reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
w sobotę rozmawiałam ze znajomą która przy drugim dziecku miała znieczulenie zewnątrzoponowe i odradzała mi ze względu na to że i tak bardzo ją bolało, a do tego od czasu porodu ( 5 lat temu!) ma problemy zdrowotne, męczą ją straszne migreny, bóle pleców i neurolog powiedział że ten stan mógł wywołac lek ze zzo :szok:

a ja mialam znieczulenie i kazdemu polecam!!!!
przynajmniej warto miec taka mozliwosc!
u mnie akurat tez podali tak ze czulam bole ale dobre i to choc troche wytchnienia...
nie chce mi sie wierzyc zeby znajoma miala takie wlasnie powiklania po znieczuleniu :szok:
w cywilizowanych krajach kazda pacjentka ma w stanadardzie to znieczulenie a u nas to najlepiej na zywca niech rodza w meczarniach, nacinaja jak leci itd..ech nie bede sie denerwowac ;-)
ja w kazdym razie napewno przy drugim dziecku wezme!

Patrysia a Ty napewno mialas przy cesarce zoo i to w duzej ilosci wiec jak nic Ci nie bylo to tym bardziej nie masz sie czego obawiac!!!!

buziaki dziewczyny

KICIA ja miałam znieczulenie ogólne nie miałam w kręgosłup podawane:tak:

Dziewczynki mam pytanko do was ;-)od jakiego tc jest najlepiej robić badanie połówkowe czy w 19 tc także można:confused::zawstydzona/y:bo mojemu M pasuje bardzo jechać w czwartek ten no a ja będe koniec 19 tc a początek 20 tc:sorry2:no ale niewiadomo jak usg jeszcze pokarze i może okazać się 19 tc i powiedzcie czy mogłabym iść w takim tc:confused:

Witajcie :-)
Nie do wiary że już 9.30 a jestem pierwsza dzisiaj na forum :szok::-D To dlatego że Paula na urlopie i nie ma kto pisać o poranku :sorry2:

Kicia widzisz Tobie zzo nie zaszkodziło, więc polecasz, a ta moja koleżanka znowu odradza, na pewno każdy organizm może róznie reagować na te leki podawane w znieczuleniu, napisałam tylko to co mówiła ta własnie moja znajoma, a sama nie wiem jak to jest :sorry2: i się nie dowiem, bo tam gdzie będę rodzić nie ma wystarczającej liczby wykwalifikowanych do tego anastezjologów, więc nie mam możliwości wziąć tego znieczulenia :sorry2:

Patrysiu ja na moim połówkowym byłam później, chyba na przełomie 22-23 tygodnia, więc nie wiem czy można tak jak Ty chcesz pójść, ja bym chyba zaczekała, ale zawsze lepiej zadzwonić i zapytać ginka :tak:

Miłego dnia Dziewczynki!

To i witam sie i ja:-)Faktycznie pustki na tym naszym forum:-(okruszynka sie nie odzywa moze sie juz rozpakowala??

Buziaki dziewczyny!!

Jestem trzecia z ranca:-D
U mnie oki:tak: 25 mam kolejną wizytę. Hmm.. jak ja Wam zazdroszczę tych zakupów dla maluszka..:zawstydzona/y::-D My z M mamy jechac do Ikei jakoś w weekend ( bo wstyd się przyznac ale ja nigdy nie byłam:zawstydzona/y::-D)

No własnie co z Okruszynką? :confused:

A ja zaczynam odczuwac że jest mi coraz ciężej..:confused: Nad ranem już nie mogę wyleżeć, mały od świtu buszuje, cieszę się że się rusza i w ogóle, ale jak czasem daje czadu, albo podejdzie gdzies pod żebra to aż boli :sorry2: No i brzusio coraz większy się robi, nie mogę długo siedzieć przed kompem, bo jakoś niewygodnie..A do tego ta zgaga wieczorami...:baffled:
Tak czy inaczej staram się bardzo nie narzekać, musze dać radę..dobrze że dzisiaj nie ma upału tylko przyjemny chłód na dworze :-)

reklama
Do góry