reklama
pati a ilu dniowe masz cykle.
kurcze a ja mam 11dc.i nie wiem czy mam próbować wieczorem
czy już nie.bo przez te zgrzyty bylo tylko raz ale to 7dc.więc nic z tego.
jakoś ciągle otym myśle i mam boja.
Royanna-odpoczywaj,pewnie się wysiliłaś.
Okruszynko ja też obstawiam,że to lada chwila.
zanim bralam tabletki anty mialam 28 dniowe ale teraz 30 lub 31,owulke mam 16 dnia cyklu mysle ze sprobuje 13 wczesnie rano,a Ty TUSIA kiedy masz owulke?
hehe dzieki dziewczyny!
Pyszczku czuje sie ok choc powiem, ze z synkiem czulam sie lepiej ;-)
a jak u Ciebie? juz ciaza zaczyna "dokuczac"?
Tosiu a wiec tak:
przez 4 cykle prowadzilam tylko obserwacje bez staranek - zeby zobaczyc jak przebiega moj cykl.
mierzylam tempke, robilam testy, obserwowalam szyjke, sluz itd- poto zeby zobaczyc kiedy mam owulke i zebym potrafila ja pozniej w miare przewidziec.
w tym cyklu w ktorym sie udalo serduszkowalismy w 6,7,8,9 i 11 dc.
ten ostatni raz bardzo wczesnie rano!
owulke mialam 14dc czyli wyszlo mi 3 dni przed
dla zainteresowanych planowaniem polecam ksiazke "zaplanuj plec swojego dziecka" Shettlesa - tworcy tej metody.
tam jest wszystko fajnie opisane!
POWODZENIA!!!
kurcze chcialabym bardzo przeczytac ta ksiazke ale nie mam jak jeje zakupic...
R
rouż
Gość
Bershka-dobrze, ze napisalas. Kubus dzielny facet, zniesie kolejna operacje i szybciutko wroci do domku ze swoja mamusia!!!hej dziewczynki
piszę szybciutko
byłam z małymponad tydzień w Opolu, tam pozwolili mi wykupić sobie leżaczek ale co tam zobaczyłam towidziałam jak zabiegi na dziecku oczywiscie nie na moim robili wśród innych mam, na sali, OIOM ok ale chirurgia dziecieca szok ! szybko kazałam męzowi uruchomić klinike w Ligocie w Katowicach, podłygich rozmowach, róznych znajomosciach w końcu znalazło się dla nas tu miejsce. Kubuś został pzrwieziony karetką N do Katowic, tu pracuja sami dobrzy fachowcy, sam ordynator wziął pod swoje skrzydła Kubusia, Kubuś od wczoraj jest w klinice i póki co trwa diagnostyka. Niestety ulewa zieloną treścią z jelitek i żołądka a to zonacza ze jakas niedrożnosc jeszcze jest w pzrwodzie pokarmowym.
Póki co na 70% czeka nas kolejna operacja :-( taka która powinna już pomóc naszemu dziecku. Sam profesor kliniki będzie w razie potzreby go operwać. Mamy do niego duze zaufanie bo ostatnio zoperował i to skutecznie roszczep kręgosłupa dziecka w łonie matkiniesamowite, prawda?
![]()
![]()
no i niestety tutaj mogę go jedynie odwiedzać, nie mogę być z nim 24h/dobę, przyzwyczaiłam się już do niego, do przebierania, mycia etc wszystko robiłam koło niego, nawet cycusia dostawał. Wiem, ze to wszystko dla jego zdrowia
a widzę że Derya nadal w brzuszku, Kicia gratuluję córeczki, Czarodziejko znasz już płeć?
kurcze tak jestem do tyłu, ze nie wiem co pisałyście wcześniej, przepraszam :-zawstydzona/y:
buzia
Kiki-w ciazy nie ma chyba nic gorszego niz urodzenie dziecka po terminie...chodzi mi oczywiscie o to czekanie. O ile dobrze pamietam masz dzis wizyte u gin, daj znac co i jak.
Pati-ta ksiazke sprobuj znalezc w wersji elektronicznej na necie, albo na allegro

