reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie poniedzialkowo kobietki!!!:-):-):-)

royana ładnie zdjecia:) super wygladasz no i ten gigantyczny brzusio:-)
zamelduj się jutro bo pomysle że już na porodówce jesteś!:-p;-) Buzka

Dobranoc
do jutra:happy2:
Dziekuje:-) no i sie melduje;-):-). Dalej na posterunku:-)

Royanna ślicznie wyglądasz i dobrze Ci w tym kolorze :tak: Ty widocznie przyzwyczaiłaś się do jaśniejszych włosków ;-) a brzusio superaśny :tak: i pomyśleć że niedługo zniknie ;-)
Dziekuje rowniez:tak:. Pewnie faktycznie sie przyzwyczailam to jasniejszych, a ten kolorek w sumie tylko ciut ciemniejszy niz moje obecnie naturalne. Bedzie dobrze;-):-D
A brzusia to juz mi szkoda jak pomysle, ze nie bedzie mi mial kto w srodku fikac;-)...

royanna sliczny brzusio sliczna mamusia ladny kolor mi sie podoba..bardzo ladnie..ja tez mialam cale zycie pasemka i teraz przy tej ciazy majac 34 lata zafarbowalam wloski na czarno..bylam w szoku czulam sie strasznie..i teraz juz nie zrobie szybko blond przyzwyczailam sie do czarnych i wszyscy mowia ze 100razy lepiej..wiec moze royanna juz zostaniesz z tym kolorem-kto wie...no ciekawe kiedy urodzisz..(...)
I znowu dziekuje:zawstydzona/y:
Ale macie racje-wszystko jest kwestia przyzwyczajenia:tak::-D

hej dziewczynki ja znowu na szybkensa

cały czas poznajemy się z Kubusiem, musimy nadrobić zaległy czas ;-)

Kubuś jest bardzo grzecznym dzieckiem, potrafi zabawić się sam w leżączku, obserwuje świat a jak do niego się mówi jest zawsze uśmiechnięty. Lekarze mówią, ze na to co przeszedł to aż można podziwiać. Jest przyzwyczajony już do pobierania krwi z paluszka :-( prawie nie reaguje ale to wszystko dla jego zdrowia. Trzyma już ładnie główkę sztywno. Ma tysiące badań nieinwazyjnych typu : tomografia komputerowa głowy, eeg, usg głowki, neurologia, okulista etc i wszystko wychodzi prawidłowo.
Mamy wspaniałą lekarkę prowadzącą, twierdzi, ze jesteśmy jej pupilkami, którzy rozrabiają :zawstydzona/y::-D mówi, ze boi się nas zostawiać na weekendy bo co przychodzi zawsze coś się dzieje ale po tym weekendzie wszystko w porządku. Kubuś ma drugą próbę jedzonka ale o tym wspominałam, nie wiem jak będzie, czy tym razem poradzi sobie. Jesteśmy w centrum zdrowia dziecka cały budynek poswiecony jest dla dzieci więc narzekac nie mozemy :-)

powoli sobie juz gaworzy, jak płacze mówi lele lele pielegniarki twierdzi, ze nie nie :-D a jak się śmieje mówi ke ke. W sumie to mój M potrafi go tylko tak rozśmieszyć, ze mówi sobie przy tym :dry::blink:
no i mam jeden problem mniej niż z moim starszym synkiem-Kubuś sam zasypia z pieluszką, nie trzeba go bujać

teraz sobie śpi a ja ide na kawkę i czekamy na panią profesor. Dzisiaj kolejna decyzja co do karmienia

miłego dnia

a i jeszcze..po tych przebojach ze szpitalem urosły mi włosy a myślałam, ze szybciej osiewieją :-D jak je czeszę to nie rozpoznaję, takich długich do łopatek jeszcze nie miałam no i w sumie jestem juz tak zahartowana tym wszystkim, ze nawet trzecie dzieciątko mogło by być :tak::-) :zawstydzona/y: i uwaga! nawet trzeci chłopczyk !!!!!!!!!!!! ale to daleka przyszłość, póki co musze to 4700g wyprowadzić na ludzi ;-):tak::blink:
Dobrze, ze piszesz, bo my tu ciagle czekamy na wiesci:tak:. Oby Kubus ladnie jadal, przybieral i wracal do domku-bo tam jego miejsce!
A Ty ani sie obejrzysz, a ja k Kubusia do domu odstawisz to znowu bedziesz brzuchatka!:-):-):-)

Nie wiem czy wytrwam do 2 listopada... he he he. Myślę że w sobotę już zatestuję bo to będzie 14 dni po pregnylu... Wiecie jaka jestem zła!!! Zamówiłam testy owulacyjne plus testy ciążowe na allegro.. w zeszły poniedziałek dostałam maila że gościu mi je wysłał a do dziś nie doszły!!! Te testu owulacyjne to już mi do niczego nie potrzebne, no chyba że na przyszły cykl... i jeszcze napisałam faciowi że to pilne!!! Mam nadzieję że te testy dziś dojdą to se chociaż ciążowe wykorzystam...:szok::szok::szok:
Zycze Ci, aby te testy dotarla jak najszybciej i abys ciazowy wykorzystala jeden raz pozytywnie a reszte mogla wyrzucic bo aby byly zbedne!!! Do soboty niedaleko a my chyba "jajko zniesiemy":dry:czekajac na Twoj wynik:tak::-D:-D:-D

