To super. U mnie na 1 wizycie nie było jeszcze widać zarodka. A poszłam w 5t+4d. Jak się czujesz? Nadal bez objawów? U mnie właśnie na Tym etapie się zaczęło.Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy, z prawidłowym pęcherzykiem żółtkowym i echem zarodka. Zarys zarodka jest, ale jeszcze nic wyraźnego. Muszę czekać na kolejną wizytę![]()
reklama
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
A ja się trochę wystraszyłam tego USG dzisiaj, że jeszcze nie widać, ale widocznie to szybkoTo super. U mnie na 1 wizycie nie było jeszcze widać zarodka. A poszłam w 5t+4d. Jak się czujesz? Nadal bez objawów? U mnie właśnie na Tym etapie się zaczęło.
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
Nie wiem, czy będę robić te badania. Jeszcze się zastanowięCiesz się tym jak najdłużejJa pamiętam, że będąc w pierwszej ciąży musiałam zjeść coś jeszcze zanim wstane z łóżka- biszkopta, banana, herbatnika cokolwiek. Bo bez tego miałam mdłości. Szybko przeszło
Daj znać jak po wizyciePlanujesz robić testy typu NIFTY SANCO albo HARMONY? Ja w pierwszej ciąży robiłam Nifty. Poza badaniami pod kątem szeregu chorób, już w 10-11 tygodniu znałam pleć na 100%
![]()
Na pewno wszystko jest w porządku. Mnie lekarz powiedział że w szóstym tygodniu tak bywa że nie widać jeszcze zarodka, ale jak widać pęcherzyk żółtkowy to jest to bardzo dobry znak.A ja się trochę wystraszyłam tego USG dzisiaj, że jeszcze nie widać, ale widocznie to szybkood 3 dni bolą mnie bardzo piersi, a tak to czuje się dobrze
![]()
Justynaa92
Fanka BB :)
Hej dziewczyny , kiedyś aktywnie śledziłam forum , bo starając się o pierwszą ciąże bardzo liczyłam na synka. Okazało się, że zajście w ciąże do łatwych nie należy więc potem to już mi zależało tylko na dziecku . Ostatecznie mam upragnionego syna, który 3 maja skończył 7 lat ! O kolejną ciążę walczyliśmy bardzo długo, do tego stopnia że już jakieś 3 lata daliśmy sobie spokój . Pracowałam w 3 zakładach pracy, zaczęłam studia no i w kwietniu nie dostałam miesiączki . Po 7 latach bez zabezpieczenia jestem w kolejnej ciąży. Obecnie 12+5 ale po wczorajszym usg dzidziuś jest kilka dni do przodu . Czy jesteście w stanie powiedzieć czy na zdjęciu jest wyrostek płciowy i o jakiej płci świadczy ? Jesteśmy już bardzo ciekawi czy czekamy na synka czy córeczkę.
Załączniki
bleucoco
Na podstawie tego zdjęcia powiedziałabym, że córeczkaHej dziewczyny , kiedyś aktywnie śledziłam forum , bo starając się o pierwszą ciąże bardzo liczyłam na synka. Okazało się, że zajście w ciąże do łatwych nie należy więc potem to już mi zależało tylko na dziecku . Ostatecznie mam upragnionego syna, który 3 maja skończył 7 lat ! O kolejną ciążę walczyliśmy bardzo długo, do tego stopnia że już jakieś 3 lata daliśmy sobie spokój . Pracowałam w 3 zakładach pracy, zaczęłam studia no i w kwietniu nie dostałam miesiączki . Po 7 latach bez zabezpieczenia jestem w kolejnej ciąży. Obecnie 12+5 ale po wczorajszym usg dzidziuś jest kilka dni do przodu . Czy jesteście w stanie powiedzieć czy na zdjęciu jest wyrostek płciowy i o jakiej płci świadczy ? Jesteśmy już bardzo ciekawi czy czekamy na synka czy córeczkę.

Justynaa92
Mam takie same odczucia po wczorajszym usgNa podstawie tego zdjęcia powiedziałabym, że córeczka![]()

bleucoco
U mnie i syn i córka mieli wysokie tętno i przyrosty, ale faktycznie główka inna i nub innyMam takie same odczucia po wczorajszym usgTętno 161, główka okrągła , a nub płaściutko wzdłuż kręgosłupa . Poziom hcg też miałam wysoki i spore przyrosty. W połączeniu z wiadomością, że maluszek jest zdrowy i wszystkie pomiary są idealne, to wiadomość, o córce to byłaby wisienka na torcie . Pozostaje mi tylko czekać na 18 lipca i potwierdzenie tych przeczuć
![]()
reklama
Weronikoe2022
Zaangażowana w BB
Córa jak nicHej dziewczyny , kiedyś aktywnie śledziłam forum , bo starając się o pierwszą ciąże bardzo liczyłam na synka. Okazało się, że zajście w ciąże do łatwych nie należy więc potem to już mi zależało tylko na dziecku . Ostatecznie mam upragnionego syna, który 3 maja skończył 7 lat ! O kolejną ciążę walczyliśmy bardzo długo, do tego stopnia że już jakieś 3 lata daliśmy sobie spokój . Pracowałam w 3 zakładach pracy, zaczęłam studia no i w kwietniu nie dostałam miesiączki . Po 7 latach bez zabezpieczenia jestem w kolejnej ciąży. Obecnie 12+5 ale po wczorajszym usg dzidziuś jest kilka dni do przodu . Czy jesteście w stanie powiedzieć czy na zdjęciu jest wyrostek płciowy i o jakiej płci świadczy ? Jesteśmy już bardzo ciekawi czy czekamy na synka czy córeczkę.

Podziel się: