reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Okruszynko i Tobie tez miłego tygodnia :-);-)

Sylwuś u nas w Lublinie takich zim jak w Zakopanem na pewno nie ma :-D a ja tez nie będę po górach jeździć tylko po chodnikach :tak: cieszę się że i od Ciebie słyszę tak dobrą opinię na temat PegPerego :-) masz rację, gondolkę można sprzedać, albo zostawić dla drugiego dziecka, bo mam nadzieję jeszcze jedno urodzić w przyszłości :tak::-) Dziękuję też za radę odnośnie allegro - tak zrobię jak piszesz że najpierw wszystko kupię a potem zapytam ile za przesyłkę - sama jakoś nie wpadłam na to :)

Patrysia hehe to mi ulżyło, bo już myślałam że nakupiłam a teraz nie wiem co z tym zrobić :-D

reklama
Pyszczku..nie ma za co;) Jezdzilam tym PlikoP3 ..wlasnie u kolezanki i super.. ja bym na dzisiejszy dzien go kupila na 100% .. tylko bez gondoli...bo u mnie by sie nie sprawdzila.. wszedzie musze autem.. wiec stelaz i fotelik spisal by sie na 5 :) no ale ja moge sobie tylko pogdybac hihihih:)
A body sie nie przejmuj..zawsze mozesz schowac na "potem" :-D;-)
Patrysia..dobrze pisze :tak:
Pyszczku... a nie mysleliscie by kupic wózek w sklepie internetowym?.. widzieliscie go na żywo.. wiec wiecie co kupujecie.. sklep jest pewny ..zreszta sama zobacz... a koszt wózka ile mniejszy niż pisałaś w sklepie!! i jaki wybór kolorków :) tylko widze baze trzeba osobno..ale i tak taniej wychodzi..:) i przesylka gratis
http://www.bobowozki.com.pl/product...=1145&osCsid=673700f317d1bdcdfd73bf17c32d017b

Ostatnia edycja:
Sylwuś ja jednak wezmę z gondolą, chociazby ze względu na spacery, bo tu gdzie teraz mieszkamy jest gdzie spacerować ;-) a jak tam Twoje staranka? Suwaczka brak i nie wiem co i jak u Ciebie :sorry:

Sylwuś no faktycznie taniej w tym sklepie, juz zapisuję linka, dzięki bardzo :)

Ostatnia edycja:
Pyszczku .. no u Ciebie co innego ..zima przed Wami:) ;-) A ja wszedzie musze autem :eek: wiec to bylby zbedny wydatek..a w razie czego bede wiedziala gdzie odkpuic :-D;-)gondole
A moje staranka?niechce zapeszac .. hmmm pomalutku ale do przodu ;-)

Witajcie Dziewczyny!

Dziękuję Wam dziewczynki za trzymanie kciuków :-)
Pokazałam lekarzowi moje ostatnie wyniki i powiedział, że nie ma już żadnego zagrożenia dla następnej ciąży :-) mam wysokie przeciwciała czyli IGG a IGM może się jeszcze utrzymywać jako minimalnie dodatnie nawet przez 5 lat, ale nie jest to zagrożeniem dla ciąży. Wyjaśnił mi że zagrożenie by było jesli IGM byłoby ujemne i w ciąży stało się dodatnie, a jak mam dodatnie to nic nie grozi. Bardzo się cieszę :-) teraz muszę iść do mojej ginki i będziemy planować staranka :tak:

Paula, super że wyniki wyszły dobrze, to teraz trzymam kciuki za staranka :-)

Pyszczku..jesli tu mowa o PegPerego PlikoP3 tri fix system ..to jak dla mnie to no.1 :cool2: to moj typ:-p jeszcze podobny i w podobnej cenie jest Bebe Confort Loola full :-) tez ladniusi..niestety nie widzialam go na żywo:-)