Paula, Ty taka zapracowana, ale znajdz choc troszke czasu dla na, dobrze?
A Anufifi faktycznie malo do nas zaglada:-:)-:)-(
Betti, Sylwia, a co u Was?

reklama
hej laseczki:-)

Kurcze, dziewczyny, nie straszcie mnie z tym porodem...naprawdę myslicie, ze bol kosci ogonowej szybko go zwiastuje??? Nawet jesli czuje maluszka wtedy??? Ja tabletki mam brac do 29go(wtedy wizyta) ale zamierzam przedluzyc do 2.11, aby nie rozpakowac sie 1.11:-)

A to fotki z dzisiejszego spacerku:-D
Kochana bardzo ladnie Ci w tym kolorku:-)ja bym nie rozjasniala:-)
royanna sliczny brzusio sliczna mamusia ladny kolor mi sie podoba..bardzo ladnie..ja tez mialam cale zycie pasemka i teraz przy tej ciazy majac 34 lata zafarbowalam wloski na czarno..bylam w szoku czulam sie strasznie..i teraz juz nie zrobie szybko blond przyzwyczailam sie do czarnych i wszyscy mowia ze 100razy lepiej..wiec moze royanna juz zostaniesz z tym kolorem-kto wie...no ciekawe kiedy urodzisz..

pyszczku jeszcze troszeczke i sebus bedzie zawsze z wami..w niedziele i wszystkie dni..

gioeska ciekawe jak ty dlugo bedziesz jeszcze 2w1..

bereshko mialas zagladnac do nas w niedziele wieczorkiem..a tu nic..

a reszta dziewczon gdzie cos cicho i pusto..co jest dziewczyny z wami..dobranoc milej nocy zycze..
Kiki ja mysle ze jako ostatnia z naszej trojki sie rozpakuje:-)pierwsza bedzie Royanka potem Pyszczek a potem ja:-)

a ja sie dzis ok czuje i widze co drugi dzien sie czuje gorzej ale dzis zamierzam umyc okna i firanywieszac bo dostalam zamowienie na jutro aby rodzic bo tesciowie maja 30rocznice slubu:-)

Bershka super ze Kubus taki radosny mimo tego co musi przejsc:-)

Buziaki dla wszystkich dziewczyn:-)

hej laseczki:-)

Kochana bardzo ladnie Ci w tym kolorku:-)ja bym nie rozjasniala:-)

Kiki ja mysle ze jako ostatnia z naszej trojki sie rozpakuje:-)pierwsza bedzie Royanka potem Pyszczek a potem ja:-)

a ja sie dzis ok czuje i widze co drugi dzien sie czuje gorzej ale dzis zamierzam umyc okna i firanywieszac bo dostalam zamowienie na jutro aby rodzic bo tesciowie maja 30rocznice slubu:-)

Bershka super ze Kubus taki radosny mimo tego co musi przejsc:-)

Buziaki dla wszystkich dziewczyn:-)
Gosiu, dziekuje:zawstydzona/y::-)
A Ty sie nie forsuj tak tymi oknami:tak:, tymbardziej jak chcesz trzecia urodzic;-), bo ja dzis nie chce rodzic:szok::szok::szok:, hahaha. Ja najwczesniej tak kolo 8-9go bym chciala, ale mozecie zawsze na mnie poczekac(bo to i tak data Waszych terminow) i mozemy w jednym czasie na porodowce wyladowac;-):-D:-D:-D

Gosiu, dziekuje:zawstydzona/y::-)
A Ty sie nie forsuj tak tymi oknami:tak:, tymbardziej jak chcesz trzecia urodzic;-), bo ja dzis nie chce rodzic:szok::szok::szok:, hahaha. Ja najwczesniej tak kolo 8-9go bym chciala, ale mozecie zawsze na mnie poczekac(bo to i tak data Waszych terminow) i mozemy w jednym czasie na porodowce wyladowac;-):-D:-D:-D

oj biore sie za te okna i firany bo chce jutro urodzic:-)a jak nici z jutra nie wyjda to dopiero chce urodzic 5listopada:-)ale znajac moje szczescie urodze 1listopada..w srode mam kolejna wizyte i zobaczymy co tam slychac chodz lodzilam sie ze nie dotrwam...

