążenie. Ale z tego co wiem to wolałabyś dziewczynkę :-p.
Kasia_2005 oszczędzaj się i obserwuj. Zrób jutro test i skontaktuj się z ginem w sprawie tego brunatnego śluzu. A Luteinę na dobrą sprawę możesz zacząć brać już dzisiaj. Nie zaskodzi na ciążę. Ja brałam żeby nie poronić

[B A Luteinę na dobrą sprawę możesz zacząć brać już dzisiaj. Nie zaskodzi na ciążę. Ja brałam żeby nie poronić

Hmm..myślisz, że wziąć teraz? wiesz,też o tym myślałam, ale z drugiej strony jeśli nie jestem w ciąży a tamten test to jakaś podpucha była, to z kolei trochę zablokuje mi @ (a już w sumie to najlepiej niech będzie jak najszybciej)
Ale mam mętlik w głowie, kurcze,sama nie wiem.
brzuszek już nie boli (tak normalnie,tylko czuje lekkie ciągnięcie,samopoczucie jak na @)no ale co chwila biegam do kibelka i obserwuję. Tak sobie myślę, że podobny śluzik mam przed normalną @, więc..no ale spojrzałam ponownie na ten teścik ciążowy..i jest krecha (cińka i blada,ale jest)No ale z trzeciej strony tempka poranna spadła (z 37 na 36,8), ale też piersi nie bolą (przed @ zawsze mnie bolały)
i bądź tu człowieku mądry.

Hmm..myślisz, że wziąć teraz? wiesz,też o tym myślałam, ale z drugiej strony jeśli nie jestem w ciąży a tamten test to jakaś podpucha była, to z kolei trochę zablokuje mi @ (a już w sumie to najlepiej niech będzie jak najszybciej)
Ale mam mętlik w głowie, kurcze,sama nie wiem.
brzuszek już nie boli (tak normalnie,tylko czuje lekkie ciągnięcie,samopoczucie jak na @)no ale co chwila biegam do kibelka i obserwuję. Tak sobie myślę, że podobny śluzik mam przed normalną @, więc..no ale spojrzałam ponownie na ten teścik ciążowy..i jest krecha (cińka i blada,ale jest)No ale z trzeciej strony tempka poranna spadła (z 37 na 36,8), ale też piersi nie bolą (przed @ zawsze mnie bolały)
i bądź tu człowieku mądry.

Kasiu jeśli jesteś w ciąży to tak jak pisałam Luteina ci nie zaszkodzi. A jeśli nie jesteś ( w co akurat nie bardzo wierzę:-p) to jak ją po kilku dniach odstawisz to powinna wywołać @ po kilku dniach.
Może weź sobie tylko jedną ( to niewielka dawka bo powinno się brać 3 na dobę), a jutro zrób teścik. Jak potwierdzi ciążę to zanim weźmiesz następne skontaktuj się z gin w tej sprawie. Jak nie zobaczysz 2 krechy to też skonsultuj się z gin czy powinnaś brać i ewentualnie ile.

reklama
Kasiu jeśli jesteś w ciąży to tak jak pisałam Luteina ci nie zaszkodzi. A jeśli nie jesteś ( w co akurat nie bardzo wierzę:-p) to jak ją po kilku dniach odstawisz to powinna wywołać @ po kilku dniach.
Może weź sobie tylko jedną ( to niewielka dawka bo powinno się brać 3 na dobę), a jutro zrób teścik. Jak potwierdzi ciążę to zanim weźmiesz następne skontaktuj się z gin w tej sprawie. Jak nie zobaczysz 2 krechy to też skonsultuj się z gin czy powinnaś brać i ewentualnie ile.

Oki,dzięki, to biore luteinkę sztuk jeden. Jutro rano teścik.Ja luteinkę brałam tylko na regulacje cyklu,wiec wszelakie wiesci na jej temat,to wiem tylko z teorii co wyczytałam

Do góry