reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
NiaNia czyżbyś jednak liczyła, że może jednak to będzie córcia :-p:-);-):rofl2::laugh2:?

Nie, nawet się nie łudzę. Lekarz zostawił sobie furtkę 30% ze to moze nie byc chłopiec, ale myślę, ze byl pewien kiedy to mówił :tak:

Gdyby sie okazało ze to córka chyba bym umarła z szoku :szok::-) serio

Jeju same zobaczycie jakie to dziwne uczucie. Ale nie nastawiajcie sie za mocno na wymarzona płeć :sorry: Potem jest dziwnie:-p

Daj znać jutro czy potwiedził opinię o synku. A jak wogóle się czujesz? Jakieś dolegliwości, nietypowe zachcianki haha?

NiaNia ma rację, że lepiej nie nastawiać się na konkretną płeć.
Za pierwszym razem,kiedy zaszłam w ciążę, oboje z mężem byliśmy zgodni, że chcielibyśmy malą Oliwię. Za każdym razem kiedy meldowaliśmy się u mojego Ginekologa na USG - ten w ogóle nie chciał nam powiedzieć, co to będzie.
Kiedy wylądowałam w 28 tyg. ciąży z przedwczesnymi skurczami, podłaczono mnie do KTG, położna powiedziała, że noszę niezłego piłkarza w brzuchu. Tak mój Mały wtedy wyrabiał.:-D
Następne USG zrobił zupełnie inny lekarz i niestety potwierdziło się, że będziemy mieli synka. Nie powiem, żebym się bardzo zdziwiła, chyba podświadomie czułam, że to będzie chłopak i od początku ciąży upierałam się, żeby syn miał na imię Bartosz. Teraz tego łobuziaka, choś czasami naprawdę daje nam w kość, nie zamieniłabym na żadną dziewczynkę.:tak:
Poza tym już chyba pisałam, że w mojej, jak i mojego męża rodzinie dziewczynki to rzadkość i szczerze mówiąc to już mi wszystko jedno - chłopak czy dziewczynka.
Ważne, żeby było zdrowe!!!:-)

Eliczku u nas tez raczej chłopaki :tak::tak::tak:wiec szans wielkich nie ma..
jest cos takiego w sercu co mi zostało. Wzruszam się kiedy widzę malutka dziewczynkę ...:happy:

Daj znać jutro czy potwiedził opinię o synku. A jak wogóle się czujesz? Jakieś dolegliwości, nietypowe zachcianki haha?

Dorotka ide za tydzień we wtorek :-) Dowiem sie i dam znać :happy: Ale własciwie juz mogłabym napisac dziś : Tak dziewczynki to synek :sorry:

Generalnie czuje sie całkiem dobrze, nie wymiotowałam i od poczatku jadłam normalnie. Pare razy mnie pomuliło i ucichło. Wczesnie chodzę spać to faktycznie skutek odmiennego stanu:happy: Mam ochote na słodkosci od czasu do czasu i tak np. porafię zjesc jedna czekolade dziennie :zawstydzona/y: i tak kilka dni z rzedu. Lubie ciasta, herbate z cytryną i właciwie wszytsko inaczej niz w pierwszej ciązy :sorry:
Ale ogolnie jest fajnie :rofl2: To mój drugi i ostatni raz wiec staram sie nie narzekać ;-)

NiaNia a imie dla synka wybrane??
no chyba ze za ciosem i bedzie Gabrys??

Tym razem bedzie to Marcel :-p

reklama
:-D Czesc dziewczynki :-D

:-)Jarzebinko witaj, ja zaczne starania tez w 2008 roku dokladnie w lipcu.
:tak:NiaNiu daj nam koniecznie znac jak wizyta u ginekologa.
:-)Eliczku bardzo mi przykro, przytulam mocno.
:-DKasiu2005 mam nadzieje ze dziewuszka sliczna z tego przytulania wyjdzie.
:tak:Dorotko za Ciebie tez trzymam kciuki, jakie masz ladne zdjecie w awatarku.
:-)K_asiu pozdrawiam i tez trzymam mocno kciuki.
:-DGosiu pewnie ze cie pamietamy, zagladaj czesciej.

A u nas bez zmian katary, kaszel i nadal brak glosu u mnie.:baffled: Mam tylko nadzieje ze maz dzis nie zadzwoni , bo nie moge nadal mowic i przykro mi bedzie jak sobie nie pogadam.:eek: Jestem osoba, ktora duuuuuuuuzo mowi i brak glosu, traktuje jak kare:szok:. Ale co zrobic:wściekła/y:

Do góry