Royanko jak to w koncu jest z tym zaswiadczeniem od ginka jesli urodzimy po 1listopada jest potrzebne czy nie bo informacje na ten temat ciagle sa sprzeczne??aha i jak sie stara o to becikowe z mopsu to pamietasz czy oni jakies dokumenty wysylaja do domku czy jak to sie zalatwia??i zasw z us jest potrzebne za 2008roku tak bo przeciez za 2009 dopiero sie rozliczac bedziemy w kwietniu tak??

a mi m wczoraj powiedzial ze na 6grudnia sie przeprowadzimy juz do nowego domku:-)

Ostatnia edycja:
Gosiu, do srody to jeszcze duuuuzo moze sie wydarzyc! Np mozesz juz wyjsc z porodowki z synkiem na rekach :))))
Ja mam wiyzyte w czwartek, ale moja gin pewnie nie bedzie chciala robic mi przegladu aby nie przyspieszac...no chyba, ze uda mi sie ja jakos namowic ;)

oj biore sie za te okna i firany bo chce jutro urodzic:-)a jak nici z jutra nie wyjda to dopiero chce urodzic 5listopada:-)ale znajac moje szczescie urodze 1listopada..w srode mam kolejna wizyte i zobaczymy co tam slychac chodz lodzilam sie ze nie dotrwam...

Gosiu tylko nie przesadź z tymi oknami i firanami ;-):-D uważaj na siebie :tak:
no i super wiadomość że już niedługo wprowadzicie się do własnego mieszkanka :-):-):-)

Royanna witaj kochana nam jeszcze 2w1 ;-):-) będe z Wami będe bo dzisiaj dużo pracy nie mam ;-)

[/CENTER]

Gosiu tylko nie przesadź z tymi oknami i firanami ;-):-D uważaj na siebie :tak:
no i super wiadomość że już niedługo wprowadzicie się do własnego mieszkanka :-):-):-)

oj umyje tylko jedno bo na wiecej zapalu brak hehe i oczywiscie bede uwazac na siebie:-)tez sie ciesze ze juz niedlugo i na swoim:-)

Royanko jak to w koncu jest z tym zaswiadczeniem od ginka jesli urodzimy po 1listopada jest potrzebne czy nie bo informacje na ten temat ciagle sa sprzeczne??aha i jak sie stara o to becikowe z mopsu to pamietasz czy oni jakies dokumenty wysylaja do domku czy jak to sie zalatwia??i zasw z us jest potrzebne za 2008roku tak bo przeciez za 2009 dopiero sie rozliczac bedziemy w kwietniu tak??

a mi m wczoraj powiedzial ze na 6grudnia sie przeprowadzimy juz do nowego domku:-)

a ja zapomnialam sie pochwalic ze w sobote udalo mi sie kupic komplet mammutow dla dzieciaczkow komoda,duza szafa pojedyncza i duza szafa podwojna:-)jestem zadowolona z zakupu bo dwa pokoje dzieci juz mam umeblowane..tylko teraz musze te meble sciagnac z Komorowa pod Wawa ale to juz moj m bedzie nagrywal transport jako ze ma firme transportowa:-)

Załączniki

• szafa podwojna.jpeg
    szafa podwojna.jpeg
    2,3 KB · Wyświetleń: 59
  • szafa pojedyncza.jpeg
    szafa pojedyncza.jpeg
    1,5 KB · Wyświetleń: 58
  • komoda.jpeg
    komoda.jpeg
    2,9 KB · Wyświetleń: 57
witam się :)

u mnie 24d.c. temp 37

Ja dopiero przed chwilą z łóżka się zwlekłam. Filip mówi do mnie; mama siki mi przeszkadzają... no i trzeba było wstać;)

idę kawusie robić i zaraz wracam!;-)

Gosiu, my nie potrzebujemy takiego zaswiadczenia od gina. 3lata temu w MOPsie jak zalatwialismy to trzeba bylo osobiscie isc do nich po formularze i je powypelniac. Nie pamietam jak jjest z zaswiadczeniem z US, czy zawsze jest potrzebne, czy tylko wtedy, gdy staraszz sie o te drugie becikowe(dla osob o dochodach mniejszych niz 504zl na osobe)...
Mebelki sliczne:))

Kinga, temperaturka obiecujaca! Oby sie utrzymala do samego konca!!!

reklama
Kinga to ja sie piszę na tę kawusię :)))

A tak w ogóle to : DZIEŃ DOBRY
U nas dzis dyszcz!!!!! i szarooo!!!!! i mgła!!!!
I ogólnie jakos tak sennie

Kinga widze ze u Ciebie tempusia na medal..trzymam kciuki!

Royanna- slicznie wyglądasz...foteczki extra,,,mamusia z Ciebie ze hej:)

Bershka- ciesze sie ze sie odezwalas bo juz o Was myslalam!
Same piekne wiesci..oby tak dalej...za te trudne które musieliscie przejsc Pan Bóg dał Wam Aniołka!!!!
I wiesz co...wzruszyłam się tym trzecim synusiem.....Dziekuje Ci :)

Ja sie moge pochwalić ze moja strasza pociecha skończyla 3 latka w Sobotę :)))))
(Załączam foteczke z imprezy:)

Załączniki

• IMG_0008.jpg
    IMG_0008.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 49
Do góry