reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja trochę czytam zagraniczne fora o planowaniu i tam teoria odstępu od owulacji została obalona. Tam dziewczyny bardziej wierzą w częstotliwość stosunków plus dieta i suplementy. Na dziewczynke najlepiej jeden stosunek w dni płodne ewentualnie dwa a na chłopca częste seksy. Oczywiście u każdego co innego zadziała 😉 ale dużo jest dziewczynek ze stosunku w dniu pozytywnego testu owulacyjnego tzw piku 😉 wiec szansa zawsze jest no i życzę teraz dla odmiany córeczki 😊

To u mnie chyba zadziałała ta częstotliwość. Bo z synem zaczęliśmy 3 czy 2 dni przed owu codziennie, a z córką raz w owu. 😀

To u mnie chyba zadziałała ta częstotliwość. Bo z synem zaczęliśmy 3 czy 2 dni przed owu codziennie, a z córką raz w owu. 😀
Dajesz nadzieje ❤️ Może faktycznie coś w tym jest ze jak tylko jeden stosunek w dni płodne po dłuższej abstynencji to więcej plemników żeńskich w spermie jest. Już nie wiem jak to sobie tłumaczyć ale nadzieja umiera ostatnia 😁

No wśród moich znajomych ta teoria tez obalona. Zresztą jakby o to chodziło to Magic_87 by miala córeczkę i wiele dziewczyn z tego forum. Myślę, że jej przykład pokazal dobitnie, ze musi byc tak na prawdę inny czynnik, który decyduje. My nie mamy po prostu jeszcze jego swiadomosci.

reklama
U mnie tez sporo osób z częstych przytulanek ma córki jak i synów 😄 teoria teorią wiadomo. Czytałam staranka Magic i zrobiła wszystko na córkę a jednak synek... pisała ze jeden stosunek 48 h przed owulacja czyli metoda babydust która ma dosyć wysoka sprawdzalność. Tylko chyba nie wiadomo jaka była wcześniejsza abstynencja bo podobno powyżej 12 dni spada mocno ilość plemników męskich no ale ile w tym prawdy tez niewiadomo 😉

Do góry