Pyszczku, ja mam Loolę i miałam właśnie cały zestaw: gondola, sportowy i fotelik. Generalnie zestaw super, disign też - z resztą głownie dlatego go wybrałam i dlatego, że chciałam parasolkę. Niestety jest jedno ale, a może dwa :-)
1. małe kółka to niezbyt dobry wybór na śnieg. Widziałam, że dziewczyny tu pisały, że Peg Prego się sprawdziło... hmmmm... ja bym miała jednak obawy do każdego wóżka z małymi kółkami.
2. rozdzielone rączki - teraz widziałam, że Loolę produkują już z całym pałąkiem, który się chyba po prostu składa (Loola Up)
3. te rozdzielone raczki, małe kółka i cięzka godolka to niestety utrudnienie z przejazdem przez krawężniki - moje mamy klnęły strasznie :-)
Podsumowując: "parasolka" wózeczek fajny, w miarę lekki, poręczny, mało miejsca zajmuje (sam steraż oczywiście, bo gondolkę pomijam ;-)) i bardzo łatwo sie go rozkłada (jedna ręką) ale to typowy wózek miejski na równe chodniki i jazdę po markecie :-)
Gdybym miała teraz wybierać, raczej wybrałabym duże pompowane koła i dobra amortyzację tzn. żeby m,ożna było wóżkiem huśtać :-) choć może tak mówię , bo już Loolę mam, a może gdybym jej nie miała to i tak bym ja kupiła :-) bo wygląd ma super!!! :-)
Ale to oczywiście moje zdanie i moje doświadczenia.
Aaaa i jeszcze plusem było, że była pozycja do spania w spacerówce i w foteliku i możliwość prania całego siedziska, bo mozna je zdemontować.A fotelik miał bardzo wysoką ocenę bezpieczeństwa. I jest duży wybór kolorów.

Załączniki

• loola_kenzo_view_1537_b.jpg
    loola_kenzo_view_1537_b.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 24
  • loola_oxygen_blue.jpg
    loola_oxygen_blue.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 21
  • loola_up_joins_1659_s.jpg
    loola_up_joins_1659_s.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 49
  • loola_up_joins_1660_s.jpg
    loola_up_joins_1660_s.jpg
    6,5 KB · Wyświetleń: 59
  • loola_up_view_1482_b.jpg
    loola_up_view_1482_b.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 33
  • Loola_windoo07_min.jpg
    Loola_windoo07_min.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 61
  • loolafullgs_01.jpg
    loolafullgs_01.jpg
    51,1 KB · Wyświetleń: 28
A jeszcze zapisałam sobie wcześniej aukcję z takim kompletem używanym, wprawdzie już zakończona bo nikt nie kupił, ale jest numer więc mogę się skontaktować, cena używanego od lutego tego roku (jeszcze na gwarancji) to 1799 zł.

Aishabag... wlasnie o ten dokladnie mi chodzilo :tak: w sumie i PegPerego i Bebe Confort .. sa podobne.. pisze tam ze Loola ma 4 kola amortyzowane ..prawda to ? :-).. a powiedz.. nadaja sie ona dla "wysokich"??:-D
Dziewczyny z tymi wozkami to roznie .. nie.. ma chyba idealnego by wszystkim ten sam spasowal bo taki bylby idealny..ale ile gustow tyle opini.. ja bym np. w zyciu nie kupila Buzza ..ale widze Gieoska ma fiola na jego punkcie:-) .. mialam dla chlopakow GRACO i chwale sobie bardzo .. oć beda osoby co mnie skarca za Graco ze nie sa ok..:sorry: ..wiec wydaje mi sie ze kupowac to co sie nam podoba.. bo to my bedziemy jezdzic i nam ma sie podobac;-):tak:
Pyszczku.. chyba widzialam te akucje..czasam naprawde sa warte :tak:..mozesz napisac z zapytaniem czy oferta aktualna:-p

