reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Karmelowe nie jestem specjalistka ale ja obstawiam chłopczyka. Od dołu po prostu wyglada jakby było widać jajeczka a antenka powyżej dlatego od dołu nie widać.
Ciekawa jestem czy Ci się potwierdzi.
Napisz czy planowałaś płeć lub czy coś mogło się do niej przyczynić.
@Megi_Meg ciekawe co agi powie lekarz. Ja jak się pytałam o takie powiedzmy ciekawostki to czułam ze chcą mnie wyśmiać

reklama
@Naomi_24 , @mis0890 ja już wcześniej pytałam go o planowanie płci, jesteśmy zaprzyjaźnieni, więc jak ide na wizyte, to raczej jak do kumpla ;) pytałam go o przepis, bez wahania stwierdził, im bliżej owulacji tym plemniki męskie mają większe pole do popisu. Sam ma córkę i syna, jedno i drugie planowane według teorii, córka przed owulacją, syn w owulacje. Ale jeszcze nie mam na tyle odwagi zapytać go czy zrobił to raz a konkretnie i w jakiej pozycji :-D

Aaaa co ja Wam jeszcze powiem - umknęło mi. Ja mam tyłozgięcie macicy, a przy tyłozgięciu plemniki mają mniejszą szansę na dotarcie do komórki jajowej w pozycji klasycznej (czyli też wiem skąd mam córkę, męskie żołnierzyki utknęły ) Przy staraniach o syna, muszę to robić od tyłu, przy tyłozgięciu plemniki trafią od razu we właściwe miejsce, tak mi radzi ginekolog :)

@Lolek16 a Tobie lekarz już czasem nie mówił ze chłopczyk ? Czy już mi się coś pomieszało ? Staram się zapamiętać ale sporo nas tutaj.
U mnie zbliża się owu. Jajniki bolą ale u mnie to oznaka ze pęcherzyk rośnie.
@martoosia04 a jak u Ciebie kiedy kolejna wizyta ? W którym tyg już będziesz ?

U mnie wizyta w nastepny piątek wiec jeszcze 8 dni [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ i to bedzie u nas 20+1 a potem w poniedziałek 15.04 mam połówkowe i to bedzie 20+4 - daje sobie ten termin jako ostateczny do poznania płci! ;)

Aaaa co ja Wam jeszcze powiem - umknęło mi. Ja mam tyłozgięcie macicy, a przy tyłozgięciu plemniki mają mniejszą szansę na dotarcie do komórki jajowej w pozycji klasycznej (czyli też wiem skąd mam córkę, męskie żołnierzyki utknęły ) Przy staraniach o syna, muszę to robić od tyłu, przy tyłozgięciu plemniki trafią od razu we właściwe miejsce, tak mi radzi ginekolog :)
Wiesz, że kiedyś to czytałam i ta teoria mi się sprawdziła w obu przypadkach... Teraz pilnowałam żeby dobrze skończyć haha

@Lolek16 a Tobie lekarz już czasem nie mówił ze chłopczyk ? Czy już mi się coś pomieszało ? Staram się zapamiętać ale sporo nas tutaj.
U mnie zbliża się owu. Jajniki bolą ale u mnie to oznaka ze pęcherzyk rośnie.
@martoosia04 a jak u Ciebie kiedy kolejna wizyta ? W którym tyg już będziesz ?
Taak stwierdzil po wyrostku ze prawdopodobnie chłopiec, ale ja mam caly czas przeczucia ze jednak dziewczynka będzie :) mam juz jedna i chcialabyn dla niej siostrzyczki, ciaza nie planowana lecz 3 dni przed owulacja, takze niby wieksze szanse na dziewczynkę ale juz sama nie wiem

U mnie sie zgadza, mam bardzo duze tylozgiecie, synowie właśnie tak zrobieni, córka w klasycznej.

reklama
Do góry