reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kruszynka, wyspałaś się? Już nerwy poszły? :)
:confused:

Tak dziękuję jest o niebo lepiej nic mnie w nocy nie bolało ciągło pikalo ale to nie był ból. Właśnie pije kawkę w ndz zaczynam 5 Tc czekam jak na zabawienie bo ostatnio nie dotrwalam.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Baby_girl moja gin z Niemiec cytrynian mi zawsze przepisuje. Ale u mnie zbyt mocna biegunka wiec ja nie biorę. Zreszta wychodzę z założenia ze tych skurczy nie powinno się aż tak bardzo osłabiać suplementami i suplelemyujac jednak o niedobror w innych nie trudno. I zawsze u mnie tak to wyglądało wiec teraz stosuje jak faktycznie złe z brzuszkiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

1519380471-3aa57ed80c8c675c-aaaaaa.jpeg

No jak nic mi odwala [emoji23][emoji39][emoji41] trudno... Poprostu to musi być Igor!!! [emoji7]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Imama kurczę to czekamy na wyniki z tej szkoły. Rozumiem cie sama bym się popłakała z bezsilności:/
A kiedy sesja ciążowa ?:)

Imama bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Ja w obu ciążach miałam potworne skurcze łydek i ud, dlatego brałam magnez, w sumie cały czas. Podejrzewam, że jak już zajdę, to będzie powtórka z rozrywki, bo nawet nie będąc w ciąży mam magnez w dolnej granicy normy i męczą mnie drgania mięśni twarzy :( tylko fakt jest taki, że po cytrynianie czuję różnicę i pomyślałam, że w ciąży zamiast magne b6, czy asparginianu czy jak mu tam, to ten cytrynian by był super. A skoro Twoja gin poleca, to świetnie :)

A co do biegunki po magnezie - gdzieś przeczytałam, że magnez może się wchłonąć tylko w ilości 30-40mg na raz jakoś tak. Że więcej na raz nie brać, bo i tak się nie wchłonie. Jedna tabletka ma więcej mg magnezu, więc dzielę ją na pół i te swoje 4 tabletki biorę jako 8 dawek po pół tabl co np godzinę. Rozkładam na cały dzień. I wyniki się lekko poprawiły po 2tyg brania w ten sposób, mięśnie twarzy już nie drgają w ogóle, plus nie mam biegunki :D

reklama
Imama dziękuję ale dopóki nie zobaczę bułeczki na usg to nie uwierzę że córka, jakoś tej becie nie dowierzam no zobaczymy teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać :-)
A jak się czujesz? Na kiedy masz TP?
Millo dziękuję, teraz juz tylko spokój musi być ;-)

Do góry