A reszte babeczek cieplutko pozdrawiam. Ja dzis mialam gorsza nocke, zreszta i maz moj i synek tez. Ale czasem tak jest. Ja juz przezywam przedszkole. Dzis idziemy na godzinke.
T
Tusia.
Gość
ja cykle mam28d.wiec owulka 14dc.z obsewacji po śluzie i kłucia jajników.zanim bralam tabletki anty mialam 28 dniowe ale teraz 30 lub 31,owulke mam 16 dnia cyklu mysle ze sprobuje 13 wczesnie rano,a Ty TUSIA kiedy masz owulke?
więc starałam sie do wczoraj czyli do 11dc.
zobaczymy.najgorsze to czekanie

R
rouż
Gość
Ja Was naprawde podziwiamja cykle mam28d.wiec owulka 14dc.z obsewacji po śluzie i kłucia jajników.
zobaczymy.najgorsze to czekanie![]()

P
patrysia*
Gość
WITAM:-)
BERSHKA no wkońcu sie odezwałaś
ajenka tak mi przykro że jednak jeszcze jedna operacja czeka ale wierze i wiem że Kubuś przetrwa i to bo jest silnym chłopczykiem i bedzie dobrze tylko jeszcze troche i wrócicie wszystcy do domciu
ROYANNA ja tak samo ;-)M czekał abym powiedziała kiedy serduszkować a jak nieudało się te 3 dni przed owulką co było 2 dni gdzie wiedziałam że jednak to za blisko niej że może byc chłopczyk ale ja niechciałam mieć cyklu straconego już chciałam być w ciąży i też się udało co jesteśmy bardzo szczęśliwi
ale jednak zostało mi to gdybanie
czy jednak gdybyśmy nieserduszkowali dzien szybciej czy czasem by się nieudała córcia no ale z drugiej strony może i tak by wyszedł synuś bo akurat takie ma mój M silne plemniczki
;-)dlatego ja się ciesze że jestem w ciaży i że synuś zdrowy
BERSHKA no wkońcu sie odezwałaś

ROYANNA ja tak samo ;-)M czekał abym powiedziała kiedy serduszkować a jak nieudało się te 3 dni przed owulką co było 2 dni gdzie wiedziałam że jednak to za blisko niej że może byc chłopczyk ale ja niechciałam mieć cyklu straconego już chciałam być w ciąży i też się udało co jesteśmy bardzo szczęśliwi

hej dziewczyny!!
Bershka dobrze ze sie odezwalas:-)i mam nadzieje ze operacja pomoze Kubusiowi i juz bedzie w koncu mogl isc do domku:-)3mam sie kochana i pisz w miare mozliwosci do nas:-)
Kiki u Ciebie nadal nic sie nie ruszylo??
Buziaki dla babeczek:-)
Bershka dobrze ze sie odezwalas:-)i mam nadzieje ze operacja pomoze Kubusiowi i juz bedzie w koncu mogl isc do domku:-)3mam sie kochana i pisz w miare mozliwosci do nas:-)
Kiki u Ciebie nadal nic sie nie ruszylo??
Buziaki dla babeczek:-)
Anka yoggga
Aktywna w BB
Witam
Ja to mam nie ciekawie bo cykle mam różnie najkrótszy 24 a najdłuższy 40 i nie wiem dokładnie kiedy jest owulka . Myślę że jak będę bliżej starań bo jeszcze mam sporo czasu:-( to wypróbuje testy. Ale jest pytanie czy w staranka na dziewczynkę to one mi pomogą?????????? Staram się prowadzić obserwacje tylko że te długie cykle to jakieś dziwne!
Bershka Zobacz załącznik 159812 kochana musisz być silna. Życzę Kubusiowi dużo zdrówka
pati1159 ja też się pisze na tą książkę, poszukam w wersi elektronicznej jak coś to dam znać.
kiki750321 kochana widzę że ty juz lada chwila. Mała nie chce na świat dobrze jej u mamusi. Życzę szybkiego rozwiązania
Pyszczku przy Kamilku używałam oliwki i czasem oliatum do kąpieli. Widziałam że jest oliwka w żelu ale jak sie sprawdza to nie mam pojęcia.
Pozdrawiam wszystkie cieplutko
Mam dziś tak smutny dzień, ryczeć się chce
Chyba dlatego że ja to już bym chciała mieć fasolke pod serduszkiem.
Pocieszam się sama że przez te pół roku będę was podczytywać może uda się wycelować w upragnioną córkę.
ja cykle mam28d.wiec owulka 14dc.z obsewacji po śluzie i kłucia jajników.
zobaczymy.najgorsze to czekanie![]()
Ja to mam nie ciekawie bo cykle mam różnie najkrótszy 24 a najdłuższy 40 i nie wiem dokładnie kiedy jest owulka . Myślę że jak będę bliżej starań bo jeszcze mam sporo czasu:-( to wypróbuje testy. Ale jest pytanie czy w staranka na dziewczynkę to one mi pomogą?????????? Staram się prowadzić obserwacje tylko że te długie cykle to jakieś dziwne!