Ja mialam, ogolnie bylam zadowolona chociaz ciut glosno chodzi-ale chyba wszystkie elektryczne tak maja. Uzywalam na zmiane z tradycyjnym szklanym, a i tak najszybciej i najsprawniej mi szlo sciaganie mleczka recznie do szklanki(tylko wszystko wkolo bylo pozniej w kropki mleka:-p)-. i piersiachminusem otarta skorka na brodawkach

Bardzo sie ciesze, ze synus zdrowo sie rozwija!!! Pyszczku, czy to juz Twoje ostatnie usg, czy jeszcze bedziesz miec??? Pytam, bo ja mam miec jeszcze tylko jedno, lekarz od usg mowil ze najlepiej 30-33tc, a moja gin mowi, ze pozniej...i glupieje.

Gratulacje z okazji miesiaczka!!! Oj to juz naprawde powazna rocznica! Ale czas mija...

Ja od rana Was podczytuje ale nie pisze, bo moj M ma dzis 32 urodzinki i byczymy sie na zmiane swietujac:-D.
Ja od wczoraj tez sie zle czuje, przeziebilam sie, bardzo boli mnie gardlo, szczypia oczy. Od rana lecze sie syropkiem z cebuli, zjadam chlebek z czosnkiem, herbatke z miodem i cytryna i czekam na poprawe. Atmosfera czosnkowa, wiec urodzinowych przytulanek raczej nie bedzie-ale wczoraj nadrobilismy jak bylam jeszcze w formie:-p:tak::-):-):-)
Teraz moja M oglada mecz a ja stwierdzilam, ze pora do Was naskrobac troche:)

Co do laktatora to też mogę się wypowiedzieć :-)
Mam Aventa elektrycznego, ale kupowanego 13 lat temu :-) Sprawdził sie również przy drugiej pociesze.
W moim przypadku było tak, że laktatorem ściągałm pierwszy rzut tzn. wtedy kiedy piersi były nabrzmiałe i nie dało się ich nawet ścisnąć to laktator był super rozwiązaniem. Jednak potem jak już trochę zmiękły to niestty nawet podkrecenie na "szybsze" obroty nic nie dawało i zostawała rączka :-) Wydaje mi się, że nic tak nie wyciśnie pokarmu, żaden laktator jak po prostu ręka. Karmiłam tak Zochę przez 9 miesięcy, bo leniuch nie chciał ciągnąć, a ja jako matka nie chciałam się poddać i pozbywac dziecka mojego pokarmu :-) i odciągałam, odciągałam, odciągałam :-)
A minus to rzeczywiście ochlapane dookoła wszystko :-)

Berska usciski dla Kubusia z okazji miesiączka ;-)
Royanna spóżnione zyczonka dla M, jak zdrówko?

reklama
Sylwuś dokładnie zima przed nami, jaka by nie była to jednak gondolka ochroni przed chłodem i wiatrem :tak:
A co do staranek to w takim razie nic nie mów, lepiej potem sprawić wszystkim miłą niespodziankę :-)

aishabg Witaj ;-) faktycznie do tych rozdzielonych rączek trzeba się przyzwyczaić - wcześniej w sklepach testowałam tylko te z jednym pałąkiem i potem dziwnie było na początku prowadzić PegPerego, no ale sądzę że do tego można przywyknąć :) co do kółek to właściwie musze sobie sama odpowiedzieć na podstawowe pytanie gdzie będę poruszać się z wózkiem :sorry: i chyba wychodzi na to że mi taki miejski wózek wystarczy bo na osiedlu chodniki równe, a teren tylko na wyjazdach będę testować. Na pewno wszystko wyjdzie w praniu :tak: Te plusy o których pisałaś również zauważyłam i wydają mi się istotne :tak::-)
A Twoje zdanie i doświadczenia tak samo jak innych Dziewczyn jak najbardziej szanuję i biorę pod uwagę :)

Do góry