reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miś ja Ci niestety nie pomogę bo nasz trzeci synuś miał być córka hah. Wszystko robione pod córkę: dieta gdzie schudłam grubo 10kg, zero mięsa, suplementy ( ale to kasy poszło a poszło ) zakwaszanie, karmienie piersią ( bo to tez niby pro dziewczynkowe) , no i co ? Ano znowu jajka :D

Mihasia totalnie nie mam pojęcia. Jednak trzy razy wybierać męskie imie to przesada :D

Belle tak musiałam nabrać sił :-) już nawet bez żalu wróciłam do obserwacji mam córeczek na insta heh w pewnym momencie wszystkie usunelam haha :-)))

reklama
Miś ja Ci niestety nie pomogę bo nasz trzeci synuś miał być córka hah. Wszystko robione pod córkę: dieta gdzie schudłam grubo 10kg, zero mięsa, suplementy ( ale to kasy poszło a poszło ) zakwaszanie, karmienie piersią ( bo to tez niby pro dziewczynkowe) , no i co ? Ano znowu jajka :D

Mihasia totalnie nie mam pojęcia. Jednak trzy razy wybierać męskie imie to przesada :D

Belle tak musiałam nabrać sił :-) już nawet bez żalu wróciłam do obserwacji mam córeczek na insta heh w pewnym momencie wszystkie usunelam haha :-)))
Kochana, ja bym szybciej miała pomysły na trzy chłopięce imiona niż jedno dziewczęce ;) Wybierzecie na pewno piękne :D Dużo zdrówka dla Was :*

No właśnie,bo to całe planowanie to o kant dupy potłuc... Im szybciej to zrozumiemy tym będziemy szczesliwsi.
To planowanie to ułuda która miesza nam w głowach i zabiera racjonalny pogląd na to co możliwe a co pozostaje w kwestii życzeń.

Ja Wam z ręka na sercu powiem, że żadne męskie imię mi sie na tyle nie podoba, by nadać je swojemu kolejnemu dziecku. [emoji849][emoji849][emoji849] serio serio. ŻADNE! Sa ładne, owszem. Ale nie na tyle by wybierać wsród nich imię dla kolejnego syna.

No właśnie,bo to całe planowanie to o kant dupy potłuc... Im szybciej to zrozumiemy tym będziemy szczesliwsi.
To planowanie to ułuda która miesza nam w głowach i zabiera racjonalny pogląd na to co możliwe a co pozostaje w kwestii życzeń.
Święte, mądre słowa Belle :-) nie pozostaje nic innego jak góralskie grzanie i podziwianie górskich uroków, a co będzie to i tak ma być ;-) Luisa - w takim razie ja podziałam któregoś pięknego dnia o kolejną dziewczynkę (czasowo), a nóż widelec nie wyjdzie ;-)

Załączniki

• _20181031_163233.JPG
    _20181031_163233.JPG
    1,7 MB · Wyświetleń: 87
Ja Wam z ręka na sercu powiem, że żadne męskie imię mi sie na tyle nie podoba, by nadać je swojemu kolejnemu dziecku. [emoji849][emoji849][emoji849] serio serio. ŻADNE! Sa ładne, owszem. Ale nie na tyle by wybierać wsród nich imię dla kolejnego syna.
A tam... Teraz tak mówisz bo twoja głowa nastawiona jest na róż i żeńskie imiona. A jeśli zostałaby postawiona przed faktem wyboru imienia dla chłopca to głową zrodziła by mnóstwo pomysłów ;)
A jak nasz forumowy rodzynek ma na imię? Może to być jakaś inspiracja:D

A tam... Teraz tak mówisz bo twoja głowa nastawiona jest na róż i żeńskie imiona. A jeśli zostałaby postawiona przed faktem wyboru imienia dla chłopca to głową zrodziła by mnóstwo pomysłów ;)
A jak nasz forumowy rodzynek ma na imię? Może to być jakaś inspiracja:D
Michaś jestem co na Michasie czeka i bardzo mi miło E Ciociunie :-) we wsi mówią, że Michałki to wspaniałki ;-)

Święte, mądre słowa Belle :-) nie pozostaje nic innego jak góralskie grzanie i podziwianie górskich uroków, a co będzie to i tak ma być ;-) Luisa - w takim razie ja podziałam któregoś pięknego dnia o kolejną dziewczynkę (czasowo), a nóż widelec nie wyjdzie ;-)
Rozpieszczasz nas tymi widokami :)Aż chce się rzucić tą całą codzienność i uciec do tej pięknej krainy...

Ja rozumiem ta chęć planowania, ale nigdy nigdy więcej. Myśle ze to, ze zrobiłam wszystko spowodowało ze tak bardzo myślałam ze należy mi się córka. A zaplanować to ja mogę sobie jutrzejszy obiad a nie płeć dziecka.

To był zimny prysznic:p

Ale już jest ok. Czekamy na naszego
Małego księcia, tak samo jak czekaliśmy na jego braci :-) zasługuje na takie samo oczekiwanie <3

reklama
Do góry