Bershka Zobacz załącznik 159812 kochana musisz być silna. Życzę Kubusiowi dużo zdrówka
pati1159 ja też się pisze na tą książkę, poszukam w wersi elektronicznej jak coś to dam znać.
kiki750321 kochana widzę że ty juz lada chwila. Mała nie chce na świat dobrze jej u mamusi. Życzę szybkiego rozwiązania
Pyszczku przy Kamilku używałam oliwki i czasem oliatum do kąpieli. Widziałam że jest oliwka w żelu ale jak sie sprawdza to nie mam pojęcia.
Pozdrawiam wszystkie cieplutko
Mam dziś tak smutny dzień, ryczeć się chce

Chyba dlatego że ja to już bym chciała mieć fasolke pod serduszkiem.
Pocieszam się sama że przez te pół roku będę was podczytywać może uda się wycelować w upragnioną córkę.
Ostatnia edycja:
reklama
Dzień Dobry :-)
Anka yoggga Witaj :-) Coś mi się wydaje że juz gdzieś Cię widziałam na którymś wątku, kiedyś gdy też tylko czytałam BB
Zobaczysz jak szybko zleci te 6 miesięcy i bedziesz mogła się starać
Na Twoim miejscu wykorzystałabym ten czas na obserwacje swojego organizmu. Tak jak Kicia zrobiła, przeczytaj sobie kilka stron wcześniej, najpierw obserwowała, robiła testy owulacyjne, a potem staranka i udala się dziewczynka :-) Tak więc i Tobie może się udać
To że masz nieregulane cykle o niczym nie przesądza. Proponuję mierzyć sobie tempkę przez kilka miesięcy, obserwować śluz, robić testy owu lub ewentualnie pójść na monitoring cyklu, wtedy zobaczysz na pewno kiedy masz owulkę i z tą wiedzą będzie łatwiej marzyć o córce
Mam nadzieję że Ci się uda
I nie smuć się, głowa do góry!
Tusia ja bym nie liczyła owulki tak kalendarzowo, bo róznie może być. Ja miałam w miarę regularne cykle - 26 dni, ale zdarzały się też i 28, 31 dni, a owu miałam zawsze dosyć wczesnie, więc nijak się to miało do 14 dni przed następną @
Gosia no wielki jest ten wózek, nie przeczę
to chyba przez te koła takie sprawia wrażenie. A co do ruchów to mi nic ginek nie mówił więc na razie nie będę sobie tym głowy zawracać
Ja też kupię ten żel do mycia ciała i włosów Nivea Nutri Sensitive biały, a Ty co jeszcze używałaś z tej serii? Wiem że Patrysia chwaliła jeszcze krem S.O.S. 
Bershka cieszę się że napisałaś, dobrze że Kubuś został przewieziony i ma jeszcze lepszą opiekę niż dotychczas, przykro że czeka go kolejna operacja, ale jak trzeba to trzeba, najwazniejsze żeby wyzdrowiał
i tak będzie Bershka, zobaczysz ;-) zdrówka dla Was, trzymajcie się ciepło, przytulam 
Anka yoggga Witaj :-) Coś mi się wydaje że juz gdzieś Cię widziałam na którymś wątku, kiedyś gdy też tylko czytałam BB

Tusia ja bym nie liczyła owulki tak kalendarzowo, bo róznie może być. Ja miałam w miarę regularne cykle - 26 dni, ale zdarzały się też i 28, 31 dni, a owu miałam zawsze dosyć wczesnie, więc nijak się to miało do 14 dni przed następną @
Gosia no wielki jest ten wózek, nie przeczę

Bershka cieszę się że napisałaś, dobrze że Kubuś został przewieziony i ma jeszcze lepszą opiekę niż dotychczas, przykro że czeka go kolejna operacja, ale jak trzeba to trzeba, najwazniejsze żeby wyzdrowiał

Podziel się: