reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bershka heheh masz rację, tak powinno być :-D A mój mały niech siedzi jak najdłużej, tzn tyle ile mu potrzeba :tak: mój M też przeczuwa że urodzi się pod koniec października :sorry:

Kinga jasne że będziemy kibicować :-)

Gosia w sklepie oglądaliśmy czerwony, a Pan akurat nie miał katalogu z kolorami dostepnymi w Polsce, więc ja oglądałam tylko te na włoskiej stronie w katalogu Collection 2009 PegPerego. Ale ten kolorek co dałam linka to jest chyba Mocca i on jest dostępny w Polsce, bo Pan twierdził że dobrze się sprzedaje, lepiej niż kolor czerwony.

reklama
Bershka Tobie też milego dnia ;-) oby jak najmniej kaszlu :tak:

Gosia jak się zmobilizuję to zaraz tu wypisze co już mam kupione, to porównasz do tego co Ty masz :)

A własnie Dziewczyny - ja nie wiem, chyba za dużo nakupiłam body z długim rekawem :szok::-D tzn tak nie chciałam kaftaników bo jakoś nie bardzo mi się podobają, więc zamiast nich kupowałam body właśnie z długim rękawem. Ale przecież na body z długim już się pajaca nie zakłada bo jak dwa długie rękawy na raz, niewygodnie chyba :eek: To w takim razie co się zakłada na to body?
Bo wyobrażam sobie że na body z krótkim pajacyk pójdzie i będzie ok..:-)

Z ubranek to mam na razie tak:
8 body z dł. ręk
6 body z krót. ręk.
4 pajace
2 śpioszki
2 czapeczki
2 skarpetki
2 łapki niedrapki
i 2 półśpiochy - tylko nie wiedziałam które wziąć, więc mam jedne z takim szerokim pasem, a drugie na gumce. Ale tez nie wiem, te półśpiochy to chyba do koszulek raczej, bo jak na body założę to dziwnie będzie wyglądać :eek:

Zaznaczam że wszystko w rozmiarze 62, bo porównywaliśmy z M w sklepie i niewiele się rózniły wielkością od tych 56, najwyżej będę podwijać na początku. jak myślicie czy tyle ubranek wystarczy? Oczywiście jeszcze dokupię kombinezon i może jakieś 2 komplety wyjściowe :)

Pyszczku a jakie lozeczko sobie zamowilas juz??I masz posciel wybrana??nie wiem jak ten niebueski kolorek PP sie nazywa ale tylko ten mi sie podoba:-)Wy taki kolor bierzecie??

Gosia łóżeczko jednak drewniane Klupś Radek VII kolor sosna z szufladą i materacem
ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK VII SOSNA+SZUF+MAT G-P-K (729017560) - Aukcje internetowe Allegro

a pościel od mamo-tato : kolory to safari oraz bociany zielone
chcieliśmy na początku taką całą zieloną z aplikacją na ochraniaczu, wiesz te dwa białe serduszka, ale mojemu M podobają się bardziej bociany więc postanowiłam że niech jeden komplet wybierze on a jednen ja, niech M tez ma radość z wybierania więc M wybrał bociany, a ja wachałam się miedzy tymi serduszkami a safari i chyba wezmę safari bo kolorystyka inna, więcej żółtego a w zasadzie piaskowego więc lepiej, nie wszystko w zieleni ;-)
a co do pościeli to ja kupuję tylko 2 ochraniacze i do tego 2 rożki w kolorze, oprócz tego śpiworek (safari) i prześcieradła bo poduszka pisałyście że niepotrzeba, to chyba kołdry na razie tez nie będę kupować. Myślę że na początek w rożku będzie mały spać, a potem w śpiworku.

Co do wózka to tak jak pisałam jeszcze nie wybraliśmy koloru.

Agniesiak już niedługo i Ty będziesz wybierała, zobaczysz jak szybko zleci :tak:

Dziewczynki może się znacie, jak się kupuje na allegro kilka rzeczy od jednego sprzedawcy? Tzn wiem że wtedy płaci się tylko raz za przesyłkę. Ale jak to zrobić, najpierw kupić jedną rzecz, zapłacić (przelewem) za towar i przesyłkę, a potem kupić inne rzeczy i wtedy już nie płacić za przesyłkę tylko za am towar? Pewnie najlepiej uprzedzić o tym jakoś sprzedającego, może wysłać maila... Nigdy tak nie kupowałam kilka na raz od jednej osoby, więc nie wiem. A chodzi mi właśnie o ochraniacze + śpiworek + rożki + prześcieradła.

Witam i życzę miłego tygodnia wszystkim dziewczynkom.

KIKI gdzie te zdjecia nie moge sie doczekać żeby zobzczyć twoją królewnę:-):-):-)

Pyszczku.. Nie miej obaw co do PegPerego w zimie bo kolezanka go miala co mieszka w Zakopanem i spisal sie na 5!! wiec nie ma co sie zastanawiac ;-) U Was pewnie takich zim nie ma .. wiec glowa do gory;-) Gondole zawsze potem mozna sprzedac i to za dobre pieniazki bo przeciez ona sie nie niszczy..:tak: Łóżeczko tez super:tak:... A co do kupna u jednego na alegro to kup co chcesz..a potem na koniec napisz @ najlepiej ile masz wplacic za przesylke tylu rzeczy i wplacisz wszystko jak przysle Ci odpowiedz ;-)Oni czesto pisza ze przesylka jedna ale jak jest ciezka to sie okazuje ze wiecej za przesylke..wiec lepiej spytac wprost ile zaplacic za nia..;) ale najpierw zamawiasz wsioooo co chcesz a potem placisz:)
Bershka..Trzymam kciuki Kochana za Kubusia i gratulacje z okazji miesiaca :-D;-)
Gie-oska..a Cos Ty sie tak uparla na wszystko ze stanow?:szok: niby tansze.. ale doliczyc przesylke to tez cena sie robi a po 2 .. zawsze w razie czego u nas zareklamujesz :-p a tak to doopa zbita :-) Ja mam przyjaciolke... mąż jej co chwilke jest w stanach ma obywatelstwo a wózek kupiła u nas BebeConfort High treck .. i powiedziala ze w 100% kupila by go jeszcze raz:-p
Pozdrowienia dla WSZYSTKCH :))))

Ostatnia edycja:
reklama
PYSZCZKU bradzo dobrze że kupiłaś tyle bodziaków z długim rekawkiem bo one głównie się tobie przydadzą:tak:śmiało śpioszki na to badz rajstopki a jeszcze kalesonki możesz ubrac a jak idziesz na dwór to tym bardziej się przydadza i super sweterek na to itp.ciepełko musi byc na spacerki wiadomo chłodne miesiące czekają nas;-)ja tak ubierałam mojego synka i drugiego także bede a pajacyki to ubierzesz i jeszcze body z krótkim ;-)

Do góry